Jump to content
Shipfriends

Ana (IMO 7369118)


Recommended Posts

On 2/18/2020 at 4:30 PM, enas chiotis said:

Με σβησμένα όλα τα σινιάλα κάνει business στην Τρίπολη. Τώρα αυτό την έφαγε τη ρουκέτα,το δίπλα, λίγη σημασία έχει.

 

Εκτός από το Ana και το My Rose, την ίδια δουλειά στη Λιβύη φαίνεται να έκανε και το Bana (IMO 7920857). Το πλοίο έφτασε την περασμένη Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στη Γένοβα, οι αρχές έκαναν επίσκεψη και συνέλαβαν το Λιβανέζο πλοίαρχο με την κατηγορία της παραβίασης του εμπάργκο όπλων ενάντια στη Λιβύη. Πιο συγκεκριμένα πλοίαρχος και εταιρεία κατηγορούνται πως στην πρόσφατη προσέγγιση του πλοίου στη Μερσίνη, φόρτωσαν τεθωρακισμένα οχήματα φέροντα εκτοξευτές ρουκετών και πολυβόλα, όπως και εκρηκτικά, με προορισμό τη Λιβύη. Το πλοίο προσέγγισε την Μερσίνη εκτάκτως, φεύγοντας από την Τρίπολη του Λιβάνου και έκλεισε το AIS του πλησιάζοντας τη Λιβύη. Η όλη ιστορία βγήκε στην επιφάνεια λόγω του ότι ένας ανθυποπλοίαρχος ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ιταλία. Οι Αρχές ερευνούν κινητά τηλέφωνα ενώ υποτίθεται πως ο συγκεκριμένος ναυτικός έχει πάρει και φωτογραφίες του φορτίου σαν απόδειξη. Το πλοίο ανήκει στην Abou Merhi του Λιβάνου(εταιρεία με διάφορα πλοία, συμπεριλαμβανομένου και του κρουαζιεροπλοίου Med Queen), που σημειωτέον το 2016 είχε ερευνηθεί και απαλλαγεί τελικά από κατηγορίες των ΗΠΑ όσον αφορά πιθανή λαθρεμπορία ναρκωτικών. Πηγή των παραπάνω, η ηλεκτρονική έκδοση της Tradewinds.

 

Ενδεικτική πάντως της σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζουν το θέμα οι Ιταλικές Αρχές είναι το ότι το πλοίο έχει ελλιμενιστεί στη δυτική γωνιά του VTE(Voltri Terminal Europa), στο μεγάλο δηλαδή λιμάνι για κοντέινερ που βρίσκεται 15 χιλιόμετρα δυτικά από το κέντρο της Genova. Κι επειδή και το Ana αλλά και το My Rose έχουν κάνει το ίδιο δρομολόγιο και υποτίθεται πως θα βρεθούν στο εγγύς μέλλον σε ιταλικά χωρικά ύδατα στα πλαίσια των σταθερών γραμμών τους, αναρωτιέμαι τι να σημαίνει η κράτηση του Bana και γι αυτά.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Έχω την εντύπωση ότι ξεκίνησε με καινούργιο όνομα PRAY, ταξίδι από Haydarpasa προς Τυνησία (Λιβύη δηλαδή). Έχει να περάσει Αιγαίο, για να δούμε από που και αν θα το σταματήσει κανείς.

Link to comment
Share on other sites

On 3/19/2020 at 3:26 PM, Petros P said:

Το κορυφαίο ειναι οτι το πλοιο π λες εχει αλλο IMO. Για να δούμε τι θα μπορέσουμε να μάθουμε 

 

Αυτό δεν παίζει με τίποτα, κάποια απατεωνία είναι στη μέση, ίσως για να μην γίνεται να ταυτοποιηθεί το πλοίο? Άλλαξε και τη σημαία του σε Ταρνζανία. Το συγκεκριμένο ΙΜΟ (7295666) δεν το βλέπω να αντιστοιχεί σε κάτι. Δεν αποκλείω μάλιστα να μην έχει γίνει καν μετονομασία και απλά να άλλαξαν όνομα, ΙΜΟ και σημαία στο AIS. Αυτή είναι μια πρακτική που γινόταν και παλιότερα για πλοία που πήγαιναν Ισραήλ, ώστε να αποφύγουν το Αραβικό μποικοτάζ και να μπορούν αργότερα να πιάσουν σε Αραβικά λιμάνια.

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς και είναι, οπως προφανές είναι οτι πάει απο Τουρκικά χωρικά ύδατα για να μη περάσει απο Ελληνικά και το πιάσουν (?)

Σηκώνω τα χέρια ψηλά γενικά με αυτό το πλοίο και την πορεία του τους τελευταίους μηνες.

Link to comment
Share on other sites

Όπως ακριβώς τα λέμε και εδώ τις τελευταίες 2 εβδομάδες αλλά και νωρίτερα. Νομίζω πως η αλλαγή ΙΜΟ, ονόματος και σημαίας ήταν πολύ ερασιτεχνική προσπάθεια από πλευράς των Τουρκάτσι.

Link to comment
Share on other sites

Απλά είναι τραγικό να βλέπει όλος ο κόσμος στο mt ένα πλοίο να κουβαλά όπλα, και να μην μπορεί κανένα ΝΑΤΟ, σύμμαχος ή εχθρός να το σταματήσει. Από την άλλη φαντάζεστε πχ να γίνονταν νηοψία στο πλοίο έξω από το Καστελλόριζο από την Ελλάδα;

Link to comment
Share on other sites

Εχουμε πως οταν θελει ο ΡΤΕ δεν τον ελεχει κανεις.... Κρίμα το βαποράκι...

Κρίμα γιατι αν δεν γινοταν η ναυλωση αυτη ,θα το βλεπαμε εδώ...

Αλλα τα λεφτα υποθέτω ειναι τέτοια....

Link to comment
Share on other sites

Μου κάνει εντύπωση πάντως στο άρθρο ότι τα εύσημα για την 'ανακαλυψη' του πλοίου τα δίνει στους ισραηλινούς (συμμαχη χώρα εκτός νάτο). Τη στιγμή που εδώ και πολύ καιρό έχει αναφερθεί ακόμα και από εδώ, δεν μπορώ να πιστέψω ότι οι ελληνικές αρχές δεν γνώριζαν από την αρχή τί γίνεται. 

Εκτός κι αν ο ρόλος του Ισραήλ ήταν άλλος και γιαυτό δεν έγινε τελικά νηοψια. 

Link to comment
Share on other sites

21 hours ago, Nick the Greek said:

Νομίζω πως η αλλαγή ΙΜΟ, ονόματος και σημαίας ήταν πολύ ερασιτεχνική προσπάθεια από πλευράς των Τουρκάτσι.

Το πλοίο δεν μπορεί να αλλάξη IMO αριθμό ότι και να γίνει. Είναι μοναδικός και μένει με το πλοίο ες αεί. Οπότε είναι μάλλον ακριβώς όπως τα λέει ο Νίκος. Μια ερασιτεχνική προσπάθεια. Δεν υπάρχει περίπτωση να το σταματήσει κάποιο port state και να μπορέσει να κρύψει το ΙΜΟ του ή να τους δώσει το ψεύτικο. θα τους πιάσυον σε δευτερόλεπτα. 

Link to comment
Share on other sites

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ("Καθημερινή", Β. Νέδος, 29/3/2020), ότι από την έξοδο από τα Στενά έως την Ρόδο παρηκολουθείτο από το ΠΑΘ "Γαύδος" ενώ αρκετά πριν φθάσει στην Λιβύη εντοπίσθηκε από την γαλλική φρεγάτα "Provence" και ανέστρεψε προς Αττάλεια συνοδεία της τουρκικής Φ/Γ "Goksu", ενώ στην περιοχή επιχειρούσε και η Φ/Γ "Σαλαμίς" η οποία όμως σαφώς δεν παρενέβη. 

Για τους Ana-fans αναφέρω επιπλέον ότι απέπλευσε από Αττάλεια με προορισμό Μερσίνη. Να προσπαθήσει να πάει κόστα-κόστα στην Λιβύη, αδύνατον λόγω Ισραήλ και Αιγύπτου. Να ξεφορτώσει τα όπλα τα οποία είναι δεδομένο ότι μεταφέρει (ανταλλακτικά ή και ολόκληρους πυραύλους Hawk, κλπ) στην μεγάλη στρατιωτική βάση που υπάρχει εκεί, ή ίσως στα Κατεχόμενα; 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Προφανώς ξεφόρτωσε στην Μερσίνα και τώρα ανεβαίνει προς τα Βόρεια. Ο όρος  «Τώρα» είναι τρόπος του λέγειν, από προχθές ξεκίνησε και τώρα πρέπει να πλησιάζει την Άκρα Κριός (Deveboynou). H δε πορεία του σύμφωνα με το ΜΤ υποδειγματική: Αλάργα....

Link to comment
Share on other sites

Για Λιβύη πάντως πήγαινε...Κάποιο άλλο πλοίο μπορεί να πάει.Θεωρητικά γράφει Οδησσός (uaods) μη σας κάνει έκπληξη αμα στρίψει για Αλιαγά...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...