Jump to content
Shipfriends

Bestaf 5 (ΙΜΟ 8883276)


Recommended Posts

Πάμε να γνωρίσουμε ένα πολύ όμορφο μοτορσιπάκι που το βλέπω συχνά στο Marine Traffic, και τελικά το είδα κι από κοντά. Προφανώς τύπου ST, από τα τελευταία που χτίστηκαν στην Σοβιετική Ένωση και πιο συγκεκριμένα στο Volgograd με αριθμό γιάρδας 138. Μήκος 89 μέτρα και DWT στους 2,810 τόνους, χωρίς να το έχω δεί νομίζω πως πρέπει να έχει 2 box shaped αμπάρια. Χαρακτηριστικό πως έχει 2 κύριες μηχανές VEB Schwermaschinenbau "Karl Liebknecht" (SKL) κατασκευασμένες στο Μαγδεμβούργο της Ανατολικής Γερμανίας(DDR). Αποδίδουν συνολικά 1,400 ίππους και του προσδίνουν ταχύτητα 10 κόμβων. Ας με διορθώσει κάποιος που ξέρει καλύτερα αλλά έχω την εντύπωση πως αυτός ο τύπος έκαιγε marine diesel oil, κι όχι fuel oil, εκτός αν στο μεταξύ είχαμε καμιά μετατροπή.

 

Πλοιοκτήτης φέρεται ο όμιλος του Σπανόπουλου και η σημαία του Ελληνική. Αυτήν τη στιγμή είναι καθ' οδόν πρός την Σαντορίνη, πλήν όμως μάλλον κρύβεται από τον καιρό στο Πόρτο Ράφτη.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Χωρίς η αλλαγή να έχει περάσει ακόμα στα registries, φαίνεται πως ο Παντοδύναμος πουλήθηκε. Τον πέτυχα την περασμένη εβδομάδα στου Σπανόπουλου με το αντιερωτικό όνομα Bestaf 5.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...