Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Στο ναυπηγείο της Ocean Yard κατασκευάζεται το Ε/Γ-Τ/Ρ Απόλλων ΙΙ για λογαριασμό της ΛΑΦΑΣΙ Ν.Ε της οικογένειας Τηλιακού. Το Απόλλων ΙΙ είναι της κατηγορίας Ocean 30Μ, έχει μήκος 30,00 μέτρα, πλάτος 6.70μετρα και θα έχει χωρητικότητα 200 επιβάτες. Το πλοίο έχει ξεκινήσει να κατασκευάζεται από την άνοιξη του 2017 στο ναυπηγείο της Ocean Yard. Οι φωτογραφίες από τη σελίδα του ναυπηγείου στο Facebook.

Apollon II.jpg

Apollon II (1).jpg

Apollon II (2).jpg

Link to comment
Share on other sites

Το Απόλλων ΙΙ τη Τρίτη τη φορτώθηκε σε trailer έτσι ώστε να μεταφερθεί στο λιμάνι του Λαυρίου, όπου χθες πραγματοποιήθηκε η καθέλκυση του. Οι φωτογραφίες από τη σελίδα του ναυπηγείου στο Facebook.

Apollon II.jpgApollon II (2).jpgApollon II (3).jpgApollon II (4).jpgApollon II (5).jpgApollon II (6).jpg

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Το Απόλλων ΙΙ αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη Μαρτίου και θα δρομολογηθεί από τη Κάλυμνο προς τη Τουρκία. Ενώ συμφώνα με δημοσίευμα της Kalymnos news υπήρχε παλιότερα (1986) άλλο πλοίο της οικογένειας Τηλιακου με το ίδιο όνομα

Link to comment
Share on other sites

Χθες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δοκιμές του Ε/Γ-Τ/Ρ Απόλλων ΙΙ (Νηολόγιο Καλύμνου 251). Το Απόλλων ΙΙ είναι το δεύτερο σκάφος, ολικού μήκους 30 μέτρων που κατασκευάζει το ναυπηγείο Ocean Yard.  Το σκάφος είναι κατασκευασμένο εξ' ολοκλήρου από ενισχυμένο πολυεστέρα και σύνθετα υλικά. Το Απόλλων ΙΙ έχει ολικό μήκος 30 μέτρα και πλάτος 6.8 μέτρα, άφορτο εκτόπισμα 52 τόννους, ενώ φέρει τρείς κύριες μηχανές τύπου DOOSAN 4V222TIL μέγιστης ισχύος 1200 HP η κάθε μία. Διαθέτει μέγιστη μεταφορική ικανότητα 220 επιβάτες σε δύο άνετα καταστρώματα. Το κύριο κατάστρωμα διαμορφώνεται σε έναν καλαίσθητο, στεγασμένο χώρο με καθίσματα και τραπέζια ενώ το δεύτερο κατάστρωμα διαθέτει τέντα σκίασης. Συνολικά το σκάφος διαθέτει 4 WC για τους επιβάτες καθώς και 2 καμπίνες και ένα WC πληρώματος. 

Κατά τις θαλάσσιες δοκιμές το Απόλλων ΙΙ με εκτόπισμα τους 56 τόννους ανέπτυξε μέγιστη ταχύτητα τους 30 κόμβους. Με χρήση μόνο των δύο κινητήρων το σκάφος ανέπτυξε μέγιστη ταχύτητα 25 κόμβους. 

Το Απόλλων ΙΙ ναυπηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ocean yard στο ΒΙΟΠΑ Κερατέας ακολουθώντας αυστηρές τεχνικές προδιαγραφές και τις απαιτήσεις της ελληνικής νομοθεσίας για τα επιβατηγά σκάφη αυτού του μεγέθους. Την ναυπηγική μελέτη ανέλαβε το τεχνικό γραφείο Exantas Marine (Exantas Marine Services), ενώ το σκάφος επιθεωρήθηκε από τον νηογνώμονα INSB Class (INSB Class). Την εσωτερική διακόσμηση των χώρων επιβατών ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο Eutopia Design (Eutopia). Οι φωτογραφίες είναι από τη σελίδα του ναυπηγείου στο Facebook. 

FB_IMG_1520767800619.jpg

FB_IMG_1520767825715.jpg

FB_IMG_1520767834687.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • polmyt changed the title to Απόλλων ΙΙ (ΙΜΟ 9853163)
  • 4 weeks later...
  • 5 weeks later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 4 months later...
  • 6 months later...
  • 4 months later...
  • 4 months later...

Το Απόλλων ΙΙ έφυγε από τη Κάλυμνο τη Τετάρτη 29 Ιουλίου και πήγε στη Κω, έτσι ώστε να ξεκινήσει ημερήσιες εκδρομές από τη Κω προς τη Ψέριμο κάθε Σάββατο και Κυριακή με αναχώρηση από τη Κω στις 10:00 και επιστροφή στις 17:00 με κόστος 15€. Ενώ κάθε Δευτέρα και Τετάρτη θα κάνει ημερήσιες εκδρομές από τη Κω προς τη Νίσυρο με αναχώρηση από τη Κω στις 09:30 και επιστροφή στις 16:00 με κόστος 30€.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
  • 3 months later...
  • 6 months later...
  • 6 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...