Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Μεσημερι Κυριακης και το ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΙΙ κατεβαινει απο Ιταλια προς Ηγουμενιτσα

Ειναι αρκετα εντυπωσιακο σαν θεαμα να το βλεπεις να περναει διπλα σου με φουλ δρομο,ειδικα οταν εισαι πανω σε παντοφλα και πας με 11 μιλια .

Δυστυχως ο ηλιος που ηταν αναποδα και η ατμοσφαιρα δεν βοηθησαν στο να αποτυπωθει καλυτερα το βαπορι

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 635
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 3 months later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
10 minutes ago, ΟΡΙΩΝ said:

Και η νεα αρχή ποιά θα είναι; Συγχώνευση ή εξαγορά μεμονομένων πλοίων;

Ο Αστερίωνας δεν είναι "ναυλωμένος" απο την ΑΝΕΚ; Πως θα περάσει στην ΑΤΤΙΚΑ; 

Δεν φαίνεται να είναι ναυλωμένος πάντως όπως είχε αναφερθεί. Ακόμα και ναυλωμένος να είναι, θα αλλάξει ο ναυλωτής, εκεί που το ναύλωνε η ΑΝΕΚ, θα το ναυλώνει η BSF.

On 4/11/2018 at 8:35 PM, Nick the Greek said:

Πάντως η αλλαγή ονόματος και λεπτομερειών στα registries έγινε, και όλα φαίνονται ΑΝΕΚ Lines SA. Η μονοβάπορη Κυπριακή πλοιοκτήτρια εταιρεία έτσι για την ιστορία είναι η Alphaglobe Shipping Ltd.

 

Link to comment
Share on other sites

Πάντως κατά την γνώμη μου η Άττικα δεν εχει λόγο να ναυλώσει ή και να αγοράσει τον Αστερίωνα. Έχει πλοία στον στόλο της να αναλάβουν την Βενετία αν κριθεί συμφέρον να διατηρήσει την γραμμή.  Εκτός κι αν είναι μέρος της συμφωνίας, για να μειώσει η ΑΝΕΚ τον δανεισμό της (στην περίπτωση που το πλοίο είναι όντως περιουσιακό στοιχείο της ΑΝΕΚ) στις τράπεζες, κάτι σαν αναγκαία συνθήκη. 

Link to comment
Share on other sites

Έχει συμβεί κάτι με το πλοίο; Ενω μετά την παράλλαξη του κάβου Μαλέα, κατευθυνόταν κανονικά προς Πειραιά, άλλαξε πορεία, κινείται πλέον βόρειοδυτικά, σαν να πηγαίνει για Ναύπλιο.

Link to comment
Share on other sites

Είναι βαποραρος τι να λέμε τώρα, κρίμα που η ΑΝΕΚ δεν απλώνεται και σε άλλες γραμμές στο Αιγαίο όπως να το έβαζε για παράδειγμα Δωδεκάνησα.Οτι έπρεπε θα ηταν και μην μου πείτε για ανταγωνισμό και Blue Star 1 κλπ σιγα ξεπερασμένο ειναι πλέον και εκείνο, δεν είναι και κανα Παλατι της Μινοαν.Δεν ξερω βέβαια η κοινοπραξία τι όρους εχει και αν θα μπορούσε να γινει κατι τέτοιο αλλα η Blue Star έχει πατήσει ποδι παντου σε αντίθεση με την ΑΝΕΚ.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά θεωρώ ότι εάν δεν είχαμε τις αναταράξεις και τα παρελκόμενα του κορωνοιου (λιγότερα δρομολόγια με συγκεκριμένο κόσμο, "τριγωνικα" δρομολόγια στην Κρήτη, κλπ), ίσως και να το βλέπαμε φέτος το χειμώνα στην Κρήτη σε σκαντζες άλλων πλοίων της ΑΝΕΚ. Να αναφέρω επίσης ότι η κοινοπραξία ισχύει για τις γραμμές της Κρήτης και της Ιταλίας. Εάν έκανε η ΑΝΕΚ κάποιου τύπου επέκταση σε άλλες γραμμές (π.χ Δωδεκάνησα) θα έπρεπε να την κάνει μόνη της και οι καιροί για την εταιρεία δεν είναι σε καμία περίπτωση για ρίσκα. Υπό την παρούσα κατάσταση της ΑΝΕΚ, μόνο εάν απορροφηθεί πλήρως απο την Attica μπορεί να δούμε πλοία της σε άλλες γραμμές (τα οποία μάλλον θα έχουν γίνει μπλε ως τότε 🙂).

Να αναφέρω πάντως πως μου αρέσει πολύ και εμενα ο Αστεριών και θα ήθελα πολύ κάποια στιγμή να τον ταξιδέψω 🙂 (Είμαι γιαπωνεζακιας, τι να κάνω 🙂😃)

Edited by proud_ionian
quote αντί reply
Link to comment
Share on other sites

Το Asterion II μεθορμισε από το Πέραμα στο λιμάνι του Πειραιά (διπλα από τις δεξαμενές) και αργότερα θα αναχωρήσει για τη Πάτρα, έτσι ώστε αύριο να επιστρέφει στα δρομολόγια του στη γραμμή της Βενετίας.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...