Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Άλλο ένα πλοίο της AVIN που δραστηριοποιείται εν Ελλάδι, πρόκειται για το -ονοματισμένο με χαρακτηριστική έλλειψη έμπνευσης- Fres, που εδώ το βλέπουμε δεμένο στο Ικόνιο.

 

Είναι χτισμένο στην Κίνα σε ένα ναυπηγείο που δεν έχω ξανακούσει και λέγεται Fu' an Dongming(αριθμός LJX5118A). Τη μηχανή επίσης δε την έχω ξανακούσει, είναι μια Ningbo CSI Power & Machinery Group η οποία με 1,274 ίππους του δίνει ταχύτητα 11.2 κόμβων στους 6.5 τόνους HFO το 24ωρο. Κινέζικο απ' άκρου εις άκρον, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα κατασκευής.

 

Link to comment
Share on other sites

Είχε δέσει απο πέρυσι το καλοκαίρι μέχρι κάποια στιγμή αρχές του χρόνου οποτε και ξεκίνησε πάλι.Ας το δούμε αφικνούμενο απο St. Theodores σήμερα . Το όνομα το έχει πάρει απο το Φρέ

Edited by Petros P
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...

Στην αμμώδη παραλία της Κάναβας, μπροστά από το εργοστάσιο της Δ.Ε.Η. προσάραξε σήμερα το πρωί το ελληνικής σημαίας φορτηγό πλοίο "Fres" με 16 Έλληνες πλήρωμα. Το πλοίο στην προσπάθεια του να προσεγγίσει την προβλήτα της Κάναβας, παρασύρθηκε από τα κύματα και κατέληξε στο αβαθές της παραλίας. Το δεξαμενόπλοιο είχε αναχωρήσει από τη Μυτιλήνη για τη Μήλο, ενώ στις δεξαμενές του μεταφέρει 1000 τόνους FUEL OIL. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποια εισροή υδάτων ή θαλάσσια ρύπανση. Στο σημείο που έχει προσαράξει έχει μεταφερθεί μια λάντζα για την αποκόλληση του πλοίου.

 

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη προσάραξη του Δ/Ξ Φρες στη Μήλο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μήλου, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό πιθανής προσάραξης του Δ/Ξ ΄΄ΦΡΕΣ΄΄ Ν.Π. 11969 στη θαλάσσια περιοχή ΚΑΝΑΒΑ, εντός του κόλπου Αδάμαντα ν. Μήλου με δεκαπέντε (15) άτομα πλήρωμα και έναν (01) επιβάτη.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στην περιοχή όπου διαπίστωσαν την προσάραξη του ανωτέρω Δ/Ξ πλοίου, χωρίς να διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ κατέπλευσαν επίσης προς παροχή τυχόν συνδρομής οι λάντζες ΄΄ΦΛΩΡΑ Β΄΄ Τ.Λ. 985, ΄΄ΔΡΑΚΩΝ΄΄ Ν.Μ. 48, ΄΄ΓΕΩΡΓΙΟΣ΄΄ Ν.Λ. 893 και παράλληλα ενημερώθηκε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μήλου .

Επίσης διενεργήθηκε αυτοψία από ιδιώτες δύτες όπου διαπιστώθηκε ότι το ΄΄ΦΡΕΣ΄΄ είχε προσαράξει σε αμμώδη αβαθή πυθμένα και δεν υπήρξε ρήγμα ή θαλάσσια ρύπανση.

Το ανωτέρω Δ/Ξ αποκολλήθηκε με ίδια μέσα και προσέδεσε με ασφάλεια στην ιδιωτική προβλήτα ΄΄ΚΑΝΑΒΑ΄΄ ν. Μήλου, ενώ από το Λιμεναρχείο Μήλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, και κινήθηκε παράλληλα η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...