Jump to content
Shipfriends

Finnsun (IMO 9468918)


Recommended Posts

On 8/6/2017 at 8:56 PM, Ariadne said:

Ο στόλος της Finnlines αποτελείται σήμερα από 21 πλοία, 9 Ro-Pax και 12 Ro-Ro.     

Κλάση „Breeze“              

Finnsun            2012 Κίνα                --- pax 3.291 lm            1A                           

Το Ro-Ro Finnsun (IMO No: 9468918) έχει κατασκευαστεί στο Nanjing της Κίνας το 2012. Το πλοίο εκ κατασκευής είχε μήκος 188,40 μέτρα, πλάτος 26,5 μέτρα και χωρητικότητα 3291 γραμμικών μέτρων στο γκαράζ. Λέω είχε γιατί από τις 4 Απριλίου είναι στο ναυπηγείο Remontowa στο Gdansk για την επιμήκυνση κατά 30 μέτρα, δηλαδή έξτρα 1000 γραμμικά μέτρα στο γκαράζ.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 11 months later...
  • 1 year later...
  • 11 months later...

Το πλοίο έχει επανέλθει στα δρομολόγια ανάμεσα σε Φινλανδία(Vuossari) και Βέλγιο(Antwerp) ενώ έχω την εντύπωση πως η συγκεκριμένη γραμμή περνά και από την Αγγλία, μάλιστα το Finnsun αυτήν τη στιγμή πλέει στον ποταμό Schelde με κατεύθυνση τη Βόρεια Θάλασσα. Σε ένα τέτοιο πλού το συναντήσαμε κι εμείς το Μάιο του 2017 ενώ παρήλασσε το Terneuzen της Ολλανδίας. Με την κατάλληλη τοποθέτηση μπορεί ο καραβολάτρης-φωτογράφος(της κακιάς ώρας) να δεί και την πρυμνιά άποψη του πλοίου. Χαρακτηριστική των δυνατοτήτων του πλοίου και τα container που κατά τα φαινόμενα είναι στοιβαγμένα 2 σε ύψος στο πάνω ντέκ. Όπως μαρτυρά και το φουγάρο του Finnsun, το πλοίο ήδη εδώ και 4.5 χρόνια φοράει scrubber.

Edited by Nick the Greek
Ορθογραφία
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Χρέη car carrier εκτελεί τους τελευταίους μήνες το Finnsun, σε αυτόν το ρόλο έχει πιάσει σε κάμποσα λιμάνια της Μεσογείου. Πρίν λίγες ώρες αναχώρησε από το Salerno με προορισμό μάλλον το Portbury του ΗΒ. 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Έξι μήνες μετά, το πλοίο παραμένει στη Μεσόγειο και κάνει ταξίδια και πρός τη βόρειο Ευρώπη. Αυτήν τη στιγμή πλέει από την Τουρκία για το Vlissingen, συνδέοντας τα κατά τόπους εργοστάσια της Ford Motor Co.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...