Jump to content
Shipfriends

Βασιλική (ΙΜΟ 8938071)


Nick the Greek

Recommended Posts

Η Βασιλική υπήρχε ήδη στο γκάλλερι, δεν είχαμε όμως θέμα γι' αυτήν. Είναι πλοιοκτησίας της εταιρείας λιμενικών έργων Ergomare και σε αυτό το σημείο στην ωραία ιστοσελίδα της εταιρείας της, μπορεί να κανείς να δεί τα τεχνικά της χαρακτηριστικά. Να συμπληρώσω πως η Βασιλική είναι Ρουμάνα, κατασκευασμένη στο Ναυπηγείο Drobeta του Turnu-Severin με αριθμό γιάρδας 11435006 το 1982. Mέχρις ότου αποκτηθεί από την Ergomare το 2006, ήταν πλοιοκτησίας του Ρουμανικού κράτους. Καθελκύστηκε σαν IEP 69990 και δούλεψε μετά στη Ρουμανία με το όνομα Pescarus 5.

 

Από τη δική μου πλευρά, να προσθέσω άλλη μια φωτογραφία του πλοίου στην γκαλλερί, δεμένο στο Λαύριο πέρυσι το χειμώνα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 months later...
  • 2 months later...
  • 1 year later...
  • 9 months later...
  • 1 year later...

Να και το Βασιλική στον Εύδηλο όπου και βοηθά τον πλωτό γερανό Χρύσα στα έργα του λιμανιού. Μου κάνει εντύπωση πως κατασκευαστικές εταιρείες μπαίνουν στη λογική της απόκτησης και διαχείρισης πλωτού μέσου, πάντως η Βασιλική φαίνεται εξωτερικά σε πολύ καλή κατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

Μη σε ξενίζει καθόλου, εταιρείες που ασχολούνται με τα λιμενικα εργα ανέκαθεν ειχαν πλωτα μεσα προς μείωση του κόστους, αν ενδιαφέρεσαι για περαιτέρω ψαξε την ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ των Καρπιδα-Ανδροπουλου-Κωνσταντοπουλου (εφοπλιστες επισης με τη γνωστη KONKAR  Shipping και μετέπειτα PANKAR) οπου το 2010 ειχε πανω απο 150 πλωτά.. Τωρα δεν γνωριζω ποσα εχει αλλα παραμενει πολυ μεγαλη στο τομεα της. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...