Jump to content
Shipfriends

Saga (ΙΜΟ 7911545)


Recommended Posts

Το Stena Saga (ΙΜΟ Νο: 7911545) είναι κατασκευασμένο το 1981 στο ναυπηγείο Oy Wärtsilä στο Turku, της Φιλανδίας. Το πλοίο παραγγέλθηκε από την Ab Svea με το όνομα Silja Star αλλά παραδόθηκε με το όνομα Silvia Regina για λογαριασμό της Ab Svea. Το 1991 πουλήθηκε στη Stena Line και πήρε το όνομα Stena Britannica. Το 1994 μετονομάστηκε σε Stena Saga και δουλεύει στη γραμμή Frederikshavn-Oslo. Το πλοίο έχει μήκος 166,10 μέτρα, πλάτος 29,06 μέτρα και φοράει τέσσερις κύριες μηχανές Wärtsilä-Pielstick 12PC2-5V (30.775 HP) που του δίνουν ταχύτητα 22 κόμβους. Το πλοίο είναι αδελφό του Moby Dada.

___________________________________

(1981, ex- Silvia Regina, Stena Britannica, Stena Saga)

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 11 months later...
  • 8 months later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Μετά το πρόσφατο κλείσιμο της γραμμής Frederikshavn-Oslo λόγω της πανδημίας COVID-19, η Stena Line έχει σκέψη για τη μετασκευή του Stena Saga σαν πλωτό νοσοκομείο για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19. Για αυτό προχθές το Stena Saga πήγε στο Uddevalla στην έδρα της FKAB

Link to comment
Share on other sites

On 3/19/2020 at 6:14 PM, papannos said:

Σύμφωνα με την παραπάνω πηγή η γραμμή που εκτελούσε το Stena Saga διακόπτεται οριστικά 

 

Α ρε έρμο Stena Saga, τι όνειρο να' βλεπες χτές το βράδυ, όπως έλεγε κι ο Κοσμάς ο Σκούταρης για το Γκόρτσο. Νομίζω πως η Stena με αυτές τις κινήσεις που έκανε, βρήκε τον παπά που χρειαζόταν για να θάψει 5-6 άτομα. Κι εμείς παραπονιούμαστε για τους δικούς μας.. Τέσπα, εμείς να δούμε ένα ωραίο -ελπίζω- βιντεάκι με το Stena Saga να ρίχνει καταπέλτες και να ξεφορτώνει. Είναι τραβηγμένο πέρυσι το καλοκαίρι στο Όσλο πρίν από ταξίδι με το πλοίο για το Fredrikshavn. Για το ταξίδι και το πλοίο θα τα πούμε προσεχώς, να παίξει το βίντεο πρός το παρόν:

 

 

To βίντεο είναι τραβηγμένο σε 4k αλλά δυστυχώς δεν ξέρω πως διάολο στο Youtube ανεβαίνει σε πολύ χειρότερη ποιότητα.

Link to comment
Share on other sites

Πραγματι ειναι οκ τωρα.

Στην αρχη παντως πραγματι πηγαινε μεχρι 360p, οποτε ισως αργει το youtube να ανεβασει ολες τις αναλυσεις

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 2 months later...

Φρέσκιες πληροφορίες από τη Σουηδία αναφέρουν πως το πλοίο μετονομάστηκε σε Saga, έφυγε το Stena δηλαδή και ύψωσε σημαία Κύπρου. Παραμένει και θα παραμείνει στην Uddevalla εώς ότου βρεθεί αγοραστης.

Link to comment
Share on other sites

  • proud_ionian changed the title to Saga (ΙΜΟ 7911545)

Δε γνωρίζω αν συνηθίζεται με την αλλαγή του ονόματος να βγαίνουν αυτόματα και καινούργια πιστοποιητικά για το πλοίο, αλλά χθες του έβγαλε καμμιά 20αριά νέα ο νηογνώμονας

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Στο navi αναφέρθηκε πως παίζει να αγοράστηκε απο τη corsica ferries προς αντικατάσταση κάποιου από τα Regina/Victoria/Marina τα οποια απ όσο ξερω είναι προς πωληση εδω κ αρκετο καιρό 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μπήκε το βύσμα της Σουηδίας εν ενέργεια χτές, είναι περίεργο το γεγονός πως ούτε και οι Σουηδοί συνάδελφοι ξέρουν κάτι. Η Stena κρατάει ερμητικά κλειστό το στόμα της σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με το πλοίο. Πολύ περίεργο.

Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο έχει αγκυροβολήσει εδώ και 36 ώρες στον Κόλπο του Gib αλλά δεν έχει αναχωρήσει ακόμη για κάπου. Και σίγουρα αυτή η παραμονή δεν εμπίπτει στην κατηγορία "άργησε η μπάριζα και την περιμένουμε, πάρε τηλέφωνο τον πράκτορα να τα χώσει στη Cepsa :D". Παραμένει λοιπόν το μυστήριο.

Link to comment
Share on other sites

Στο ιχνος του απο προχθές φαίνεται πως ξεκίνησε κανονικα και μείωνε συνεχώς ταχύτητα μέχρι που γύρισε πίσω.Ασθενεια, βλάβη μήπως ή κάποιο fuel contamination?

Edited by Shippihs
Link to comment
Share on other sites

O Gary o Andrews στη σελίδα Ferries στο facebook επικαλείται αυτό και μας λέει ότι υπάρχει φημολογία περί δρομολόγησής του στη γραμμή Portimao - Ταγγέρη ναυλωμένο από την Μαροκινή κυβέρνηση και με οπιρέσιο από την Intershipping θα ταξιδέψει στη γραμμή μαζί με το MED STAR. Βέβαια αν κρίνω από τα σχόλια τόσο στο facebook όσο και στο ίδιο το ferrybalear, ε μην ποντάρετε και όλα σας τα λεφτά στο εν λόγω ενδεχόμενο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...