Jump to content
Shipfriends

Worldchampion Jet (ΙΜΟ 9216250)


.voyager

Recommended Posts

Ταξίδι πριν λίγες μέρες με το πλοίο και για την αφεντιά μου οικογενειακώς για τον σοσιαλιστικό παράδεισο της Σαντορίνης και οι εντυπώσεις που έμειναν ήταν πολύ θετικές.

Πολύ άνετο ταξίδεμα γενικά, μόνο σε κάποια φάση που είχαμε τον καιρό στη δεξιά μπάντα χορέψαμε λιγάκι. Για το εσωτερικό έχουν γραφτεί πολλά και πράγματι το πλοίο είναι εξαιρετικό με πόλο έλξης για πολύ κόσμο (ιδίως όσους ταξιδεύουν με παιδάκια) το μονοθέσιο της Minardi αλλά και το κατάστρωμα για τους θεριακλήδες ( :P ) όπως άλλωστε σε όλα τα κλειστά ταχύπλοα.

Τολμώ να πω ότι οι θέσεις με τα τραπεζάκια είναι αρκετά πιο πρακτικές από τις αντίστοιχες της Platinum, ειδικά για κάποιον που έχει και δουλειά να κάνει όσο ταξιδεύει.

Μόνο μειονέκτημα (το οποίο μάλλον υπάρχει και στην οικονομική αν παρατήρησα καλά) η έλλειψη κουρτινακίων που ειδικά στην αναχώρηση από Πειραιά αν κάθεσαι σε παράθυρο κατεβαίνεις με χρώμα έτοιμος στον προορισμό σου.

Για το τέλος άφησα την δύναμη των μηχανών που πραγματικά κάνει απίστευτη εντυπωση ειδικά στις μανούβρες όπου κυριολεκτικά νιώθεις τη ροπή όπως σε ένα δυνατό αυτοκίνητο (ειδικά αν είσαι πρύμα στο κατάστρωμα). Ενδιαφέρον είναι επίσης (τουλάχιστον έτσι το αντελήφθην εγώ, μπορεί και να κάνω λάθος) ότι το συγκεκριμένο πλοίο με το που δώσει μόλα όλα και περάσει φανάρια είναι σαν να πέφτει σφαλιάρα στα χειριστήρια, σε αντίθεση με το προοδευτικό άνοιγμα που γίνεται σε πολλά άλλα ταχύπλοα.

ΥΓ: Πραγματικά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο πλήρωμα τόσο για την ευγένεια όσο και για την υπομονή που δείχνουν σε όλους τους επιβάτες που είτε από βλακεία είτε από κουτοπονηριά πάνε και κάθονται όπου τους καπνίσει με αποτέλεσμα να δημιουργούνται παρατράγουδα συνεχώς χωρίς λόγο

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 532
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Και μια εικόνα από τη μπάλα που παίζει το πλοίο, ως προς την κίνησή του, στην Σαντορίνη.

Η απο/επιβίβαση μια απλή καθημερινή μεσοβδόμαδα.

 

 

Χάνει αρκετό χρόνο εκ των πραγμάτων εξαιτίας του ενός καταπέλτη κια στη συγκεκριμένη περίπτωση έσωσε την παρτίδα ότι δεν πήρε πάνω από 20-25 αυτοκίνητα (μπορεί να λέω και πολλά). Αν είχε έστω ένα πλαϊνό καταπελτη για τον κόσμο όπως το highspeed 4 η παραμονή του στα λιμάνια θα μειωνόταν σημαντικά.

Link to comment
Share on other sites

  

14 minutes ago, margaritis24 said:

Απο τη πορεια φαινεται πως ενω παει για Μυκονο τους ενημερωσαν πως χαλασε το Vista απο το γραφειο κ επεσε εντολη να πανε Παρο αλλιως θα πηγαινε νοτια απο την αρχη που βγηκε απο τη Συρο!

Στα δικα μας τωρα😂😂😂 ακομα κ ετσι εκανε ενα περασμα απο ολα τα must νησια των κυκλαδων κ παλι 1ο απο τα αλλα ταχυπλοα στο προορισμο του


πρώτο μεν, αλλά λίγο η Πάρος, λίγο τα ψηλώματα λόγω του χοντρού καιρού σε κάποια σημεία, λίγο οι παραμονές στα λιμάνια λόγω του πολύ κόσμου, τελικά έφτασε Πειραιά με 3 ώρες καθυστέρηση.

Στη Σαντορίνη πήρε και λίγα πετρέλαια, όσο φορτοεκφόρτωνε, λόγω της προσθήκης της Πάρου υποθέτω, αλλά ευτυχώς τo pit-stop ήταν γρήγορο και η αναχώρηση δεν καθυστέρησε άλλο.

Link to comment
Share on other sites

Η όλη διαδικασία προσέγγισης του στοίχισε το πολύ κάνα 5λεπτο συνολικά στο δρομολόγιο του.Όμως αυτό που βλέπω είναι οι 42 κόμβοι Ανατολικά της Θηρασιάς μέσα στη καλντέρα κάτι που από όσο ξέρω δεν επιτρέπεται.

Link to comment
Share on other sites

Στη Ρίβα έκαναν παράπονα όταν διανυκτέρευαν εκεί το Σαμος και το Ρόδος ότι δημιουργούν θέμα στη προβλήτα από την ιπποδύναμη που έχουν...Δέν θέλω να φανταστώ αν θα έχει μείνει προβλήτα μετά τα απόνερα του World.

Link to comment
Share on other sites

Το WC Jet από νησιά προς Πειραιά δεν τηρεί ποτε τα ωράρια καθώς έχουν υπολογίσει 5 λεπτη παραμονή στα λιμάνια (εκτός από την Σύρο που εχει 15 λεπτη) ενώ σε κάθε λιμανι παραμένει για τουλάχιστον 10 λεπτά . Εχει συνεχώς 30-40 λεπτά καθυστέρηση που δεν συμβαίνει λόγω ταχύτητας αλλά των παραμονών. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μετα απο καιρο ξανα στις επαλξεις αδελφια😂 κ μου φιλαγε για δωρο μια δεξια πιρουετα μεσα στα Αιγαινιτικα κ με το FC που ηταν δεμενο στην Ευτυχια ετοιμο να ανεβει το ντοκο απο τα απονερα

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το Wordlchampion Jet νομίζω ότι σήμερα θα κάνει το τελευταίο δρομολόγιο του στη γραμμή Σύρο Μύκονο Νάξο Ίο Σαντορίνη και από τη Παρασκευή θα κάνει λίγα δρομολόγια στις Δυτικές Κυκλάδες, πριν δέσει για τη χειμερινή του ακινησία.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ εχω εισιτήριο με αυτο την Κυριακή απο Μύκονο 

14 minutes ago, HIGHSPEED 6 said:

Εγώ εχω εισιτήριο με αυτο την Κυριακή απο Μύκονο 

Ξέρουμε αν όντως θα ειναι το WCJ?

Link to comment
Share on other sites

Μη μου λες τέτοια γιατί και μόνο στη σκέψη ξενερωσα 😂
Οχι τίποτα το χρυσοπλήρωσα για να πηγαίνει με 40+ κομβους , αλλιώς έκλεινα και επιστροφή με το super express που είχε πιο βολικό ωραριο 

Edited by HIGHSPEED 6
Link to comment
Share on other sites

Πάντως στο σύστημα ενώ Παρασκευή και Σαββατο για Μύκονο δίνει το Champion jet 2 την Κυριακή κανονικότατα  εξακολουθεί να εχει το world champion jet, Οποτε απ’ οτι φαίνεται δεν θα κανει δυτικές κάθε ημέρα το wcj

Edited by HIGHSPEED 6
Link to comment
Share on other sites

Χθες το Worldchampion Jet ολοκλήρωσε τα δρομολόγια του από Πειραιά Σύρο Μύκονο Νάξο Ίο Σαντορίνη και αύριο θα κάνει ένα τελευταίο δρομολόγιο στις Δυτικές Κυκλάδες, και μετά θα δέσει για τη χειμερινή του ακινησία. Ο χθεσινός αποχαιρετισμός στη Σύρο.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...