Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Έτσι για να υπάρχει στο αρχείο μας και η βλάβη που είχε πάθει τη Δευτέρα και αποκαταστήθηκε τη Τρίτη!!

Μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή παρουσίασε σήμερα το απόγευμα, το Ε/Γ – Ο/Γ «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Λ.» Ν Αγ. Νικολάου 07, ενώ βρισκόταν στο λιμάνι του Πειραιά.

Το ανωτέρω πλοίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο την 18:50 σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά για Μήλο – Θήρα – Αγ. Νικόλαο – Σητεία – Κάσο – Κάρπαθο – Διαφάνι – Χάλκη – Ρόδο με 102 επιβάτες.

Από το ΚΛΠ / Α΄Λ/Τ απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκαταστάσεως της βλάβης και επιθεώρησή του από ΚΕΕΠ.

Από την Λιμενική Αρχή ΚΛΠ / Α΄Λ/Τ επετράπη, σήμερα την 06:45, ο απόπλους του Ε/Γ – Ο/Γ «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Λ.», μετά από διαπίστωση αποκατάστασης μηχανολογικής βλάβης δεξιάς κύριας μηχανής και επιθεώρησή του από κλιμάκιο ΚΕΕΠ.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την βλάβη του Aqua Blue

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ- Ο/Γ πλοίου «ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ» Ν.Π. 12393 ότι παρουσιάστηκε αδυναμία εκκίνησης της αριστερής κύριας μηχανής.
Το πλοίο επρόκειτο να αποπλεύσει για προγραμματισμένο δρομολόγιο από  Θεσσαλονίκη για Σκιάθο- Άνδρο – Σύρο – Τήνο – Μύκονο – Πάρο – Νάξο – Θήρα – Ηράκλειο με διακόσιους ενενήντα δύο (292) επιβάτες.
Από τη Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, ενώ κατόπιν προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, το «ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ»  απέπλευσε προς εκτέλεση του δρομολογίου του.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Τι γκαντεμιά είναι αυτή φέτος με τις γραμμές μας...  Έπαθε το ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ βλάβη, και τώρα έπαθε βλάβη το πλοίο που ουσιαστικά το αντικαθιστά!  Τέσπα, ας ευχηθούμε να μην είναι κάτι σοβαρό...

Link to comment
Share on other sites

οι πολλες βλαβες, δεν ειναι θεμα γκαντεμιας ;) 

οι κεφαλονιτες λενε για τα ποντικια, κανε το σταυρο σου στον αγιο, αλλα παρε και μια γατα .

βαπορια που πονανε σε συγκεκριμενο σημειο χρονια και βγαζουν βλαβη μετα την επισκευη, δεν ειναι κακοτυχια

 

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον θα σταματήσει τα δρομολόγια του έτσι ώστε να έρθει στο Πειραιά για επισκευή!!! 

Σήμερα Πέμπτη 2/5 το πρωί γύρω στις 11 παρά έφτασε στο Γαύριο με καθυστέρηση το πλοίο Aqua Blue της Sea Jet λόγω βλάβης στην αριστερή κύρια μηχανή του. Το πλοίο λόγω της βλάβης έπλεε με 10 μίλια. Έδεσε στη βόρεια προβλήτα.

Αποβίβασε τους επιβάτες που είχε για Τήνο. Μύκονο, Νάξο, οι οποίοι θα προωθηθούν στους προορισμούς τους (Τήνο, Μύκονο, Νάξο) με άλλα πλοία. Όπως μάθαμε για Τήνο θα φύγουν το μεσημέρι στις 15:00 με το τοπικό δρομολόγιο της ίδιας εταιρείας (σύνολο 27 επιβάτες 1 φορτηγό, 6 ΙΧ, 1 δίκυκλο) για Μύκονο με το Θεολόγος (6 επιβάτες και 1 ΙΧ) και για Νάξο (6 επιβάτες, 1 ΙΧ) θα πάνε μέσω Σύρου. Όσοι έχουν για το απόγευμα εισιτήρια επιστροφής για Ραφήνα με το Aqua Blue θα περάσει από Γαύριο  να τους πάρει το Naxos Jet της ίδιας εταιρείας.

Για να εξετάσει την βλάβη στην αριστερή κυρία μηχανή έφτασε μηχανικός της εταιρείας με ελικόπτερο στο Γαύριο. Γίνονται προσπάθειες ώστε το πλοίο να αποπλεύσει από το λιμάνι του Γαυρίου.

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Aqua Blue στην Άνδρο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Άνδρου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «AQUA BLUE» Ν.Π. 12393 για βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του πλοίου, ενώ αυτό έπλεε στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Άνδρου .

Το ανωτέρω πλοίο το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από Ραφήνα προς τους λιμένες Άνδρου – Τήνου -Μυκόνου -Νάξου με 61 επιβάτες, κατέπλευσε στο λιμάνι της Άνδρου, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες.

Ακολούθησε επιθεώρηση από στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Άνδρου, το οποίο διαπίστωσε υπερθέρμανση της αριστερής κύριας μηχανής .

Από το Λιμεναρχείο Άνδρου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ «AQUA BLUE» μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Για την ακρίβεια στο Ν.Μ. Δραπετσώνας θα πάει!! Θα κάνω μια πρόβλεψη ότι τον Μάιο δύσκολα θα το δούμε να επιστρέφει στην ενεργό δράση!!

Link to comment
Share on other sites

Απο οσο ξερω η βλαβη οντως υπαρχει και θελει καποιο χρονο για να φτιαχτει

Τωρα αν θα τραβηξουν παραπανω τον χρονο αποκαταστασης ειανι μια αλλη κουβεντα 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 months later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Aqua Blue στη Μύκονο 

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μυκόνου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ'' Ν.Π. 12393, το οποίο βρισκόταν  προσδεδεμένο στον οικείο λιμένα, για βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή, με αποτέλεσμα την αδυναμία εκκίνησης αυτής.

Το  ''ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ'' είχε προγραμματισμένα δρομολόγια από το λιμένα  Μυκόνου προς τους λιμένες Τήνου, Άνδρου και Ραφήνας, τα οποία δεν εκτελέστηκαν, ενώ οι επιβάτες του προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με έτερο πλοίο, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Από τις 03/08 φαίνεται ότι ο εργάτης της αριστερής άγκυρας ήταν εκτός υπηρεσίας, με προθεσμία στις 05/08 να επισκευαστεί, αν και έχει πάρει παράταση στις 17/08.

Η ενδιάμεση λύση ήταν ο πλοίαρχος να πάρει ρυμουλκά όποτε τα χρειαστεί...😄 

aqua blue.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Δυστυχώς το ποδαρικό δεν ήταν καλό για το AQUA BLUE αφού λίγες ώρες μετά την πρώτη του άφιξη στο λιμάνι της Καβάλας για το 2021 ,το πλοίο κατά τον απόπλου από την Καβάλα παρουσίασε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή τoυ και ας ελπίσουμε να επιλυθεί σύντομα η βλάβη.

 

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Aqua Blue στη Μύρινα 

Quote

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Μύρινας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''AQUA BLUE'' N.Π. 12393, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Καβάλα προς Μύρινα - Άγιο Ευστράτιο - Λαύριο, για βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του.

Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στο λιμένα Μύρινας, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια δεκαεπτά (17) επιβάτες, τέσσερα (04) Ι.Χ. και τρία (03) Φ/Γ., ενώ στο λιμένα Μύρινας ανέμεναν προς επιβίβαση, με προορισμό το λιμένα Λαυρίου, δώδεκα (12) επιβάτες, τρία (03) Ε.Ι.Χ. και έξι (06) Φ/Γ.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''AQUA BLUE'', ενώ στη συνέχεια, κατόπιν έκτακτης επιθεώρησης που διενεργήθηκε από στέλεχος του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων και προσκόμισης βεβαιωτικού από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του προς εκτέλεση μεμονωμένου πλου, κενό φορτίου και άνευ επιβατών, με προορισμό το λιμένα Λαυρίου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες οριστικής αποκατάστασης της βλάβης, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...