Jump to content
Shipfriends

Η επιδιωκόμενη αγορά του ΕΓ/ΟΓ Ανδρέας Κάλβος, από την Kefalonian Lines και τα απόνερά της


Recommended Posts

Ρεπορτάζ του ekefalonia για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων

Quote

Κέρδισε το πρώτο δικαστήριο η KefalonianLinesαπέναντι στη ζακυνθινή εταιρία AMNEZγια τη μη τήρηση του συμβολαίου που ήθελε τη πώληση του πλοίου «Ανδρέας Κάλβος» στην Κεφαλλονίτικη εταιρία.

Με διάταξη η απόφαση του διδακτήριού του Πειραιά απαγορεύει κάθε νομική μεταβολή του πλοίου «Ανδρέας Κάλβος» και την πώληση του σε οποιοδήποτε τρίτο ενώ ταυτόχρονα με την απόφαση του δικαστηρίου δεσμεύεται ο τραπεζικός  λογαριασμός της ζακυνθινής εταιρίας που είχαν κατατεθεί τα χρήματα της KefalonianLines.

Η παραπάνω απόφαση είναι στα πλαίσια των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η kefalonianlines  απέναντί στην ΑΜΝΕΖ όπως προέβλεπε το συμβόλαιο για τη μη παράδοση του πλοίου «Ανδρέας Κάλβος». Το επόμενο δικαστήριο θα γίνει στο Πειραιά την επόμενη εβδομάδα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η δικαστική διαμάχη για το Κάλβος όλα δείχνουν ότι θα είναι σφοδρή και χρονοβόρα.

Η kefalonianlinesεκπροσωπήθηκε από πέντε ναυτιλιακούς δικηγόρους οι οποίοι κατέδειξαν το δίκαιο και το ηθικό του αιτήματος της Κεφαλλονίτικης ακτοπλοϊκής εταιρίας.

Η παραπάνω απόφαση αποτελεί μια πρώτη νίκη της kefalonianlinesσε σχέση με την ζακυνθινή εταιρία. Η ανωτέρω απόφαση εξεδόθη στα πλαίσια αγωγής τηςKefalonianlinesγια επιστροφή χρήματων και αποζημιώσεις ύψους 7,5 εκατομμυρίων χρήματων που απαιτεί η κεφαλλονίτικη εταιρία από την ΑΜΝΕΖ για τη μη τήρηση του συμβολαίου παράδοσης του πλοίου.

 

Link to comment
Share on other sites

Θεωρητικά ναι, θα έπρεπε να τοποθετηθούν τα χρήματα σε καταπιστευτικό λογαριασμό (escrow account) ως την ολοκλήρωση της πώλησης. Είναι όμως που είναι δύσκολη η διαδικασία στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, υπάρχουν και τα capital controls, οπότε μπορεί να προτίμησαν να κάνουν την συναλλαγή απευθείας. Δύσκολο και ριψοκίνδυνο, αλλά μπορούν, εφόσον συμφωνήσουν οι αντισυμβαλλόμενοι.

Link to comment
Share on other sites

Τα escrow accounts έχουν "απαγορευτεί" πολυ πριν τα capital controls,ακομα και πολλές φορές δικηγόροι δε δέχονται να μπουν σαν μεσεγγυούχοι γιατι έχουν θέματα ,ειτε απλά απο τις τραπεζες ειτε μετα με τις εφορίες.

Είπαμε στην  Ελλάδα της ναυτιλίας κάνουμε τα πάντα να διώξουμε οτι καλο υπήρχε.

Edited by Petros P
Link to comment
Share on other sites

Άσχετο με το θέμα μας, αλλά η "έξοδος" των αλλοδαπών τραπεζικών ιδρυμάτων δεν έχει να κάνει με την ελληνική πραγματικότητα μόνο. Ήταν απόρροια της αλλαγής του νομικού πλαισίου σε ευρωπαϊκή και παγκόσμια βάση, καθώς και της εισαγωγής του Έουρο. 

Στην περίπτωση όμως της συναλλαγής για το Κάλβος, τα capital controls δυσκόλεψαν την επιλογή να ανοιχτεί τέτοιος λογαριασμός στο εξωτερικό. Διαδικασία χρονοβόρα από μόνη της, πόσο μάλλον τώρα.

Link to comment
Share on other sites

Στα του Κάλβος , το θέμα ηταν προφανώς η λύση της κοινοπραξίας,αλλα απο 6,25 ....7,5 δηλαδή 1,25 εκ. παραπάνω πολλά αξιώνουν. Οπως φαινεται,στη Levante θα καταληξει στο τελος.

Edited by Petros P
Link to comment
Share on other sites

thanx για την ενημερωση.:)

δε νομιζω παντως οτι η εμπλοκη στο θεμα του καλβου, εχει να κανει με τη δυσκολια αυτη.

( @Petros P & @gtogias ειναι πιο περιπλοκα τα πραγματα

δεν ζητας την αξια του πλοιου, αλλα και διαφυγοντα κερδη (ενα πλοιο που υπολογιζες να δουλευει για σενα στις γιορτες, δουλευε στον ανταγωνισμο), plus το πληγμα στο image της εταιριας. οσον αφορα το δημοσιευμα, για θεματα kefalonian, το e-kefalonia ειναι εγκυρο.;):P

επι της ουσιας, πιστευω οτι η ΑΝΜΕΖ εμπλεξε. απο τη μια τη δεσμευουν οι οροι του ΜΟΑ με την Kefalonian και απο την αλλη οι, αυστηροι, οροι της κοινοπραξιας.

θυμιζω οτι και οι μπλε και οι κιτρινοι, δεν ειναι χτεσινοι, ουτε τυχαιοι.

On 3/4/2018 at 5:35 PM, proud_ionian said:

επειδη ομως, μιλαμε για παικτες που, οπως ξερουμε, ουτε χτεσινοι ειναι, ενω και για να πουν καλημερα συμβουλευονται επιτελειο νομικων, πιστευω οτι θα εχουμε εξελιξεις νωριτερα απο το τελος της δρομολογιακης περιοδου.

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, proud_ionian said:

πιστευω οτι η ΑΝΜΕΖ εμπλεξε. απο τη μια τη δεσμευουν οι οροι του ΜΟΑ με την Kefalonian και απο την αλλη οι, αυστηροι, οροι της κοινοπραξιας.

ΑΝΜΕΖ  έμπλεξε θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου 

αυστηροί όροι κοινοπραξίας  επέτρεψε μου να έχω  καποιες  αμφιβολίες  για αυτό   γιατί  ίσως  υπάρχει πολλή περισσότερο ζουμί αναμεταξύ τους (είναι νωρίς ακόμα αλλά ακούγονται πολλά  λογία στις μπιντες  ίδωμεν ) 

Στο δια ταύτα  πάντως η ουσία είναι μια     

 η KL ή λεφτά  αρκετά θα πάρει  να βγάλει όλη την χασούρα του χειμώνα  και τα χρήματα  του ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Λ  (πιθανώς )  ή  καράβι  ......

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

στο προσκηνιο υπαρχει ησυχια, αλλα στο παρασκηνιο πρεπει να γινεται... οργασμος διεργασιων.;)

ενα δικαστηριο που ηταν την προηγουμενη εβδομαδα (για την αποζημιωση της kefalonian), αναβληθηκε. αν επιασαν καλα οι κεραιες μου, αφορμη ηταν η απεργια της ΠΝΟ και η δυσκολια μεταβασης απο ζακυνθο.B)

στα μεσα... κοινωνικης δικτυωσης εν τω μεταξυ, συνεχιζονται εποκοδομητικες συζητησεις, μετοχων, φιλων, συγγενων της διοικησης (της ΑΝΜΕΖ παντα), ειτε επωνυμως, ειτε με ψευδωνυμα. 

κοινος παρονομαστης ολων των συζητησεων, οτι ο καλβος θα αλλαξει χερια το αργοτερο ως το τελος της σαιζον. τωρα αναλογα με τις πληροφοριες και τις επιθυμιες του καθενος, αλλοι το βλεπουν κιτρινο και αλλοι μπλε.

γραφονται πολλα και διαφορα, για μυστικες συναντησεις, μυστικες συζητησεις κλπ.

προσωπικα δεν θα ηθελα να ειμαι αυτη τη στιγμη μετοχος της ΑΝΜΕΖ. να εχω βαλει και να εχω ξαναβαλει λεφτα, ορισμενοι να εχουν βαλει και υποθηκες στην περιουσια τους, για να βοηθηθει η εταιρια (ειδικα για τις δυο τελευταιες μετασκευες καλβου και σολωμου) και να διαβαζω απο εδω και απο εκει, οτι ειναι θεμα χρονου η εταιρια να αφησει τη γραμμη που την ανεδειξε και να αποχωριστει ενα απο τα πιο οικονομικα πλοια της. επιπλεον να ακουω οτι η διοικηση, ποτε επικοινωνει με τον εναν ανταγωνιστη, ποτε με τον αλλο και να μην ξερω που τελειωνει η αληθεια και που ξεκινα το παραμυθι.

Link to comment
Share on other sites

εξαρταται απο το αποτελεσμα των δικων και το ποσο που θα επιδικασθει. μεχρι να τελεσιδικησει ομως το θεμα, δεν  μπορει να πουληθει το πλοιο.

ΥΓ: στα δικαστηρια γι'αυτο ακριβως το θεμα βρισκονται, για την πωληση του καλβου. 

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Εάν τα συμφωνηθεντα έχουν τηρηθεί από τη Kefalonian Lines, η λογική λέει ότι η απόφαση του δικαστηρίου θα είναι υπέρ της!! Δηλαδή να ολοκληρωθεί η αγορά του Ανδρέα Κάλβου, αλλιώς θα πρέπει να αποζημιώθει για την αθέτηση της συμφωνίας από τη Zante Ferries!!! 

Link to comment
Share on other sites

Φαντάζομαι ότι σε καθε περίπτωση η Kefalonian εχει λαμβάνειν απο την ζαντε. Αν η ζαντε θελήσει να το κρατήσει, η kefalonian θα δικαιούται αποζημίωσης αλλα ακομη και αν η kefalonian το πάρει, θα δικαιούται αποζημίωσης για Διαφυγόντα κέρδη απο τη μη έγκαιρη χρήση του πλοίου.

Link to comment
Share on other sites

οπως εχουμε πει και παραπισω, δεν γνωριζουμε τις λεπτομερειες των συμφωνηθεντων. ουτε τι γραφει το ΜΟΑ Kefalonian ΑΝΜΕΖ, ουτε τι γραφει το κοινοπρακτικο ΑΝΜΕΖ Levante.

απο τη μερια των ζακυνθινων, ουτε επισημως, ουτε με διαρροες, εχει διαψευσθει οτι υπηρξε ΜΟΑ για την πωληση του Καλβου, ουτε εχει αμφισβητηθει οτι η Kefalonian ειχε δωσει την προκαταβολη.

συμφωνω με τον @marioskef οτι δυνητικα μπορει να διεκδικηθουν μεγαλα ποσα, αλλα κρατω μια επιφυλαξη, για τα ψιλα γραμματα.

οπως εξελισσονται τα πραγματα, αισθηση μου ειναι οτι η οποια αποφαση θα βγει μετα το τελος τη σαιζον

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως θεωρώ ότι η Zante έκανε πολύ κακό χειρισμό του θέματος και θα μπορούσε εύκολα να αποφύγει τέτοιες καταστάσεις(με μια ναύλωση ας πούμε, που θα την κρατούσε μέσα στην κοινοπραξία μέχρι την λήξη της). Δεν είμαι ειδικός για να γνωρίζω τι ακριβώς χρειάζονται τέτοιες διαδικασίες ή πόσο θα κοστίζαν στην ΑΝΜΕΖ, αλλά βασίζω τη γνώμη μου σε παραδείγματα άλλων περιπτώσεων την τελευταία πενταετία που παρακολουθώ τις εξελίξεις στην ελληνική ακτοπλοΐα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Κατασχέθηκε το Ανδρέας Κάλβος, από την Kefalonian Lines

Quote

Κατασχέθηκε και ακινητοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το μεσημέρι στο λιμάνι του Πόρου το πλοίο «Ανδρέας Κάλβος» της IonianGroup φορτωμένο με επιβάτες, έπειτα από δικαστική απόφαση των δικαστηρίων Πειραιά.

Το γεγονός αυτό επέφερε μεγάλη αγανάκτηση στους επιβάτες, οι οποίοι τελικά θα εξυπηρετηθούν με τα δρομολόγια της KefalonianLines.

Να θυμηθούμε ότι πριν από τέσσερις μήνες το πλοίο είχε πωληθεί από την Ζακυνθινή εταιρεία στην KefalonianLines πλην όμως οι πλοιοκτήτες δεν το παρέδωσαν στους αγοραστές κατά την ημερομηνία που προέβλεπε το συμβόλαιο αγοραπωλησίας.

Η KefalonianLines προσέφυγε στα αρμόδια δικαστήρια με αποτέλεσμα την δικαίωση της και την κατάσχεση του πλοίου στο λιμάνι του Πόρου.

http://anexarttitosblog.gr

 

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

συμφωνα με το e-kefalonia, δεν ειναι ξεκαθαρο ακομη αν προκειται για κατασχεση ή ασφαλιστικα μετρα της KL, που δεν επιτρεπουν στο πλοιο να ταξιδευει στις γραμμες αυτες μεχρι να τελεσιδικησει το θεμα.

YΓ: αυτα για οσους ελεγαν οτι πηγε για μαλλι και βγηκε κουρεμενη η KL

Link to comment
Share on other sites

Ανακοίνωση της Ionian Group σχετικά με την απαγόρευση απόπλου του Ανδρέας Κάλβος

Quote

Σήμερα, Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018, έγινε γνωστό στην κοινοπραξία IONIAN GROUP έγγραφο δικαστικής απόφασης, με το οποίο δεν επιτρέπεται προσωρινά ο απόπλους του Ε/Ο πλοίου «Ανδρέας Κάλβος» της εταιρίας ANMEZA.E.

Η Κοινοπραξία σε συνεργασία με την ΑΝΜΕΖ Α.Ε. προέβη ήδη σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την άμεση άρση της νομικής ανωμαλίας και θα ενημερώσει το επιβατικό κοινό μόλις αποκατασταθεί η λειτουργία των δρομολογίων του πλοίου, τα οποία σήμερα και ενδεχομένως το πρωί της 12ης Ιουλίου 2018 δε θα εκτελεστούν.

Η κοινοπραξία IONIANGROUP ζητά συγγνώμη από τους επιβάτες της για οποιαδήποτε ταλαιπωρία και ευχαριστεί για την κατανόηση.

Για περαιτέρω ενημέρωση και πληροφορίες παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με την Κοινοπραξία μας στα τηλέφωνα : 210-9499400.

 

Link to comment
Share on other sites

εχουν πλακα παντως και στην IG και στα παπαγαλακια. 

"εγγραφα δικαστικης αποφασης", "νομικη ανωμαλια", αλλα επι της ουσιας, τι αφορουν ολα αυτα, σιωπη

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...