Jump to content
Shipfriends

Mastronikos (IMO 7624348)


Recommended Posts

Ώρα να γνωρίσουμε ένα ακόμη μοτορσπιπάκι των ελληνικών θαλασσών, το Μαστρονίκος που εδώ βλέπουμε να διασχίζει το Βόρειο Ευβοικό.

 

Χτισμένο το 1977 στην Ολλανδία, στο ναυπηγείο Sander Scheepsbouw με αριθμό γιάρδας 275. Η μια του Mitsubishi βγάζει 1,350 ίππους και του δίνει ταχύτητα 12 κόμβους, ενώ το dwt του ειναι 2,946. Αξιοσημείωτο πως αναφέρεται στα registries σαν aggregates carrier(αδρανή υλικά). Πλοιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία η D Sea Carrier Shipping Co με έδρα το Χαιδάρι.

Link to comment
Share on other sites

Α μάλιστα, ευχαριστώ για την πληροφορία. Γι αυτό το πέτυχα εκεί λοιπόν, και γι αυτό αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στη Λάρυμνα. Άρα μάλλον πρόκειται για ναύλωση στη ΛΑΡΚΟ για μεταφορά σιδηρομεταλλεύματος που μάλλον είναι Group A, αν κρίνω από τις διαστάσεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

To Mastronikos τελικά μπήκε στη δεξαμενή τη Δεύτερα 30/04/18, για τις εργασίες του δεξαμενισμού και αποδεξαμενιστηκε χθες το πρωί. Το πλοίο πήγε στο μωλο της ΔΕΗ για τη συνέχιση των εργασιών του.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 4 months later...

Πρόσκρουση του Φ/Γ Μαστρονικος στο Ηράκλειο

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου ότι το Φ/Γ ''ΜΑΣΤΡΟΝΙΚΟΣ'' Ν.Π. 12366, με εννέα (09) ημεδαπούς μέλη πληρώματος, κατά τη διαδικασία κατάπλου και ενώ πραγματοποιούσε ελιγμούς πρόσδεσης, προσέκρουσε με την πλώρη στην προβλήτα του οικείου λιμένα.

Από την πρόσκρουση προκλήθηκε στρέβλωση στο πρωραίο τμήμα της αριστερής μάσκας, με μικρό ρήγμα σε μορφή οπών σε δύο σημεία διαμέτρου περίπου ενός εκατοστού έκαστη και σε ύψος περίπου ενενήντα εκατοστά πάνω από την ίσαλο γραμμή, ενώ δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε η συνέχιση των πλόων του ''ΜΑΣΤΡΟΝΙΚΟΣ'', μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοῒας  από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

To ΜΑΣΤΡΟΝΙΚΟΣ προσάραξε πριν μερικές ώρες στην αμμόγλωσσα Κεραμωτής έχοντας αναχωρήσει από τη Νέα Καρβάλη.

Quote

Προσάραξη φορτηγού πλοίου ελληνικής σημαίας σε αμμώδη αβαθή στη θαλάσσια περιοχή Αμμόγλωσσας Κεραμωτής με 9 μέλη πληρώματος.

Στην περιοχή σπεύδει ένα ρυμουλκό πλοίο και ένα πλοίο του Λιμενικού Σώματος. Δεν έχει σημειωθεί τραυματισμός ή εισροή υδάτων.

b.png

Screenshota.png

Edited by Nikos_Chania
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • 8 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...