Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Στα ποινικά και αστικά δικαστήρια ο Ροδίτης και οι Τούρκοι μέτοχοι της «Τήλος Ακτοπλοϊκή Ναυτική Εταιρεία»

Quote

Eνώπιον των ποινικών και αστικών δικαστηρίων θα εξεταστεί η ένδικη πλέον διαφορά μεταξύ των μετόχων της νεοσύστατης ναυτιλιακής εταιρείας «Τήλος Ακτοπλοϊκή Ναυτική Εταιρεία» στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας μετέχουν με ποσοστό 51% γνωστός επιχειρηματίας της Ρόδου και με ποσοστό 49% Τούρκοι επιχειρηματίες, που έχουν επενδύσει και στην εκμετάλλευση ξενοδοχειακών μονάδων στο νησί της Ρόδου.
Στην ιδιοκτησία της εταιρείας έχει περιέλθει το πλοίο «Sea Star», της υπό εκκαθάριση ναυτιλιακής εταιρείας της Τήλου, «Τήλος 21ος Αιώνας». Το «Sea Star» δεν μπορούσε να επιδοτηθεί μετά τον Αύγουστο του 2015, όταν έληξε η σύμβασή του με το δημόσιο.
Η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία προγραμμάτιζε να δρομολογήσει το πλοίο στη γραμμή Ρόδου – Χάλκης- Τήλου- Νισύρου – Σύμης – Πανορμίτη, ενώ στα σχέδιά της είναι να συνδέσει ακτοπλοϊκά τα ίδια νησιά και με την Κω. Το «Sea Star» φέρεται να έχει ήδη επισκευαστεί και επρόκειτο να ξεκινήσει την λειτουργία του το φετινό καλοκαίρι.
Ο ημεδαπός μέτοχος της εταιρείας υπέβαλε την 30η Μαρτίου 2018 ενώπιον της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου μήνυση κατά 4 Τούρκων και της εταιρείας με την επωνυμία ANTAR RAZARLAMA DAAGITIM TICARET TURIZM ITHALAT IHRACAT ANONIM SERKETI με έδρα στην πόλη Φέτιγιε Τουρκίας.
Διατείνεται ότι τέλεσαν εις βάρος του και εις βάρος της εταιρείας «Τήλος Ακτοπλοϊκή Ναυτική Εταιρεία» τις αξιόποινες πράξεις της κακουργηματικής πλαστογραφίας μετά χρήσεως και της κακουργηματικής απάτης.
Ο πρώτος, όπως υποστηρίζει ο Ροδίτης μηνυτής, την 1η Ιουνίου 2017 ιδιοποιήθηκε 8 σώματα λευκών επιταγών της ναυτικής εταιρείας τα οποία φέρουν την σφραγίδα της εταιρείας και την υπογραφή του, υπό την ιδιότητα του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και του νομίμου εκπροσώπου της.
Όπως ισχυρίζεται τα σώματα των επιταγών, κατόπιν παρότρυνσης του, τα είχε τοποθετήσει περί τα τέλη Μαΐου 2017 προς φύλαξη σε ερμάριο ευρισκόμενα στα γραφεία της εταιρείας του πρώτου μηνυόμενου επί της οδού Τάρπον Σπρινγκς.
Φέρεται να τον είχε διαβεβαιώσει για την ασφαλή φύλαξη των επιταγών και όταν του ζήτησε τις επιταγές αρνήθηκε να του τις επιστρέψει.
Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του μηνυτή, την 2α Ιουνίου 2017 μετέβη στο υποκατάστημα της τράπεζας ZIRAAT στην Ρόδο και ενημέρωσε την τρίτη μηνυόμενη, τότε διευθύντρια του καταστήματος για την υπεξαίρεση των επιταγών από τον πρώτο, υποβάλλοντας αίτημα για ακύρωσή τους.
Το ίδιο αίτημα υπέβαλε, όπως υποστηρίζει και στο κεντρικό κατάστημα της τράπεζας ZIRAAT στην Αθήνα.
Διατείνεται ότι οι μηνυόμενοι συμπλήρωσαν τις επιταγές και στην πορεία εξέδωσαν εις βάρος της εταιρείας «Τήλος Ακτοπλοϊκή Ναυτική Εταιρεία» 4 διαταγές πληρωμής.
Οι μηνυόμενοι έχουν κοινοποιήσει τις διαταγές πληρωμής στον μηνυτή μια μέρα πριν την υποβολή της μηνύσεως.
Ισχυρίζονται σύμφωνα με τις πληροφορίες ότι οι επιταγές δεν έχουν πλαστογραφηθεί και ότι τους δόθηκαν από τον μηνυτή ως εγγύηση.
Η όλη αντιδικία καθιστά αβέβαιη την λειτουργία της ναυτικής εταιρείας.
Σημειώνεται ότι η αξία του πλοίου είχε αποτιμηθεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, στο πλαίσιο αντιδικίας με προμηθευτή, στα 900.000 ευρώ.
Το έτος 2000 με πρωτοβουλία του Δήμου Τήλου και του αείμνηστου δημάρχου Τάσου Αλιφέρη, ιδρύθηκε η Ναυτική Εταιρεία “ΤΗΛΟΣ 21ος ΑΙΩΝΑΣ” με βασικό μέτοχο το Δήμο της Τήλου και αποκτήθηκε το ταχύπλοο σκάφος “SEA STAR” το οποίο πραγματοποιούσε έκτοτε, κατά την θερινή κυρίως περίοδο, καθημερινά σχεδόν δρομολόγια προς και από την Ρόδο.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, λόγω της σταθερότητας των δρομολογίων και της ευκολίας πρόσβασης, το νησί να γνωρίσει μια πρωτοφανή ανάπτυξη και πληθυσμιακή αύξηση.
Σημειώνεται ότι την 30η Ιουλίου 2013 η ναυτιλιακή εταιρεία του Δήμου Τήλου βρέθηκε για δεύτερη φορά αντιμέτωπη με κατάσχεση του πλοίου της ύστερα από αίτηση εταιρείας των Αθηνών και σε εκτέλεση διαταγής πληρωμής, για οφειλή ύψους 38.992,96 ευρώ.
Το πλοίο επρόκειτο να εκτεθεί σε δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό ενώπιον συμβολαιογράφου της Ρόδου, με τιμή πρώτης προσφοράς 600.000 ευρώ, προκειμένου από το εκπλειστηρίασμα να καλύψει η επισπεύδουσα την απαίτησή της.
Ο πλειστηριασμός είχε προγραμματιστεί για την 18η Σεπτεμβρίου 2013.

 

Edited by proud_ionian
dimokratiki.gr
Link to comment
Share on other sites

Βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ των μετόχων της «Τήλος Ακτοπλοϊκή Ναυτική Εταιρεία»

Quote

Bαθαίνει ολοένα και περισσότερο το ρήγμα μεταξύ των μετόχων της νεοσύστατης ναυτιλιακής εταιρείας «Τήλος Ακτοπλοϊκή Ναυτική Εταιρεία» στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας μετέχουν με ποσοστό 51% γνωστός επιχειρηματίας της Ρόδου και με ποσοστό 49% Τούρκοι επιχειρηματίες.
Ο ημεδαπός μέτοχος της εταιρείας υπέβαλε την 30η Μαρτίου 2018 ενώπιον της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου μήνυση κατά 4 Τούρκων και της εταιρείας με την επωνυμία
ANTAR RAZARLAMA DAAGITIM TICARET TURIZM ITHALAT IHRACAT ANONIM SERKETI με έδρα στην πόλη Φέτιγιε Τουρκίας.
Διατείνεται ότι τέλεσαν εις βάρος του και εις βάρος της εταιρείας «Τήλος Ακτοπλοϊκή Ναυτική Εταιρεία» τις αξιόποινες πράξεις της κακουργηματικής πλαστογραφίας μετά χρήσεως και της κακουργηματικής απάτης.
Χθες ακολούθησε η υποβολή ανακοπών εις βάρος διαταγών πληρωμής που εξέδωσαν εις βάρος του οι αντίδικοι του.
Τα όσα περιγράφονται στο δικόγραφο είναι απίθανα.
Πιο συγκεκριμένα ο Ροδίτης μέτοχος της εταιρείας υποστηρίζει τα ακόλουθα:
«Η εταιρεία μας ΤΗΛΟΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ιδρύθηκε στις 10.02.2017 από τους δύο μετόχους αυτής, ήτοι τον (…) πλειοψηφών, κατά ποσοστό 51%, μέτοχο και κάτοχο 123 εκ του συνόλου των 240 μετοχών της και τον καθού τούρκο υπήκοο (…) μέτοχο κατά ποσοστό 49% του εταιρικού κεφαλαίου και κάτοχο 117.
Ο δε πλειοψηφών μέτοχος (…)τυγχάνει και Πρόεδρος του τριμελούς Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας μας από την ίδρυσή της έως και σήμερα. Τα άλλα δύο μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου είναι οι (…) και ο (…).
Η γνωριμία του πλειοψηφούντος μετόχου και Προέδρου της εταιρείας μας (…) με την ανωτέρω τουρκική οικογένεια του μειοψηφούντος μετόχου και καθού (…) ήτοι με τον (…) ο οποίος είναι ο επικεφαλής της οικογένειας και των επιχειρήσεων με τον διακριτικό τίτλο (…), την αδερφή του (…) η οποία είναι υπεύθυνη επί των οικονομικών των επιχειρήσεων της οικογενείας και τον σύζυγό της (…), ανάγεται περί τα τέλη του έτους 2016, όταν ο καθού αυτοαποκαλούμενος ως “αρχηγός” της τουρκικής αυτής οικογένειας (…) κατά την διάρκεια επισκέψεως του στην Ρόδο προσέγγισε τον (…) εξαιτίας του κύρους του ονόματός του και της επιφανούς επιχειρηματικής δράσης του προκειμένου να του προτείνει να αναλάβει την διοίκηση των επιχειρήσεων που σκόπευε να αναπτύξει στην Ελλάδα και δη στην Ρόδο ώστε σε περίπτωση εκδίωξης της οικογένειάς του από την Τουρκία να έχει έτοιμη επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ρόδο την οποία έβλεπε ως τόπο μετοίκησής του και της οικογένειάς του. Κατά τις συναντήσεις τους δε αυτές τα μέλη της ως άνω τουρκικής οικογένειας δήλωναν διατεθειμένοι να προβούν σε σημαντικές επιχειρηματικές επενδύσεις στην Ρόδο στον τομέα του τουρισμού, των ξενοδοχείων και της ναυτιλίας τις οποίες προσδιόριζαν σε ποσό άνω των 3.000.000 ευρώ. Οι διαπραγματεύσεις αυτές διήρκησαν αρκετούς μήνες και αναπτύχθηκαν φιλικές σχέσεις μεταξύ του Προέδρου της εταιρείας με τα μέλη της ως άνω τουρκικής οικογένειας. Ο δε (…) φιλοξενήθηκε στην οικία του Προέδρου μας για χρονικό διάστημα άνω των δύο μηνών κατά την διάρκεια των
οποίων κατόπιν εντολών που ελάμβανε από τον συντονιστή της οικογένειας (…)πρότεινε στον (…)διάφορα επιχειρηματικά σχέδια μεταξύ των οποίων και η σύσταση της εταιρείας μας για την εκμετάλλευση του πλοίου
SEA STAR τύπου καταμαράν το οποίο εκτελούσε την γραμμή μεταξύ Ρόδου και Τήλου και η πλοιοκτήτριά του εταιρεία λαϊκής βάσεως Τήλος 21ος αιώνας ναυτική εταιρεία είχε σταματήσει να λειτουργεί λόγω θέσης αυτής σε εκκαθάριση.
Την 21.09.2016 ο δε ανωτέρω αρχηγός της τουρκικής οικογένειας (…) συνέστησε την μονοπρόσωπη ανώνυμη εταιρεία με έδρα στη Ρόδο με την επωνυμία (…). Πρόεδρος δε του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου αυτής διορίστηκε η επίσης τουρκικής καταγωγής (…)κάτοικος Ρόδου η οποία ήταν και η διευθύντρια του εν λειτουργία τότε υποκαταστήματος στην Ρόδο της τουρκικής τράπεζας
ZIRAAT BANKASI A.S. Η δε (…), η οποία πέραν της τουρκικής που είναι η μητρική της γλώσσα ομιλεί και την ελληνική, επιπρόσθετα με την ιδιότητά της της διευθύντριας του ως άνω τραπεζικού υποκαταστήματος τελούσε σύμβουλος της ανωτέρω τουρκικής οικογένειας και είχε αναλάβει ρόλο διερμηνέα διότι οι ως άνω τούρκοι υπήκοοι δεν ομιλούν την ελληνική. Ήταν δηλαδή η διευθύντρια του υποκαταστήματος της τουρκικής τράπεζας (…) και παραμένει “το δεξί χέρι” και η σύμβουλός της τουρκικής οικογένειας (…). Όλοι δε οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εταιρειών του τηρούντο στο εν λόγω υποκατάστημα.
Την 01.02.2017, μετά δηλαδή από μερικούς μήνες από την σύσταση από τον (…) της εταιρειας (…) δυνάμει της με ίδιας ημερομηνία απόφασης Γενικής Συνέλευσης ο
mως άνω τούρκος υπήκοος καθού και αρχηγός της οικογένειας διόρισε ως Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας αυτής τον (…). Τα δε άλλα δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας μας (…) και (…)ομοίως διορίσθηκαν μέλη και του διοικητικού συμβουλίου της ως άνω εταιρείας και ειδικώτερα ο μεν πρώτος ως Αντιπρόεδρος ο δεύτερος ως μέλος αυτού. Οι (…), ο υιός του (…) και ο (…)αποδέχτηκαν τον διορισμό τους ως μέλη της διοίκησης της εταιρείας (…) επειδή ο τούρκος μεγαλο-επιχειρηματίας (…) τους είχε υποσχεθεί ότι η ως άνω εταιρεία σύντομα θα καθίστατο κερδοφόρα και με μεγάλο κύκλο εργασιών και ότι τότε θα ελάμβαναν ανάλογη αμοιβή, προσέφερε δε στον (…) μέρος των μετοχών της εταιρείας αυτής.
Στις 10.02.2017, εννέα (9) δηλαδή ημέρες μετά τον διορισμό του (…) ως Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της (…) συνεστήθη η εταιρεία μας ΤΗΛΟΣ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ και ο (…) διορίσθηκε ως Πρόεδρος αυτής.
Ο σκοπός της εταιρείας μας ήταν η αγορά του καταμαράν
SEA STAR καθώς και η επισκευή αυτού για την εκτέλεση τοπικών δρομολογίων. Στην εταιρεία αυτή το μετοχικό κεφάλαιο της οποίας είναι 24.000 ευρώ ο (…)εισέφερε εκτός από το ποσό των 12.300 ευρώ που αντιστοιχεί στο ποσοστό των μετοχών του (51%) και την τεχνογνωσία που έχει στον χώρο της ναυτιλίας καθώς και τις γνωριμίες και διασυνδέσεις για την πραγμάτωση του εταιρικού σκοπού. Ενώ η
συνεισφορά του καθού (…)και του γαμπρού του αλλά και η εν γένει ενασχόλησή τους με αυτήν, ήταν αποκλειστικά και μόνο οικονομική, δεδομένου ότι δεν γνώριζαν καθόλου τον χώρο της ναυτιλίας, το αντικείμενο και δεν δύνατο να ασχοληθούν με την καθημερινή εφαρμογή του εταιρικού σκοπού. Λόγω ακριβώς της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας του (…) στο αντικείμενο, με το καταστατικό σύστασης ανατέθηκε σε αυτόν η εκπροσώπηση εν όλω της εταιρείας, την οποία δέσμευε δια μόνης της υπογραφής του, ενώ ο αντίδικος δεν ορίσθηκε μέλος του ΔΣ. Τη θέση του Προέδρου της εταιρείας ο (…)διατηρεί έως και σήμερα και παρά τις διαμάχες που έχουν ανακύψει λόγω των έριδων και των αντεγκλήσεων που προκλήθηκαν με τον αντίδικο, λόγω των διαρκώς εντεινόμενων προσπαθειών του να αποκτήσει παρά το νόμω την πλειοψηφία των μετοχών του κεφαλαίου της ναυτικής εταιρείας τελώντας σε γνώση του ότι απαγορεύεται Τούρκος υπήκοος να έχει ποσοστό συμμετοχής σε ελληνική ναυτική εταιρεία άνω του 49%. Από τον Φεβρουάριο του 2017 έως και τον Ιούνιο του ίδιου έτους ο Πρόεδρος της εταιρείας μας κατόπιν εντατικών προσπαθειών και εκ μέρους του ενεργειών πέτυχε την σύναψη της συμφωνίας για την εξαγορά του καταμαράν
SEA STAR σε τιμή πολύ χαμηλότερη από την αρχική. Όταν δε περί τον Ιούνιο του 2017 είχε καταστεί εμφανές ότι είχε ανοίξει ο δρόμος για την μεταβίβαση του πλοίου στην εταιρεία μας γεγονός που θα σηματοδοτούσε και την έναρξη της εταιρικής και επιχειρηματικής της δραστηριότητας ο ιδιοκτήτης της καθής (…) επιδίωξαν να αποσπάσουν με κάθε τρόπο από τον (…) το ποσοστό των μετοχών του. Ήδη από τον Ιούνιο του 2017 ο αντίδικος μεθόδευε, όπως εκ των υστέρων συνειδητοποιήσαμε και εξακολουθούμε να συνειδητοποιούμε, την απόκτηση της πλειοψηφίας, αν όχι του συνόλου των μετοχών ώστε να έχει υπό τον πλήρη έλεγχο την ως άνω εταιρεία.
Ειδικώτερα, βάσει των μεταξύ μας συμφωνιών, όταν η νεοσυσταθείσα εταιρεία είχε ταμειακές ανάγκες με δεδομένο ότι δεν είχε αναπτύξει ακόμη επαγγελματική δραστηριότητα τέτοια που να της αποφέρει έσοδα, αυτές καλύπτονταν από τον (…) τα μέλη της οικογένειάς του και επειδή αυτός διέθετε οικονομική δύναμη και δάνειζε άτοκα τα σχετικά ποσά στην εταιρεία με την συμφωνία να του αποδοθούν σταδιακά αρχής γενομένης μετά την περιέλευση του πλοίου στην ιδιοκτησία της και την εμπορική του εκμετάλλευση και σε κάθε περίπτωση όχι νωρίτερα από το έτος 2023 οπότε και υπολογίζετο το νωρίτερο της έναρξης της κερδοφορίας. Από τον Ιούνιο του 2017 μόνιμη επωδός ήταν να αποδώσει ο (…)το ποσοστό των μετοχών του παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο κατά παράβαση των διατάξεων του Νόμου 959/1979. Ο (…) και η αδερφή του δεν μπορούσαν να δεχτούν το γεγονός ότι εξαιτίας της τουρκικής καταγωγής τους δεν επιτρέπετο από την ευρωπαϊκή και την ελληνική νομοθεσία να κατέχουν την πλειοψηφία των μετοχών της εταιρείας μας. Τότε ήταν που οι ανωτέρω παράνομα και αντισυμβατικά ξεκίνησαν να απαιτούν εκβιαστικά από τον (…) να τους μεταβιβάσει το ποσοστό των μετοχών του προκειμένου να αποκτήσουν την απόλυτη πλειοψηφία των μετοχών της εταιρείας όπως είχαν και στην (…). Στην άρνηση του (…) να συμφωνήσει “συμμαχώντας μαζί τους στις παρανομίες τους” εκείνοι δηλαδή ο αρχηγός της
οικογένειας (…), η αδερφή του (…) και σύζυγός της ξεκίνησαν εναντίον του (…) έναν αδίστακτο πόλεμο που περιλάμβανε μέχρι και απειλές για την ζωή του και των μελών της οικογένειάς του.
Τα ανωτέρω γεγονότα οδήγησαν σε ασφυκτική πίεση εναντίον του (…)ενώ αποτέλεσαν την εκκίνηση πλήθους επιθετικών ενεργειών τους σε βάρος της εταιρείας μας και του Προέδρου της, όπως διαπιστώσαμε εκ των υστέρων, μέρος των οποίων αποτελεί και η ανακοπτόμενη.
Η δε εμμονή τους να αποκτήσουν παρά το νόμο την πλειοψηφία των μετοχών
στην εταιρεία άλλως το μοναδικό περιουσιακό της στοιχείο δηλαδή το καταμαράν
SEA STAR αποδεικνύεται ότι χωρίς καμία αναστολή δεν δίστασαν προκειμένου να στοιχειοθετήσουν την απαίτηση σε βάρος της εταιρείας μας να διαπράξουν τις εγκληματικές ενέργειες της υπεξαίρεσης, της κακουργηματικής πλαστογραφίας και της επί δικαστηρίω απάτης».

 

Edited by proud_ionian
dimokratiki.gr
Link to comment
Share on other sites

Συζητήθηκε πτυχή της αντιδικίας των μετόχων της «Τήλος Ακτοπλοϊκή Ναυτική Εταιρεία» 

Quote

Πτυχή της αντιδικίας μεταξύ των μετόχων της νεοσύστατης ναυτιλιακής εταιρείας «Τήλος Ακτοπλοϊκή Ναυτική Εταιρεία» στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας μετέχουν με ποσοστό 51% γνωστός επιχειρηματίας της Ρόδου και με ποσοστό 49% Τούρκοι επιχειρηματίες, απασχόλησε χθες το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου.
Θυμίζουμε ότι ο ημεδαπός μέτοχος της εταιρείας υπέβαλε την 30η Μαρτίου 2018 ενώπιον της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου μήνυση κατά 4 Τούρκων και της εταιρείας με την επωνυμία
ANTAR RAZARLAMA DAAGITIM TICARET TURIZM ITHALAT IHRACAT ANONIM SERKETI με έδρα στην πόλη Φετιγιέ Τουρκίας.
Διατείνεται ότι τέλεσαν εις βάρος του και εις βάρος της εταιρείας «Τήλος Ακτοπλοϊκή Ναυτική Εταιρεία» τις αξιόποινες πράξεις της κακουργηματικής πλαστογραφίας μετά χρήσεως και της κακουργηματικής απάτης.
Ακολούθησε η υποβολή ανακοπών εις βάρος διαταγών πληρωμής που εξέδωσαν εις βάρος του οι αντίδικοί του, ενώ χθες συζητήθηκε το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής σε όμοιου περιεχομένου αιτήσεις αναστολής.
Θυμίζουμε ότι ο Ροδίτης μέτοχος της εταιρείας υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι οι αντίδικοί του προσπαθούσαν να αποκτήσουν την πλειοψηφία των μετοχών του κεφαλαίου της ναυτικής εταιρείας τελώντας σε γνώση τους ότι απαγορεύεται Τούρκος υπήκοος να έχει ποσοστό συμμετοχής σε ελληνική ναυτική εταιρεία άνω του 49%.
Υποστηρίζει ότι ο πρώτος εξ’ αυτών από τον Ιούνιο του 2017 μεθόδευε την απόκτηση της πλειοψηφίας, αν όχι του συνόλου των μετοχών ώστε να έχει υπό πλήρη έλεγχο την ως άνω εταιρεία και ότι πλαστογράφησαν λευκές κατά περιεχόμενο αλλά υπογεγραμμένες και σφραγισμένες επιταγές από τον ίδιο, που τελούσαν υπό την φύλαξη τους, για να εκδώσουν διαταγές πληρωμής εις βάρος του.

Η πλευρά των Τούρκων διατείνεται ότι ο ένας εξ’ αυτών από την σύσταση της εταιρείας έχει καταβάλει το ποσό των 11.700 €, το οποίο αντιστοιχεί σε 117 μετοχές της και επιπλέον το συνολικό ποσό των 889.600 €, είτε αμέσως, μέσω δικών του εμβασμάτων, είτε εμμέσως μέσω εμβασμάτων τρίτων, φυσικών και νομικών προσώπων.
Ο Ροδίτης αντίδικος, όπως υποστηρίζουν τους παρέδωσε πέντε λευκές επιταγές φέρουσες σφραγίδα και υπογραφή, για τις τέσσερις από τις οποίες εκδόθηκε αντίστοιχη διαταγή πληρωμής, ως εγγύηση για την καταβολή των ανωτέρω ποσών.
Μάλιστα, ο λόγος για τον οποίο οι επιταγές αυτές ήταν λευκές, συνίσταται στο ό,τι την στιγμή εκείνη και συγκεκριμένα από το Μάρτιο έως τον Ιούνιο του έτους 2017, δεν εγνώριζαν ακόμη το ακριβές συνολικό ποσό, το οποίο θα είχε καταβάλει ο καθένας στην αντίδικο εταιρεία, για το οποίο θα κατείχαν τις επίδικες επιταγές ως εγγύηση.
Οι ανωτέρω καταβολές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων αγοράς ενός πλοίου
SEA STAR και υποστηρίζουν ότι ο Ροδίτης δεν τους έχει ενημερώσει πλήρως για την αγοραπωλησία του πλοίου και την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της ολοκλήρωσής της.
Τον Ροδίτη εκπροσωπεί ο δικηγόρος κ Στέφανος Στεφανίδης και τους Τούρκους αντίδικους του ο δικηγόρος κ. Γιώργος Μαυρομάτης.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Απορρίφθηκε το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής υπέρ του Ροδίτη μετόχου της «Τήλος Ακτοπλοϊκή Ναυτική Εταιρεία»

Quote

Με απόφαση, που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, απορρίφθηκε το αίτημα Ροδίτη μετόχου της νεοσύστατης ναυτιλιακής εταιρείας «Τήλος Ακτοπλοϊκή Ναυτική Εταιρεία» για την έκδοση προσωρινής διαταγής αναστολής εκτέλεσης διαταγών πληρωμής, που εξέδωσαν εις βάρος της εταιρείας στην οποία μετέχει με ποσοστό 51%, οι Τούρκοι συνέταιροί του.
Το δικαστήριο όρισε δικάσιμο για την συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων την 11η Ιουνίου 2018 και η πλευρά του Ροδίτη είναι αισιόδοξη για την έκβαση της δίκης καθώς, όπως επισημάνθηκε, υπάρχει πλήρης αναγνώριση από τους Τούρκους συνεταίρους του ότι οι επιταγές, που τους είχαν συμπληρωθεί λευκές στο περιεχόμενο, πλήν υπογεγραμμένες συμπληρώθηκαν από τους ίδιους και ομολογία ότι το ποσό που επιχορήγησαν την εταιρεία για την αγορά του πλοίου Sea Star το ζητούν πίσω από την εταιρεία παρότι η αγορά έγινε.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει σε όλη την αντιδικία ο ισχυρισμός ότι ο Ροδίτης μέτοχος χρησιμοποιήθηκε ουσιαστικά ως μπροστάρης από τους Τούρκους προκειμένου να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα στο νησί και να αποφύγουν τους περιορισμούς που θέτει η κείμενη νομοθεσία.
Θυμίζουμε ότι ο ημεδαπός μέτοχος της εταιρείας υπέβαλε την 30η Μαρτίου 2018 ενώπιον της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου μήνυση κατά 4 Τούρκων και της εταιρείας με την επωνυμία ANTAR RAZARLAMA DAAGITIM TICARET TURIZM ITHALAT IHRACAT ANONIM SERKETI με έδρα στην πόλη Φετιγιέ Τουρκίας.
Διατείνεται ότι τέλεσαν εις βάρος του και εις βάρος της εταιρείας «Τήλος Ακτοπλοϊκή Ναυτική Εταιρεία» τις αξιόποινες πράξεις της κακουργηματικής πλαστογραφίας μετά χρήσεως και της κακουργηματικής απάτης.
Ακολούθησε η υποβολή ανακοπών εις βάρος διαταγών πληρωμής που εξέδωσαν εις βάρος του οι αντίδικοί του, ενώ χθες συζητήθηκε το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής σε όμοιου περιεχομένου αιτήσεις αναστολής.
Θυμίζουμε ότι ο Ροδίτης μέτοχος της εταιρείας υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι οι αντίδικοί του προσπαθούσαν να αποκτήσουν την πλειοψηφία των μετοχών του κεφαλαίου της ναυτικής εταιρείας τελώντας σε γνώση τους ότι απαγορεύεται Τούρκος υπήκοος να έχει ποσοστό συμμετοχής σε ελληνική ναυτική εταιρεία άνω του 49%.
Υποστηρίζει ότι ο πρώτος εξ’ αυτών από τον Ιούνιο του 2017 μεθόδευε την απόκτηση της πλειοψηφίας, αν όχι του συνόλου των μετοχών ώστε να έχει υπό πλήρη έλεγχο την ως άνω εταιρεία και ότι πλαστογράφησαν λευκές κατά περιεχόμενο αλλά υπογεγραμμένες και σφραγισμένες επιταγές από τον ίδιο, που τελούσαν υπό την φύλαξη τους, για να εκδώσουν διαταγές πληρωμής εις βάρος του.
Η πλευρά των Τούρκων διατείνεται ότι ο ένας εξ’ αυτών από την σύσταση της εταιρείας έχει καταβάλει το ποσό των 11.700 €, το οποίο αντιστοιχεί σε 117 μετοχές της και επιπλέον το συνολικό ποσό των 889.600 €, είτε αμέσως, μέσω δικών του εμβασμάτων, είτε εμμέσως μέσω εμβασμάτων τρίτων, φυσικών και νομικών προσώπων.
Ο Ροδίτης αντίδικος, όπως υποστηρίζουν τους παρέδωσε πέντε λευκές επιταγές φέρουσες σφραγίδα και υπογραφή, για τις τέσσερις από τις οποίες εκδόθηκε αντίστοιχη διαταγή πληρωμής, ως εγγύηση για την καταβολή των ανωτέρω ποσών.
Μάλιστα, ο λόγος για τον οποίο οι επιταγές αυτές ήταν λευκές, συνίσταται στο ό,τι την στιγμή εκείνη και συγκεκριμένα από το Μάρτιο έως τον Ιούνιο του έτους 2017, δεν εγνώριζαν ακόμη το ακριβές συνολικό ποσό, το οποίο θα είχε καταβάλει ο καθένας στην αντίδικο εταιρεία, για το οποίο θα κατείχαν τις επίδικες επιταγές ως εγγύηση.
Οι ανωτέρω καταβολές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων αγοράς ενός πλοίου SEA STAR και υποστηρίζουν ότι ο Ροδίτης δεν τους έχει ενημερώσει πλήρως για την αγοραπωλησία του πλοίου και την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της ολοκλήρωσής της.
Τον Ροδίτη εκπροσωπεί ο δικηγόρος κ Στέφανος Στεφανίδης και τους Τούρκους αντίδικους του ο δικηγόρος κ. Γιώργος Μαυρομάτης.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 4 weeks later...

Απορρίφθηκε το αίτημα αναστολής διαταγών πληρωμής εις βάρος της «Τήλος Ακτοπλοϊκή Ναυτική Εταιρεία»

Quote

Mε την υπ’ αρίθμ. 407/2018 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) απορρίφθηκε το αίτημα Ροδίτη μετόχου της νεοσύστατης ναυτιλιακής εταιρείας «Τήλος Ακτοπλοϊκή Ναυτική Εταιρεία» για την αναστολή εκτέλεσης διαταγών πληρωμής, που εξέδωσαν εις βάρος της εταιρείας στην οποία μετέχει με ποσοστό 51%, οι Τούρκοι συνέταιροί του.
Ο Ροδίτης μέτοχος, όπως διατείνεται, χρησιμοποιήθηκε ουσιαστικά ως μπροστάρης από τους Τούρκους προκειμένου να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα στο νησί και να αποφύγουν τους περιορισμούς που θέτει η κείμενη νομοθεσία.
Θυμίζουμε ότι ο ημεδαπός μέτοχος της εταιρείας υπέβαλε την 30ή Μαρτίου 2018 ενώπιον της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου μήνυση κατά 4 Τούρκων και της εταιρείας με την επωνυμία ANTAR RAZARLAMA DAAGITIM TICARET TURIZM ITHALAT IHRACAT ANONIM SERKETI με έδρα στην πόλη Φετιγιέ Τουρκίας.
Διατείνεται ότι τέλεσαν εις βάρος του και εις βάρος της εταιρείας «Τήλος Ακτοπλοϊκή Ναυτική Εταιρεία» τις αξιόποινες πράξεις της κακουργηματικής πλαστογραφίας μετά χρήσεως και της κακουργηματικής απάτης.
Ακολούθησε η υποβολή ανακοπών εις βάρος διαταγών πληρωμής που εξέδωσαν εις βάρος του οι αντίδικοί του.
Θυμίζουμε ότι ο Ροδίτης μέτοχος της εταιρείας υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι οι αντίδικοί του προσπαθούσαν να αποκτήσουν την πλειοψηφία των μετοχών του κεφαλαίου της ναυτικής εταιρείας τελώντας σε γνώση τους ότι απαγορεύεται Τούρκος υπήκοος να έχει ποσοστό συμμετοχής σε ελληνική ναυτική εταιρεία άνω του 49%.
Υποστηρίζει ότι ο πρώτος εξ’ αυτών από τον Ιούνιο του 2017 μεθόδευε την απόκτηση της πλειοψηφίας, αν όχι του συνόλου των μετοχών ώστε να έχει υπό πλήρη έλεγχο την ως άνω εταιρεία και ότι πλαστογράφησαν λευκές κατά περιεχόμενο αλλά υπογεγραμμένες και σφραγισμένες επιταγές από τον ίδιο, που τελούσαν υπό την φύλαξη τους, για να εκδώσουν διαταγές πληρωμής εις βάρος του.
Η πλευρά των Τούρκων διατείνεται ότι ο ένας εξ’ αυτών από την σύσταση της εταιρείας έχει καταβάλει το ποσό των 11.700 €, το οποίο αντιστοιχεί σε 117 μετοχές της και επιπλέον το συνολικό ποσό των 889.600 €, είτε αμέσως, μέσω δικών του εμβασμάτων, είτε εμμέσως μέσω εμβασμάτων τρίτων, φυσικών και νομικών προσώπων.
Ο Ροδίτης αντίδικος, όπως υποστηρίζουν τους παρέδωσε πέντε λευκές επιταγές φέρουσες σφραγίδα και υπογραφή, για τις τέσσερις από τις οποίες εκδόθηκε αντίστοιχη διαταγή πληρωμής, ως εγγύηση για την καταβολή των ανωτέρω ποσών.
Μάλιστα, ο λόγος για τον οποίο οι επιταγές αυτές ήταν λευκές, συνίσταται στο ό,τι την στιγμή εκείνη και συγκεκριμένα από το Μάρτιο έως τον Ιούνιο του έτους 2017, δεν εγνώριζαν ακόμη το ακριβές συνολικό ποσό, το οποίο θα είχε καταβάλει ο καθένας στην αντίδικο εταιρεία, για το οποίο θα κατείχαν τις επίδικες επιταγές ως εγγύηση.
Οι ανωτέρω καταβολές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων αγοράς ενός πλοίου SEA STAR και υποστηρίζουν ότι ο Ροδίτης δεν τους έχει ενημερώσει πλήρως για την αγοραπωλησία του πλοίου και την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της ολοκλήρωσής της.
Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς του Ροδίτη.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Επιδικάστηκε αποζημίωση σε τουρκική εταιρεία για επιταγή της «Τήλος Ακτοπλοϊκή Ναυτική Εταιρεία»

Quote

Πτυχή της αντιδικίας μεταξύ των μετόχων της ναυτιλιακής εταιρείας «Τήλος Ακτοπλοϊκή Ναυτική Εταιρεία» στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας μετέχουν με ποσοστό 51% γνωστός επιχειρηματίας της Ρόδου και με ποσοστό 49% Τούρκοι επιχειρηματίες, απασχόλησε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου.
Με απόφαση που εξέδωσε το δικαστήριο εντέλλεται ο Ροδίτης να αποζημιώσει με το ποσό των 470.000 ευρώ τουρκική εταιρεία, ενώ τα 100.000 ευρώ της επιδικασθείσας αποζημίωσης είναι προσωρινά εκτελεστά.
Ο Ροδίτης μέτοχος, διατείνεται ότι χρησιμοποιήθηκε ουσιαστικά ως μπροστάρης από τους Τούρκους προκειμένου να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα στο νησί και να αποφύγουν τους περιορισμούς που θέτει η κείμενη νομοθεσία.
Θυμίζουμε ότι ο ημεδαπός μέτοχος της εταιρείας υπέβαλε την 30ή Μαρτίου 2018 ενώπιον της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου μήνυση κατά 4 Τούρκων και της εταιρείας με την επωνυμία ANTAR RAZARLAMA DAAGITIM TICARET TURIZM ITHALAT IHRACAT ANONIM SERKETI με έδρα στην πόλη Φετιγιέ Τουρκίας.Διατείνεται ότι τέλεσαν εις βάρος του και εις βάρος της εταιρείας «Τήλος Ακτοπλοϊκή Ναυτική Εταιρεία» τις αξιόποινες πράξεις της κακουργηματικής πλαστογραφίας μετά χρήσεως και της κακουργηματικής απάτης.
Ακολούθησε η υποβολή ανακοπών εις βάρος διαταγών πληρωμής που εξέδωσαν εις βάρος του οι αντίδικοί του.
Η πλευρά των Τούρκων διατείνεται ότι ο ένας εξ’ αυτών από την σύσταση της εταιρείας έχει καταβάλει το ποσό των 11.700 €, το οποίο αντιστοιχεί σε 117 μετοχές της και επιπλέον το συνολικό ποσό των 889.600 €, είτε αμέσως, μέσω δικών του εμβασμάτων, είτε εμμέσως μέσω εμβασμάτων τρίτων, φυσικών και νομικών προσώπων.

Ο Ροδίτης αντίδικος, όπως υποστηρίζουν, τους παρέδωσε πέντε λευκές επιταγές φέρουσες σφραγίδα και υπογραφή, για τις τέσσερις από τις οποίες εκδόθηκε αντίστοιχη διαταγή πληρωμής, ως εγγύηση για την καταβολή των ανωτέρω ποσών. Μάλιστα, ο λόγος για τον οποίο οι επιταγές αυτές ήταν λευκές, συνίσταται στο ό,τι την στιγμή εκείνη και συγκεκριμένα από το Μάρτιο έως τον Ιούνιο του έτους 2017, δεν εγνώριζαν ακόμη το ακριβές συνολικό ποσό, το οποίο θα είχε καταβάλει ο καθένας στην αντίδικο εταιρεία, για το οποίο θα κατείχαν τις επίδικες επιταγές ως εγγύηση.
Οι ανωτέρω καταβολές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων αγοράς του πλοίου SEA STAR.
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου έκανε δεκτή την αγωγή της Τουρκικής εταιρείας που εδρεύει στο Φετχιγιέ κατά του Ροδίτη.
Ο εναγόμενος, όπως εξέθεσαν, ως νόμιμος εκπρόσωπος της ναυτικής εταιρείας με την επωνυμία «ΤΗΛΟΣ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», εξέδωσε στη Ρόδο, εις διαταγή της, με ημερομηνία εκδόσεως 27 Φεβρουαρίου 2018, τραπεζική επιταγή της τραπεζικής εταιρείας με την επωνυμία «T.C. Ziraat Bankasi A.S.», κατάστημα Ρόδου.
Στη συνέχεια, η εταιρεία, ως νόμιμη κομίστρια της παραπάνω επιταγής, τη μεταβίβασε διά τακτικής και νομίμου οπισθογραφήσεως στον κ. Efkan (ΕΦΚΑΝ) Kokten (ΚΟΚΤΕΝ), ο οποίος με αυτόν τον τρόπο κατέστη νόμιμος κάτοχος και κομιστής της και τη μεταβίβασε διά τακτικής και νομίμου οπισθογραφήσεως στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «MAKRI ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «MAKRI Α.Ε.», η οποία εδρεύει στη Ρόδο.
Η επιταγή, όμως, αν και εμφανίστηκε εμπρόθεσμα και νόμιμα προς πληρωμή, την 28η-2-2018, από τη νόμιμη κάτοχο και κομίστριά της στην Τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε., δεν πληρώθηκε, επειδή όπως αναφέρεται σ’ αυτήν, δεν υπήρχε διαθέσιμο υπόλοιπο χρημάτων στο λογαριασμό της εκδότριας.
Στη συνέχεια, η ανωτέρω εταιρεία, ως νόμιμη κάτοχος και κομίστρια της ανωτέρω επιταγής τη μεταβίβασε στην εταιρεία, ως προηγούμενη οπισθογράφο, με σκοπό να πληρωθεί το ποσό της επιταγής, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην εταιρεία το σώμα της.
Την υπόθεση χειρίζεται το δικηγορικό γραφείο του Γιώργου Μαυρομάτη.

Πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...