Jump to content
Shipfriends

Κάλυμνος (IMO 5146184)


Recommended Posts

Και για αρχή, μια παλιά carte postale με το "Κάλυμνος" στην Χρυσοπηγή της Σίφνου. Το πλοίο εδώ μεταφέρει την εικόνα της Παναγίας της Χρυσοπηγής από το λιμάνι (Καμάρες) μέχρι το βράχο της Χρυσοπηγής. Η αποβίβαση της εικόνας και όσων την συνοδεύουν γινόταν και εξακολουθεί να γίνεται με λάντζες ή καΐκια. Για το πλοίο θεωρείται ιδιαίτερη τιμή να μεταφέρει τη θαυματουργή εικόνα.

Το "Κάλυμνος" κατασκευάστηκε το 1951, στη συνέχεια μετασκευάτηκε και στην Ελλάδα έφτασε το 1965. Δούλεψε για την εταιρεία "Εύδοξος" και έγραψε μεγάλη ιστορία στις Δυτικές Κυκλάδες, όπου έμεινε μέχρι το 1975 ή 1976. Για τους παλιούς ήταν το πιο καλοτάξιδο και όταν θέλουν να πουν ακόμα και σήμερα για το αν ένα πλοίο είναι καλοτάξιδο ή όχι, το συγκρίνουν με το "Κάλυμνος".

post-360-12832696796_thumb.jpg

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Το ιστορικό "Κάλυμνος" της "ΕΥΔΟΞΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ" σε διαδικασία πλαγιοδέτησης στις Καμάρες της Σίφνου. Η φωτογραφία δεν είναι ακριβώς carte postale, αλλά προέρχεται από ένα ημερολόγιο της Αδελφότητας Σιφνίων "Ο Άγιος Συμεών" με φωτογραφίες της Σίφνου.

Το "Κάλυμνος" εξακολουθεί να θεωρείται από τους παλιούς ως ένα από τα πιο καλοτάξιδα καράβια που πέρασαν από τις Δυτικές Κυκλάδες.

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει επίσης για ένα σπουδαίο πλοίαρχο, τον καπετάν Λάζαρο Γαβαλά (στη Σίφνο είναι γνωστός ως καπετά Λάζαρος) που σύνδεσε το όνομά του με το "Κάλυμνος", το "Ιόνιον"¨επί Σταθάκη και μετά με την εταρεία του Νομικού (στα γραφεία).

post-360-128326968039_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...