Jump to content
Shipfriends

Εμβολισμός του ΠΑΘ Γαύδος(ΛΣ-090) από την Τουρκική ακταιωρό Umut(SG-703)


Recommended Posts

Δέν νομίζω ότι "θα τρέχαμε".Οταν ο άλλος σού επιτίθεται,επιβάλλεται να αμυνθής και συνεπώς έχεις όλο το δίκιο με το μέρος σου.

Anyway,πάλι ρεζίλι γίναμε (που θα'λεγε και ο Κωνσταντάρας)

Link to comment
Share on other sites

για θερμοκεφαλους ετοιμοπολεμους και μη, προτεινω τον μιχαλη ιγνατιου.

ελληνοκυπριος, επι σειρα ετων ανταποκριτης ελληνικων και ελληνοκυπριακων ΜΜΕ στις ΗΠΑ, με πολυ καλες διασυνδεσεις και στις δυο πλευρες του ατλαντικου και αριστη πληροφορηση.

ο ιγνατιου επι σειρα ετων αντιτιθεται στην πολιτικη του κατευνασμου, που ειναι επισημη πολιτικη σε ελλαδα και κυπρο. το κανει ομως με επιχειρηματα και δινοντας βημα και σε οσους εχουν αλλη οπτικη πλευρα.

οποιος δε βαριεται ας ριξει μια ματια. να βλεπουμε και λιγο τη μεγαλη εικονα στην περιοχη, για τις επιδιωξεις της τουρκιας και τη σχεση της με ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ρωσσια, περα απο γενναιους υφυπουργους και μαγκες πλοιαρχους.

Link to comment
Share on other sites

  • proud_ionian changed the title to Εμβολισμός του Π.Α.Θ 090 Γαύδος, από την Τουρκική ακταιωρό SG703 Umut

Η "μεγάλη εικόνα" στην περιοχή,δέν μάς απαγορεύει να δώσουμε δυναμική απάντηση στον τούρκικο τσαμπουκά.Διότι "τον χαμηλό τον γάϊδαρο,όλοι τον καβαλλάνε".

Αν λοιπόν θέλουμε να είμαστε ο "χαμηλός γάϊδαρος",μπορούμε να συνεχίσουμε ν'απαντάμε στους τουρκικούς τσαμπουκάδες με κλάματα και "την επόμενη φορά θα σού δείξω εγώ" τού ΥΠΕΞ μας Κοτζιάμπαση

Αν είχαμε την πρόνοια να στείλουμε και καμμιά κανονιοφόρο μαζί με το 090,η οποία θα έκανε κόσκινο το Umut με το που θα το έβλεπε να πλησιάζη το ΓΑΥΔΟΣ,δέν νομίζω ότι οι Τούρκοι θα συνέχιζαν την πρόκληση.

Αλλά έλα που δέν έχουμε ούτε τα κάκαλα,ούτε την οικονομική δυνατότητα να στηρίξουμε το "μετέπειτα" τής αντίδρασής μας.......

(ΥΓ.Και ναί μέν εγώ τα γράφω αυτά από την ασφάλεια τού σπιτιού μου,όντας ανήμπορος μετά από ένα εγκεφαλικό που μού προέκυψε πέρυσι τον Σεπτέμβριο και έκτοτε με κρατά περιορισμένον με κινητικά προβλήματα,αλλά ακόμη κι'αν ήμουν τελείως καλά,τα ίδια θα έγραφα-γιά να μήν πώ ότι θα ήμουν διατεθειμένος να πάω να πολεμήσω ακόμη και σήμερα,στα 63 μου χρόνια....)

(ΥΓ.Το να δώσης ένα καλό μάθημα σε κάποιον που σε προκαλεί συνεχώς,δέν σε κάνει θερμοκέφαλο)

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

το ερωτημα που εθεσα και συνεχιζω να θετω, ειναι διττο. κατα ποσο ειμαστε ετοιμοι στρατιωτικα, για μια κλιμακωση και κατα ποσο σαν κοινωνια, ειμαστε διατεθειμενοι να υποστουμε το (πολλαπλο) κοστος μιας τετοιας κλιμακωσης.

οπως ειπα και παραπανω, η τακτικη του κατευνασμου, ακολουθειται απο τις ελληνικες κυβερνησεις απο τα σεπτεμβριανα στην κωνσταντινουπολη και δωθε. κοντα 65 χρονια. δεν ειναι φρουτο της τελευταιας τριετιας ;) 

Link to comment
Share on other sites

H Τουρκία μέσα έχει,δυναμικό ανθρωπινο τόσο πολυ δεν έχει απο πέρυσι λογω πραξικοπηματος.Οχι τραγικές απώλειες,αλλα φοβούνται ο ένας τον άλλον.Δεν πρόκειται να υπάρξει συρραξη. Ολα στα γραφεία θα κερδιθούν η θα χαθούν. Απο ολα αν στοιχημάτιζα κάπου ,ειναι η προσάρτηση και επισημα των κατεχομενων στη Τουρκία ώστε να έχουν δικαίωμα στην ΑΟΖ της περιοχής.Στο Αιγαίο δε μπορούν.

Edited by Petros P
Link to comment
Share on other sites

Στρατιωτικά είμαστε έτοιμοι αλλά οικονομικά ανέτοιμοι. Είναι δυσβάσταχτο το κόστος που θα επιφέρει μία σύρραξη. Ωστόσο όταν βλέπεις πως μία ολόκληρη βουλή δεν μπορεί να συνασπιστεί για τα εθνικά συμφέροντα αλλά όλοι προτάσσουν τις δικές τους πολιτικές σκοπιμότητες, δεν περιμένω κάτι μεγάλο. Ειδικά όταν οι ένοπλες δυνάμεις πλέον χειραγωγούνται και κατευθύνονται από την πολιτική ηγεσία και μόνο.

Όταν ειδικά έχεις όλους τους πολεμοχαρείς της γειτονος αλλά και τους δικούς μας να πιπιλάνε το casus belli κάθε μέρα, τότε η λύση γραφείου γίνεται μονόδρομος. κάτι που η απέναντι πλευρά δείχνει να αντιλαμβάνεται ως εναλλακτική οδό και πως περισσότερο τείνει στο casus belli.

Και εν τέλει, οι ΗΠΑ ας αποφασίσουν τι θέλουν στο ΝΑΤΟ... νομίζω ότι ανησυχούν αρκετά και για την βορειοατλαντική συμφωνία με την ιδιαίτερη κλιμάκωση. μπορεί να μην ανησύχησαν το 96, αλλά σήμερα όλοι είναι σε κινητικότητα.

Link to comment
Share on other sites

κανεις δεν προκειται να σε στηριξει, αν δεν βγεις πρωτος μπροστα εσυ να υποστηριξεις τα συμφεροντα σου οταν προκληθεις.

μετα απο μια δεκαετια σπαταλης σε αμυντικα προγραμματα αμφιβολου αποτελεσματικοτητας και υψηλου κοστους και αλλη μια δεκαετια πτωχευσης και επιτροπειας, προσωπικα εχω αμφιβολιες για το κατα ποσο μπορουμε να αντιμετωπισουμε ενα ευρειας κλιμακας γεγονος.

ευρειας κλιμακας σε εκταση, αλλα οχι σε χρονικη διαρκεια. δεν θα πολεμησει κανεις για μηνες στα χαρακωματα. απλα θα εχουμε δυο τρια ταυτοχρονα τετελεσμενα τυπου ιμιων (πχ σε ιμια, αγαθονησι, καστελοριζο ή κατι αντιστοιχο).

στο "γραφειο", στο τραπεζι των διαπραγματευσεων, δεν κερδιζεις οτι εχασες στη "μαχη". 

τεσπα ειναι μεγαλη η κουβεντα και ξεφευγει πολυ απο το αντικειμενο οχι μονο του θεματος, αλλα και του φορουμ.

προσωπικα ηθελα να εστιασω στο οτι οι επιλογες ειναι δυσκολες και καθε εναλλακτικη εχει κοστος. δεν ειναι αποφασεις που μπορει να παρει πανω του ο κυβερνητης μιας ακταιωρου ή μιας φρεγατας.

@Nikos_Chania

σε ολες τις δημοκρατικες χωρες, η στρατιωτικη ηγεσια υπακουει στην πολιτικη και οριζεται απο αυτην ;). απο τις ΗΠΑ και την Βρετανια, ως την Ινδια.

Link to comment
Share on other sites

Γιά να βγής μπροστά να υποστηρίξης τα συμφέροντά σου πρέπει να έχης και την οικονομική δυνατότητα να το κάνης

Οι δικοί μας πολιτικοί-ιδίως τής τελευταίας οκταετίας-ούτε την βούληση έχουν,ούτε την οικονομική δυνατότητα  (ώς κράτος εννοώ).Το μόνο που τους νοιάζει είναι τα πσηφαλάκια τους.

Ανθρωποι ικανοί και πρόθυμοι να βγούν μπροστά υπάρχουν,αλλά το "σύστημα" τους κρατάει στο περιθώριο.Τα ξέρουμε αυτά.

Από εκεί κ;ι πέρα,άν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς αυτά τα δυό-τρία "τετελεσμένα",κάτι θα είναι κι'αυτό.Θα δείξη στους απέναντι ότι ούτε εμείς παίζουμε.Αλλά μπορούμε;

 

Edited by Hastaroth
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Εχετε υπομονήν,συμβουλεύει ο γέρων Παστίτσιος.Πρέπει πρώτα να προκηρυχθή ο διαγωνισμός,να προκριθή το μειοδοτικόν ναυπηγείον,να εγκριθή η υπογραφείσα σύμβασις κλπ κλπ κλπ.Τί νομίζετε,μπρίκια κολλάμε; :)

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Nick the Greek changed the title to Εμβολισμός του ΠΑΘ Γαύδος(ΛΣ-090) από την Τουρκική ακταιωρό Umut(SG-703)

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...