Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Το ματιασαμε το βαποράκι. Ο σχολιαστής του βίντεο παρόλα αυτά ολίγον υπερβολικος. Εγώ δεν διακρίνω κανέναν πανικό και κανέναν χαμο. Νομίζω ηθελημένα φουσκώνει την κατάσταση λόγω του βίντεο.

Link to comment
Share on other sites

Πες μου ένα περιστατικό που δε βγηκε ένας υπερβολικός να λεει πραματα στον αερα:rolleyes:

 

Υγ φαίνεται να λύθηκε το πρόβλημα και να γυρνάει λαυριο

Link to comment
Share on other sites

Ας ελπίσουμε να μην είναι κάτι σοβαρό.

Όσο για τον αυτόκλητο δημοσιογράφο, κατάφερε και είδε όλους τους επιβάτες και πόσο αναστατωμένοι είναι. :D

Εγώ επιβάτες χαλαρούς και χωρίς μάσκες (πλην κανα δυο) είδα. Αναστάτωση καμία.

Link to comment
Share on other sites

Σοβαρό μπορεί να μην ήταν όμως αν είχε καιρό και ήταν πιο κοντά σε στεριά θα είχαμε δράματα.Το περιστατικό μοιάζει πολύ με αυτό του Πρέβελη στο Ασπρονήσι. Αν κάποιος μηχανικός μπορεί να μας εξηγήσει πως ένα βαπόρι με τόσες ηλεκτρομηχανές μένει ακυβέρνητο καλό θα ήταν.Απορώ από τη στιγμή που υπάρχει black out και είναι ηλεκτρικό το θέμα πως γίνεται να επηρεάζονται και να σβήνουν οι κύριες μηχανές του πλοίου.

Link to comment
Share on other sites

Εάν δεν υπάρχει ρεύμα στο πλοίο δεν δουλεύουν οι κινητήρες των αντλιών λαδιού, νερού, πετρελαίου, οπότε δεν λειτουργούν οι αντλίες που τροφοδοτούν λάδι, νερό και πετρέλαιο τις κύριες μηχανές. Δεν είναι δύσκολο να γίνει γενικό blackout, είτε από ανθρώπινο λάθος, είτε από κάποιο μηχανικό/ηλεκτρικό πρόβλημα

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση από το ΛΣ ΕΛΑΚΤ

Quote

Ακυβερνησία Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη θαλάσσια περιοχή Στενού Καφηρέα 

Ενημερώθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Λαυρίου, Ραφήνας, Καρύστου, Άνδρου, Τήνου και Σύρου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑQUA BLUE” Ν.Π. 12393, στη θαλάσσια περιοχή Στενού Καφηρέα, χωρίς ο Πλοίαρχος να αιτεί συνδρομή.

Το πλοίο, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο του δρομολόγιο από λιμένα Λαυρίου προς λιμένες Αγίου Ευστρατίου -Λήμνου - Καβάλας, με 30 επιβάτες, 19 Ι.Χ. και 16 Φ/Γ, αγκυροβόλησε στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή. Στο σημείο  μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ μετά από την προσωρινή αποκατάσταση της βλάβης με ίδια μέσα, το ως άνω πλοίο κατέπλευσε στον λιμένα Λαυρίου, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑQUA BLUE”, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

Ξανά βλάβη το βαποράκι , για άγνωστη αιτία , έμεινε ακυβέρνητο έξω από το λιμάνι της Μύρινας και επέστρεψε στη Λήμνο όπου και είναι δεμένο ...

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Aqua Blue στη Μύρινα

Quote

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μύρινας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑQUA BLUE'' Ν.Π. 12393, ότι κατά τον απόπλου από τον οικείο λιμένα για την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου προς τους λιμένες Αγίου Ευστρατίου και Λαυρίου, παρουσίασε απώλεια ισχύος στις ηλεκτρογεννήτριες και σβέση αυτών, καθώς και σβέση των κύριων μηχανών λόγω παύσης λειτουργίας της αντλίας πετρελαίου.

Στο ανωτέρω πλοίο επέβαιναν 42 επιβάτες, 10 Ε.Ι.Χ. οχήματα και 11 Φ/Γ, το οποίο με τη συνδρομή του Α/Κ σκάφους ''ΑΡΧΟΝΤΑΣ Μ.'' Ν. Καλ. 524 προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμένα Μύρινας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Μύρινας που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ''ΑQUA BLUE'' και κατόπιν ελέγχου από κλιμάκιο ΤΚΕΠ της οικείας Λιμενικής Αρχής, επετράπη ο απόπλους για έναν μεμονωμένου πλου, κενό επιβατών, προς το λιμένα Λαυρίου, ενώ οι επιβάτες θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Μετά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Λαυρίου μεσημβρινές ώρες σήμερα, απαγορεύτηκε από την οικεία Λιμενική Αρχή ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αποκατάστασης βλάβης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Τραγικά πράγματα συμβαίνουν σήμερα με το πλοίο , πρώτα βγάζει η εταιρεία δικαιολογεί την ακύρωση του σημερινού και αυριανού δρομολογίου λόγω καιρικών συνθηκών (6-7 μποφόρ σήμερα και αύριο πέφτει ο καιρός ), ενώ στη συνέχεια ενημερώνει για μηχανική βλάβη , πέραν της ταλαιπωρίας των επιβατών αλλά και του πληρώματος εφόσον είναι ζημιά , είναι τραγική η τοποθέτηση της εταιρείας …

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, mpolo said:

έχουν κατέβει απο το openseas τα δρομολογια του πλοιου μεχρι και τις 18 ιουλιου.

Μάλλον δεν θα είναι και τόσο light η ζημιά …

Η εταιρεία μάλλον ψάχνει βαπορι να ναυλώσει όσο χρειαστεί μέχρι να επανέλθει το πλοίο 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...