Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Ανοίγω ένα θεματάκι για ένα -εδώ και πολλά χρόνια- παροπλισμένο ρυμουλκό με το όνομα Καπετάν Ναπολέων. Εξ' όσων θυμάμαι έχει αλλάξει θέσεις κατά καιρούς και το έχουμε ήδη στην gallerie. Εγώ προσθέτω την τελευταία του φωτογραφία χρονολογικά από την Ελευσίνα. Έχει ήδη κάνει πολύχρονη καρριέρα εν Ελλάδε με τα ονόματα Αετός, Δικέφαλος Αετός και Μήλος. Πλήν όμως στα 60 του χρόνια, το μέλλον έχει γραφτεί στον τοίχο.

 

Για την ιστορία, είναι χτισμένο στην Ολλανδία στο ναυπηγείο Vries Lentsch Alphen με αριθμό γιάρδας 392. Η μηχανή του Kloeckner-Humboldt-Deutz του έδινε 500 ίππους και 9 κόμβους ταχύτητα. Το μεγαλύτερο κομμάτι της νεαρής του καριέρας το πέρασε στην Αγγλία με το όνομα Falgarth. 

Link to comment
Share on other sites

Το ρυμουλκό Kapetan Napoleon (IMO Νο: 5112066) είναι κατασκευασμένο το 1958 στο ναυπηγείο Vries Lentsch Alphen στην Ολλανδια με το όνομα Cleddia. Διατήρησε το όνομα Cleddia μέχρι 1962 που πουλήθηκε στην Rea Towing,(μετέπειτα Cory Ship Towage Ltd) και πήρε το όνομα Falgarth. Το 1981 πουλήθηκε στην εταιρεία του κ. Κυρτάτα και πήρε το όνομα Αετός. Διατήρησε το όνομα αυτό μέχρι 1998, που πουλήθηκε στη Κύπρο και πήρε το όνομα Δικέφαλος Αετός. Διατήρησε το όνομα αυτό μέχρι 2004, που πουλήθηκε και πήρε το όνομα Μήλος. Διατήρησε το όνομα αυτό μέχρι 2010, που πουλήθηκε και πήρε το όνομα Kapetan Napoleon. Το πλοίο έχει 25,00 μέτρα, πλάτος 6,79 μέτρα και έχει μια κύρια μηχανή Kloeckner-Humboldt-Deutz (500bhp).

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
  • 7 months later...
  • 2 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...