Jump to content
Shipfriends

Δελτίο απαγορευτικού απόπλου


Recommended Posts

Σήμερα υπάρχει απογορευτικο στην γραμμή Ληξούρι Αργοστολι, για τα ανοικτού τύπου πλοία στη Κέρκυρα και για το Flying Dolphin Erato. 

Να προσθέσω ότι υπάρχει απογορευτικο και για το Πρωτεύς στις Σποράδες. 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Υπάρχει απογορευτικο σήμερα το πρωί στη γραμμή Αγία Μαρινα Νέα Στυρα και για το Flying Dolphin Erato στις Σποράδες. Το πρωί υπήρξε απογορευτικο στη γραμμή Ληξούρι Αργοστολι αλλά αρθηκε πριν από λίγο. 

Τέλος έχει δοθεί απογορευτικο από το Πειραιά και τη Ραφήνα για τις Κυκλάδες. 

Link to comment
Share on other sites

Όλα σταματημένα σήμερα αλλά το Άρτεμις έφυγε κανονικά από την Μήλο το πρωί και όπως ήταν αναμενόμενο τώρα θαλασσοδέρνεται νότια της Σίφνου!!!

Link to comment
Share on other sites

Το απαγορευτικό συνεχίζεται και σήμερα για τις Κυκλάδες από το λιμάνι του Πειραιά και τη Ραφήνα. Το Νήσος Μύκονος έμεινε στη Μυτιλήνη με το απαγορευτικό και συνεχίζει το απαγορευτικό για το Flying Dolpnin Erato.

Link to comment
Share on other sites

Ούτε για Κρήτη φαίνεται να έχει γίνει άρση του απαγορευτικου. Το γκάλαξυ στη Σούδα είναινσε αναμονή ακόμα ενώ κάποιοι επιβάτες έχουν επιβιβασθεί.

Στο λιμάνι περιμένουν τα λεωφορεία του Κτελ για Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα. 

Link to comment
Share on other sites

Η ώρα αναχώρησης των πλοίων για τη Κρήτη έχει αλλάξει για τις 12:00 από τις 10:00 που είχε αρχικά ανακοινωθεί, ελπίζοντας ότι θα έχει αρθεί το απαγορευτικό μέχρι τότε. Όπως συνεχίζει το απαγορευτικό για τα πλοία του ΒΑ Αιγαίου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σήμερα υπάρχει απογορευτικο στη γραμμή Κέρκυρα Ηγουμενίτσα για τα ανοικτού τύπου πλοία και στη Λευκίμμη Ηγουμενίτσα. Επίσης δεν πραγματοποιήθηκε το απόγευμα το δρομολόγιο του δελφινιού για Ύδρα Σπέτσες, καθώς και το δρομολόγιο από Κέα Λαύριο του Μακεδων. 

Link to comment
Share on other sites

Από χθες το απόγευμα υπάρχει απογορευτικο στη γραμμή Ληξούρι Αργοστολι, ενώ συνεχίζει και σήμερα το απογορευτικο στη γραμμή Κέρκυρα Ηγουμενίτσα για τα ανοικτού τύπου πλοία και στη Λευκίμμη Ηγουμενίτσα. Επίσης υπάρχει απογορευτικο στη γραμμή προς Ύδρα Σπέτσες και Αγία Μαρίνα Νέα Στυρα. Τέλος το Νήσος Μύκονος έμεινε με απογορευτικο στη Μυτιλήνη.

Link to comment
Share on other sites

Απογορευτικο υπάρχει από το πρωί στη γραμμή Ληξούρι Αργοστολι. Ενώ το δρομολόγιο του Aqua Jewel έμεινε ανεκτέλεστο λόγω δυσμενεστερων καιρικών συνθηκών από τη πρόγνωση της ΕΜΥ, που επηρεάζει μόνο αυτό το πλοίο στις Κυκλάδες. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
9 hours ago, Mike1527 said:

Κανονικα αναχωρει στις 10:00 καθε Πεμπτη τωρα γιατι ειναι ακομα δεμενο Κισσαμο?

 

9 hours ago, Nikos_Chania said:

Ενδεχομένως να εχει εκδοθεί απαγορευτικό αποπλου λόγω των θυελλωδων ανεμων που επικρατούν στο Κρητικό

Το απαγορευτικό το κρατάει δεμένο στην Κίσσαμο από το πρωί

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Σήμερα υπήρχε απαγορευτικό στο Ιόνιο αλλά υπήρχε γκρίνια για την ΕΜΥ ότι ταλαιπώρησε χιλιάδες επιβάτες στο Ιόνιο

Quote

Η ΕΜΥ κρατά τα πλοία δεμένα στο λιμάνι της Ζακύνθου και ταλαιπωρεί χιλιάδες πολίτες, επισκέπτες, και άρρωστους με επείγοντα περιστατικά που θέλουν να ταξιδέψουν. Πανικός επικρατεί στα λιμάνια της Ζακύνθου, της Κυλλήνης και της Κεφαλονιάς.

Από τη νύχτα έχει εκδώσει δελτίο καιρικών φαινομένων στο οποίο αναφέρει την ύπαρξη ανέμων που ξεπερνούν τα 8 – 9 μποφόρ στο νότιο Ιόνιο με αποτέλεσμα να έχει απαγορευθεί ο απόπλους των πλοίων από το λιμάνι της Ζακύνθου μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Ωστόσο, οι άνεμοι που επικρατούν δεν ξεπερνούν τα 3 μποφόρ, ενώ σε επικοινωνία που είχε η εφημερίδα μας διαπιστώθηκε πως το ίδιο ισχύει και στις απέναντι ακτές της Πελοποννήσου και της Κεφαλονιά.
Οι υπεύθυνοι των πλοίων δήλωσαν στην εφημερίδα ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ότι η Ζάκυνθος δεν ανήκει στο Νότιο αλλά στο Βόρειο Ιόνιο.

Από νωρίς το πρωί -5.30πμ- έντονες είναι οι διαμαρτυρίες στο λιμάνι που καθήμενοι περιμένουν επιβάτες γκρουπ και επισκέπτες που τις προηγούμενες ημέρες είχαν επισκεφθεί τη Ζάκυνθο, άνθρωποι που έχουν ανάγκη να ταξιδέψουν και κυρίως ασθενείς.

Αποδέκτες των έντονων διαμαρτυριών είναι τα πληρώματα των πλοίων και το Λιμεναρχείο που εφαρμόζουν το δελτίο καιρού που έβγαλε η ΕΜΥ.

 

Link to comment
Share on other sites

3 μποφόρ ... Βρισκόταν σε άλλον πλανήτη χτες ο αρθρογράφος; :P

Επίσημα 7 μποφόρ με ριπές έως 9. Με δυσκολία κρατιόσουν στα πόδια σου!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...