Jump to content
Shipfriends

Blackswan (IMO 6123969)


Nick the Greek

Recommended Posts

Να δούμε και ένα μικρό ρυμουλκό που συνάντησα το περασμένο καλοκαίρι στην Κεραμωτή. Το όνομα αυτού Berkel και είναι Ολλανδέζα κατασκευής του 1956 στο ναυπηγείο Bodewes BV του Millingen, με αριθμό γιάρδας 507. Στο Shipspotting μπορεί να βρεί κανείς το πλοίο δεμένο στο Gijon, στην Tarragona, στην Toulon και τελικά στο Dubrovnik, σταθμοί που μας δείχνουν πως κινήθηκε το πλοίο από το 2013 οπότε και πουλήθηκε από την μαμά Ολλανδία. 

 

Το ερώτημα είναι, τι κάνει στην Κεραμωτή?

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Το Blackswan έχει συμπληρώσει καμία διετία στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Στη πρύμη γράφει νηολόγιο Malmo, ενώ στη πλώρη κάτω από το όνομα γράφει Katekatekan. Καμία πληροφορία για την ιστορία του ρυμουλκού, γιατί σε μια γρήγορη αναζήτηση δεν βρήκα κάποια στοιχεία για το συγκεκριμένο σκάφος.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Το Blackswan (IMO No: 6123969) έχει ναυπηγηθεί το 1956 στο ναυπηγείο N.V. Scheepswerven v/h H.H. Bodewes, στο Millingen της Ολλανδίας (Yard No: 507) με το όνομα Millingen (Y 8037) για λογαριασμό του Ολλανδικού Πολεμικού Ναυτικού. Μετά πουλήθηκε στην Ολλανδική εταιρεία V.O.F. Gebroeders Oldenhage και πήρε το όνομα Berkel. Φαίνεται ότι έχει πουληθεί σε έναν Αμερικανό έτσι ώστε να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι κάνοντας το γύρο του κόσμου, αλλά έφτασε μέχρι την Ελλάδα. Τώρα φαίνεται ότι ανήκει στα Σουηδικά συμφέροντα  και παραμένει δεμένο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Το πλοίο έχει μήκος 25,10 μέτρα, πλάτος 5,97 μέτρα και φοράει μια κύρια μηχανή STORK Werkspoor TMAF278 (441 KW), που του δίνουν ταχύτητα 10,80 κόμβων.

Link to comment
Share on other sites

  • polmyt changed the title to Blackswan (IMO 6123969)

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...