Jump to content
Shipfriends

Ark Germania (IMO 9609952)


Recommended Posts

Ανοίγω το καινούριο θέμα αυτό για να πάρουμε μια σύντομη γεύση από το Ark Germania, ένα ro-ro με έτος κατασκευής 2014 που εδώ και 4 χρόνια είναι στην υπηρεσία της DFDS.

 

Χτισμένο το 2014 όπως είπαμε στο Stralsund της Γερμανίας με αριθμό γιάρδας 501. Με τα 195 μέτρα του μήκους του, τα 30 του πλάτους του και τα 3000 γραμμικά μέτρα για φορτίο, χτίστηκε μαζί με το αδελφό του Ark Dania για να εξυπηρετήσουν νομίζω τη γραμμή Esbjerg - Immingham, όπου και δραστηριοποιούταν όσο τα θυμάμαι. Πλήν όμως, το 20 κόμβων Ark Germania εδώ και μερικούς μήνες, από τις αρχές Οκτωβρίου αν θυμάμαι καλά, έχει προστεθεί σαν 4ο πλοίο στη γραμμή Ghent - (Brevik) - Goteborg. Περισσότερες πληροφορίες για τη γραμμή εδώ:

On 3/19/2017 at 11:51 PM, Nick the Greek said:

Ghent - Gothenburg:

Μια από τις λιγότερο γνωστές γραμμές της εταιρείας που όμως είναι από τις βασικές της και απασχολεί 3 από τα μεγαλύτερα roro πλοία της. Στόχος οι βιομηχανικές περιοχές της Γάνδης και του Goteborg με την ιδιαιτερότητα ότι τα πλοία για να φτάσουν στη Γάνδη περνάνε μέσα από το σύστημα καναλιών του Terneuzen αλλά και την είσοδο του ποταμού Schelde, με συνέπεια οι ώρες ταξιδίου να αυξάνονται κατά πολύ. Συνολική διάρκεια ταξιδίου οι 32 ώρες με συνέπεια να χρειάζονται 3 πλοία για να εκτελεσθεί το πρόγραμμα των 6 εβδομαδιαίων αναχωρήσεων πρός κάθε κατεύθυνση. Αυτήν την εποχή, οι Γερμανίδες αδελφές  Begonia Seaways, Freesia Seaways και Primula Seaways των 3,700 γραμμικών μέτρων εξυπηρετούν τη γραμμή με τα 22+ μίλια τους.

Έχει φορέσει ήδη scrubbers από το 2015 ενώ χαρακτηριστικό της σχεδίασής του είναι και η παρουσία ενός 40-τονου κρενιού στο ανοιχτό deck. Οι 2 κύριες μηχανές του είναι MAN - B&W που παράγουν ιπποδύναμη 24,690.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 4 weeks later...
  • 5 months later...
  • 1 year later...
  • 4 months later...
  • 6 months later...
  • 1 year later...
  • 5 months later...

Το πλοίο έχει κατέβει στη Μεσόγειο και εδώ και πάρα πολλές ημέρες βρισκόταν στο Cagliari της Σαρδηνίας. Τελικά απέπλευσε με προορισμό την Aqaba της Ιορδανίας. Σίγουρα δε μιλάμε για κάποια σταθερή γραμμή εδώ αλλά για ναύλωση περιστασιακή.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...