Jump to content
Shipfriends

Καστριανή Κέας (ΙΜΟ 6825335)


Recommended Posts

Στην συναρπαστική (όπως εκ των πραγμάτων στην συνέχεια αποδείχτηκε) κουβεντούλα που είχαμε ξεκινήσει πριν τρεις μήνες, με αφορμή την "ανακάλυψη" τότε της ιστορικής φωτό του ΘΑΣΟΣ στο λιμάνι της Καβάλας,

 

Μία πολύ όμορφη, μοναδική και ιστορική πλέον φωτογραφία του πλοίου ως ΘΑΣΟΣ από το 30xronia.blogspot.com, στο λιμάνι της Καβάλας στο παρθενικό του ταξίδι (σύμφωνα με το blog). Παρακάτω, το κείμενο που την συνοδεύει.

 

λησμονήσαμε στα τόσα στοιχεία και συγκρίσεις που ακολούθησαν, να αναφερθούμε και σε άλλες δύο επίσης ιστορικές φωτό του πλοίου που υπάρχουν στην gallery του φόρουμ, του μέλους vagiliou,

 

1_THASSOS__2_.jpg

 

1_THASSOS__1_.jpg

 

οι οποίες βέβαια συνηγορούν στο ότι το πλοίο είχε έρθει ήδη μετασκευασμένο στην Ραφήνα το 1970, αλλά και αποδεικνύουν σαφέστατα ότι είχε μετασκευαστεί πριν περιέλθει στην πλοιοκτησία του κ. Λεβεντάκη και μετονομαστεί σε ΚΑΣΤΡΙΑΝΗ ΚΕΑΣ.

 

Το πλοίο δρομολογήθηκε το 1970 στις γραμμές του Νότιου Ευβοϊκού (Ραφήνας-Μαρμαρίου, Ραφήνας-Στείρων και Ραφήνας-Καρύστου).
Αρχικά δρομολογήθηκε με το όνομα "Θάσος", ναυλωμένο από τους πλοιοκτήτες της Καβάλας (Ιω. Ζάχαρη και Κ. Μπογδάνη).

Όταν το πλοίο ήρθε στη Ραφήνα και δρομολογήθηκε στις γραμμές του Νότιου Ευβοϊκού ήταν, ήδη, μετασκευασμένο.
Έπειτα από λίγα χρόνια (κάπου 4 χρόνια με επιφύλαξη) το πλοίο πουλήθηκε στον κύριο Λεβαντάκη και πήρε το όνομα "Καστριανή Κέας".
 

Τα παραπάνω μας μεταφέρθηκαν από Ραφηνιώτη φίλο καραβολάτρη, μεγάλο γνώστη του λιμανιού της Ραφήνας.

Πάντως το σχέδιό του που έβλεπα έγραφε για ναυπηγό Νίκο Δημητρίου Παπαμιχαλόπουλο, είχε το όνομα ΘΑΣΟΣ και το έδειχνε ήδη μετασκευασμένο με μόνη μικροδιαφορά ένα φουγάρο που έδειχνε ακριβώς στη μέση από το μπλε πίσω μπαλκονάκι το οποίο δεν έγινε.

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
  • 2 weeks later...
  • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...