Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 3 weeks later...
  • 8 months later...

Blackout ανοιχτά του Κάβο Ντόρο ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Λήμνος - Λαύριο, η βλάβη ως προς τα ηλεκτρικά  φαίνεται να έχει αποκατασταθεί και κινείται προς Λαύριο αυτή τη στιγμή με μειωμένη ταχύτητα 13 μιλίων περίπου.

https://limnosnea.gr/alert-aqua-blue-akinitopoiimeno-meta-apo-blackout/

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του ΕΓ-ΟΓ Aqua Blue στο Στενό Καφηρέα

Quote

Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Λαυρίου, Ραφήνας, 'Ανδρου και Καρύστου, ότι το Ε/Γ-O/Γ “AQUA BLUE” Ν.Π. 12393 με 92 επιβάτες, 13 Ι.Χ., 10 Φ/Γ και 51 άτομα μέλη πληρώματος, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Καβάλας για λιμένες ν. Λήμνου, ν. Αγίου Ευστρατίου και Λαυρίου, παρουσίασε μηχανική βλάβη.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Λαυρίου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “AQUA BLUE”, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μηχανική βλάβη του ΕΓ-ΟΓ Aqua Blue στη Μύρινα

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μύρινας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ” Ν.Π. 12393, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Καβάλας για λιμένες Λήμνου-Αγίου Ευστρατίου-Λαυρίου, με 730 επιβάτες, 207 Ι.Χ., 04 Φ/Γ και 31 Δ/Κ, ότι κατά την διάρκεια χειρισμών κατάπλου στον λιμένα Μύρινας, παρουσίασε βλάβη στον εργάτη της άγκυρας.

Στο ανωτέρω πλοίο επετράπη ένας μεμονωμένος πλους για λιμένα Λαυρίου, με ενδιάμεσο τον λιμένα Αγίου Ευστρατίου.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Με το που περασε τη Μακρονησο η ταχυτητα του επεσε στους 8-9 κομβους.

Νομιζω οτι ειναι αφθαλμοφανες οτι επαθε βλαβη και δεν φταιει ο καιρος

Link to comment
Share on other sites

Απαγόρευση και άρση απαγόρευσης του Ε/Γ-Ο/Γ Aqua Blue στην Καβάλα 

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μύρινας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ” Ν.Π. 12393, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Λαυρίου για λιμένες Αγίου Ευστρατίου - Μύρινας – Καβάλας, με 152 επιβάτες, 50 Ι.Χ., 15 Φ/Γ και 49 μέλη πληρώματος, ότι επτά ν.μ. βορειοδυτικά ν. Λήμνου, παρουσιάστηκε πρόβλημα δυσλειτουργίας στις κύριες μηχανές, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας.

Με τον κατάπλου του πλοίου στον λιμένα Καβάλας, από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ”, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση πλόων του.

 

Link to comment
Share on other sites

Τις τελευταίες ημέρες το πλοίο ''υποφέρει'' απο μηχανικά θέματα ,είχε και κάποια black out αφού όταν προχθες έφυγε απο Λήμνο έπεσε απο τους 16 ,με 17 κόμβους στους 4 -2 και ύστερα πάλι επανήλθε .Μην ξέχναμε ότι το AQUA BLUE έχει βγάλει αρκετές βλάβες και οι μηχανές του είναι αρκετά ταλαιπωρημένες.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αντιγράφω από την ανακοίνωση του πρακτορείου:

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι, λόγω προληπτικών ελέγχων που προέκυψαν κατά την διάρκεια του ταξιδιού του μετά την αναχώρηση από Λαύριο 21:45 και λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, το Ε/Γ- Ο/Γ πλοίο AQUA BLUE επιστρέφει στο λιμάνι του Λαυρίου.

Mε νεότερο δελτίο τύπου θα σας πληροφορήσουμε για την συνέχιση των δρομολογίων του. 

 

https://pravlis.gr/lemnos/lemnos-enimerosi/408-aqua-blue-epistrefei-sto-lavrio

Link to comment
Share on other sites

Καιρός 5-6, τοπικά 7 στο δρόμο του απ' ότι βλέπω για σήμερα και αύριο. Άρα το ζουμί είναι στο "προληπτικών ελέγχων". Για να δούμε αν και πως θα μας κάνει την τιμή το ΥΕΝ να ενημερώσει.

Link to comment
Share on other sites

Από συγγενή μου που ταξιδεύει τους είπαν πως έπαθε βλάβη και γυρνάνε στο Λαύριο για να την επισκευάσουν.Εδωσαν σε όλους τους επιβάτες καμπίνα τουλάχιστον.

Βλάβη στην δεξια κυρία μηχανή όπως μαθαίνουμε από το efsyn.

 

Edited by proud_ionian
τεχ βοηθεια
Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του ΕΓ-ΟΓ Aqua Blue στο Στενό Καφηρέα

Ενημερώθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Λαυρίου, Ραφήνας, 'Ανδρου και Καρύστου, ότι το Ε/Γ-O/Γ «AQUA BLUE» Ν.Π. 12393 με 55 επιβάτες, 16 Ι.Χ.Ε., 13 ΦΓ, 01 ΛΦ και 42 άτομα μέλη πληρώματος, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Λαυρίου για λιμένες Αγίου Ευστρατίου – Λήμνου – Καβάλα, παρουσίασε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Το ανωτέρω πλοίο επέστρεψε αυτοδύναμα στον λιμένα Λαυρίου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του «AQUA BLUE», μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου.

Link to comment
Share on other sites

Εμένα αυτό που με τρελαίνει είναι η ανακοίνωση του πρακτορείου, είναι ακατανόητο ρε παιδί μου. Έπαθε βλάβη το βαπόρι. Συνέβη, τι να κάνουμε. Ούτε το πρώτο είναι, ούτε το τελευταίο. Και καμπίνες έδωσαν στους ανθρώπους για να μειώσουν την ταλαιπωρία, γύρισε με ασφάλεια, όλα καλά, όμορφα το χειρίστηκε η Seajets. Γιατί να γράφουν τέτοιες παπάντζες δεν καταλαβαίνω. 

Link to comment
Share on other sites

Ναι πραγματικά είναι ξεκάθαρος εμπαιγμός η ανακοίνωση.Πραγματικα στην σημερινή εποχή που μαθαίνουμε ακαριαία το τι συμβαίνει δεν μπορείς να γράφεις ότι σου κατεβαίνει στο μυαλό για να δικαιολογηθείς;

Link to comment
Share on other sites

Στο άρθρο παρακάτω αναφέρει πως δόθηκαν εισιτήρια και γεύματα στους επιβάτες του πλοίου κάτι που δεν ισχύει από ότι έμαθα.Επισης καμπίνα δόθηκε μόνο στους επιβάτες που έκαναν έντονα παράπονα.

https://www.limnosreport.gr/limnos/197829/kanonika-sta-dromologia-apo-ayrio-tetarti-21-45-to-aqua-blue/

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...