Jump to content
Shipfriends

Disney Adventure (IMO 9808986 )


Recommended Posts

Τη Πέμπτη 8 Μαρτίου ξεκίνησε η κατασκευή του πρώτου πλοίου (ΝΒ125) της Dream Cruises στο ναυπηγείο MV Weften στο Rostock με τη κοπή του πρώτου ελάσματος του πλοίου της σειράς Global Cruises 204.000 gross tons με παράδοση το 2020 και θα είναι το μεγαλύτερο πλοίο της Ασιατικής αγοράς και που έχει κατασκευαστεί σε Γερμανικό Ναυπηγείο. Τα πλοία της Global Class θα έχουν μήκος 342 μέτρα και πλάτος 46,40 μέτρα με βύθισμα 9,50 μέτρων και θα μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 5.000 επιβάτες σε 2.500 καμπίνες

 

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Χθες έγινε η τελετή τοποθέτησης της τρόπιδας του πρώτου πλοίου της σειράς Global Cruises στο ναυπηγείο MV WERFTEN στο Rostock, με το πρώτο τμήμα του πλοίου  (διαστάσεων 26 μέτρα πλάτος και 22 μέτρα μήκος)

98_5b98b3057cf450.75932911.jpg

98.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ένα βίντεο από τη τελετή τοποθέτησης της τρόπιδας του πρώτου πλοίου της σειράς Global-Class της Dream Cruises στο MV WERFTEN στο Rostock. Τα 220 μέτρα του πλοίου θα κατασκευαστούν στο Rostock και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Wismar το 2019, όπου θα τοποθετηθούν η πλώρη, η πρύμη και οι υπερκατασκευές.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Το όλο πρότζεκτ που αναφέρει παραπάνω ο Παναγιότατος μάλλον είχε κολλήσει μια και τα έτη παράδοσης έχουν γίνει πια 2021 και 2022, άρα έχασαν 2 χρόνια. Φυσικά κόλλησε στα λεφτά το όλο πράγμα. H μαμά εταιρεία της Dream Cruises, η Genting από το δοκιμαζόμενο Hong Kong, τελικά κατάφερε να ολοκληρώσει το χρηματοδοτικό πρόγραμμα ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολλαρίων που θα χρηματοδοτήσει η Alpha Ba.... έεεεε, ένα consortium απο διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς που περιλαμβάνουν την KfW IPEX, BNPB, Citibank, Credit Agricole, Credit Suisse και την DNB. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Τμήματα της πλώρης του Global Dream έφτασε ρυμουλκούμενο στο ναυπηγείο Wismar

Στο Global Dream θα υπάρχει το μεγαλύτερο roller coaster στη θάλασσα. Ενώ η Genting Cruise Lines παρουσίασε το θέμα του εξωτερικό βαψίματος του Global Dream με τίτλο «A Dream Through Time and Space».

image-05.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Στα… αζήτητα το κρουαζιερόπλοιο που κανείς δεν θέλει να αγοράσει.

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που έχτιζε της Dream Cruises η MV Werften Wismar είναι πλέον στα αζήτητα.

Πριν από μερικούς μήνες η εν λόγω εταιρεία καθώς και η μητρική της Genting Hong Kong, κήρυξε πτώχευση εξαιτίας των μειωμένων εσόδων από την πανδημία.

Αν και πολλές ήταν οι εταιρείες οι οποίες εξέφρασαν ενδιαφέρον για την αγορά και την ολοκλήρωση του Global Dream, ο διαχειριστής αφερεγγυότητας δεν έλαβε ποτέ μια ικανοποιητική προσφορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το BusinessInsider, το Global Dream έχει ολοκληρωθεί κατά περίπου 80%.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν νέες ικανοποιητικές προσφορές για την αγορά ολόκληρου του σκάφους τις επόμενες εβδομάδες, το Global Dream θα αποσυναρμολογηθεί και θα πουληθεί σε κομμάτια.
https://www.newmoney.gr/roh/diethni/sta-azitita-to-krouazieroplio-pou-kanis-den-theli-na-agorasi/

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 month later...
  • 4 months later...
  • 3 months later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • Nick the Greek changed the title to Disney Adventure (IMO 9808986 )

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...