Jump to content
Shipfriends

Scandinavian Reefer I (IMO 8917560)


Recommended Posts

Πέρυσι το καλοκαίρι στην Αυλίδα, βρήκα ένα πλοίο άσπρο σαν ψυγείο, σα νοσοκομείο, που λέει κι ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας στο Διδυμότειχο Blues.

 

Πρόκειται για το χτισμένο το 1992 στο ναυπηγείο Kvaerner Kleven Leirvik AS της Νορβηγίας με αριθμό γιάρδας 246, Scandinavian Reefer. Το πλοίο έχει χτιστεί για την Lauritzen Reefers και τα πρώτα 7 χρόνια της ζωής του τα πέρασε υπό την σκέπην της συγκεκριμένης εταιρείας. Το 1999 πωλείται στην Chartworld του Lou Κολλάκη  και παραμένει στην πλοιοκτησία τους(διαμέσω ναυλώσεων στην Cool Carriers και την Chiquita μεταξύ άλλων) μέχρι το 2017.

 

Το Μάρτιο του 2017 το πλοίο πρέπει να έχει πάθει κάποια ζημιά, μια και φαίνεται να έχει βγεί CTL, υποθέτω αυτός είναι και ο λόγος που βρέθηκε παρατημένο στην Αυλίδα. Εν τέλει τον Οκτώβριο του 2017 το πλοίο φέρεται να πωλείται σε εταιρεία με έδρα τα Marshall Islands(Capricorn Maritime Ltd) και τη διαχείριση να αναλαμβάνει μια Ινδική εταιρεία ονόματι Hermes Maritime Services Pvt. Στο όνομά του προσετέθη το λατινικό Ι και με σημαία του Αγίου Κίτς(βοήθειά μας) & Νέβις, μάλλον ετοιμάζεται για την Alang, αν δεν έχει πάει ήδη εκεί. Δεν ξέρω αν οι σύντροφοι που επισκέφθηκαν πρόσφατα την Αυλίδα το είδαν ακόμη εκεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Να και η διήγηση από τους Lloyds:

 

SUSTAINED MECHANICAL FAILURE WHILST UNDERWAY AT THE NORTH HINDER JUNCTION IN THE NORTH SEA 45 MILES W OF HOOK OF HOLLAND, NETHERLANDS IN LAT. 52 02' 10"N, LONG. 003 01' 47"E AT 2014 HOURS LT (UTC+1) ON 23/03/17.

 

ANCHORED NEARBY AND REQUESTED ASSISTANCE. TAKEN IN TOW BY TUG 'DUTCH POWER' ON 25/03/17 AND ARRIVING AT DAMEN SHIPYARD, ROTTERDAM, NETHERLANDS THE FOLLOWING DAY FOR INSPECTION. SUBSEQUENTLY TOWED TO A SHIPYARD AT TUZLA, TURKEY. BEACHED AT ALIAGA, TURKEY ON 01/03/18 FOR RECYCLING.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...