Jump to content
Shipfriends

Βασιλική (IMO 9344588)


Recommended Posts

  • 2 months later...

Μετά τους ελέγχους για τη βλάβη του Βασιλική είχαμε και αλλά νέα!!! Με συλλήψεις του Πλοιάρχου και του Α΄ Μηχανικού και τη κατάσχεση του Δ/Ξ “ΒΑΣΙΛΙΚΗ”

Quote

Μετά από ρυμούλκηση του Δ/Ξ “ΒΑΣΙΛΙΚΗ” Ν.Π. 12526 στον όρμο Καλών Λιμένων, από τη θαλάσσια περιοχή Παλαιοχώρας Χανίων, λόγω μηχανικής βλάβης και ακυβερνησίας του την 03-05-2018, πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων της Λιμενικής Αρχής Ηρακλείου καθώς και έλεγχος Κλιμακίου της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Από την επιθεώρηση διαπιστώθηκε η ύπαρξη πλεονάζουσας ποσότητας καυσίμων FUEL OIL, που ανέρχεται σε 2,335 Μ/Τ, για την οποία δεν υπάρχουν νόμιμα παραστατικά, καθώς και τριάντα (30) ουσιώδεις ελλείψεις στους τομείς ασφάλειας ναυσιπλοΐας-ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος, κώδικα ασφαλούς διαχείρισης και γραμμής φόρτωσης. Επίσης στο προβλεπόμενο από την υφιστάμενη νομοθεσία Βιβλίο Πετρελαίου του πλοίου καθώς και στο αντίστοιχο Ημερολόγιο Γεφύρας δεν είχαν καταχωρηθεί σχετικές εγγραφές για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, που διενεργεί την προανάκριση αναφορικά με την επιθεώρηση και τα ευρήματά της, συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος και ο Α΄ Μηχανικός του Δ/Ξ “ΒΑΣΙΛΙΚΗ”, ενώ παράλληλα κινήθηκαν οι διαδικασίες επιβολής διοικητικών και πειθαρχικών κυρώσεων.

Τέλος το Δ/Ξ “ΒΑΣΙΛΙΚΗ” κατασχέθηκε κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του τελωνειακού κώδικα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 2 weeks later...
  • 1 year later...

Το εφοδιαστικό Βασιλική (IMO No: 9344588) ανήκει στην εταιρεία Seka SA με έδρα το Πειραιά από το 2018.Το πλοίο έχει ναυπηγηθεί το 2005 στο ναυπηγείο Kejin στο Jiangdu της Κίνας, έχει μήκος 95,80 μέτρα και πλάτος 15,00 μέτρα. Φοράει μια κύρια μηχανή Guangzhou (2060KW) και προηγούμενα του ονόματα είναι Advance 8 & Surmene Ka

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 2 years later...
  • polmyt changed the title to Βασιλική (IMO 9344588)

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...