Jump to content
Shipfriends

Worldchampion Jet (ΙΜΟ 9216250)


.voyager

Recommended Posts

  • Replies 532
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Πάντως το βαπόρι πρέπει να βγαζει και με Τ παραπάνω τα έξοδα του

Κάθε απόγευμα γίνεται χαμός στην άφιξη του στον Πειραιά 

Ούτε όταν έρχεται το Δηλος τέτοιος χαμός!

Link to comment
Share on other sites

Τραυματισμός επιβάτη του Ε/Γ-Ο/Γ Worldchampion Jet στη Νάξο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νάξου, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό τραυματισμού 77χρονης αλλοδαπής επιβάτιδος  κατά τη διάρκεια αποβίβασης της από το Ε/Γ-Ο/Γ -Τ/Χ ''WORLD CHAMPION JET'' σημαίας Κύπρου.  

Συγκεκριμένα, κατά την αποβίβαση της ανωτέρω από το Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίο, παραπάτησε στις δέστρες έχμασης οχημάτων του πλοίου, στο χώρο μεταξύ του γκαράζ και του καταπέλτη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της στο δεξί μέρος του κεφαλιού της. 

Άμεσα η 77χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο -Κέντρο Υγείας Νάξου για την παροχή των πρώτων βοηθειών και περαιτέρω εξετάσεις. 

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν πολλά παράπονα επιβατών σχετικά με την μη τήρηση των αριθμημένων θέσεων. Δηλαδή το νούμερο που αναγράφει το εισιτήριο δεν αντιστοιχεί σε συγκεκριμένη θέση στο πλοίο. 

Link to comment
Share on other sites

Βαζουν τους επιβατες όπου και όπως θέλουν αυτοι όταν έχει πολύ κόσμο μέσα στο πλοίο ή τους λένε να κάτσουν όπου θελουν όταν δεν έχει ιδιαίτερη κίνηση.Ομως μερικοί ψάχνουν την αναγραφομενη θέση τους στο εισητηριο και βρίσκουν αλλους να καθονται σε αυτή με συνεπεια να γινεται χαμος μεταξυ των επιβατών και του πληρώματος ώστε να λύσουν τα προβλήματα τους.Επισης να αναφέρουμαι ότι έχουν προστεθεί και παραπάνω καθίσματα διπλα ακριβώς από το δεξί embarkation τα οποία τον Απρίλη που είχα πάει δεν τα ειχε

Edited by Champion Jet_2
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
9 hours ago, margaritis24 said:

Λαθος κανεις κ το  world champion τον αυγουστο στο κατεβασμα μεχρι την συρο με 38 παει μετα τη μυκονο που εχει αδειασει 40αριζει παλι

 

9 hours ago, HIGHSPEED 6 said:

Κανεις λαθος τις ημέρες που δεν εχει μελτέμι με 40 -41 κατεβαίνει το εχω παρατηρήσει ! Ο περισσότερος κόσμος Μύκονο και  Σαντορίνη κατεβαίνει φιλε 

Θα συμφωνησω περισσοτερο με τον @margaritis24 στα παραπανω. Ειναι εδω και 15 μερες περιπου που το βλεπω να πηγαινει μεχρι τη Μυκονο με μεση ταχυτητα τα 38.Τις μερες που ειχε το γερο μελτεμι πηγε και με 34 .

Προφανως και θα επιασε και τα 40 καποια στιγμη αλλα η μεση ταχυτητα ειναι οπως ειπα τα 38.Πολυ ψηλη και αυτη βεβαια, σε σχεη και με τα υπολοιπα ταχυπλοα που ταξιδευουν στην Ελλαδα ,δεν το συζηταμε.Μετα τη Μυκονο παει οντως με πανω απο 40-41

Κατι που ακουσα αλλα δεν ξερω αν ισχυει ειναι οτι η Seajets δεν πουλαει εσκεμενα ολο το γκαραζ για δυο λογους.Ο πρωτος εχει να κανει με την ταχυτητα η οποια και σε αυτο το ταχυπλοο επηρεαζεται αμεσα απο το ποσο φορτωμενο ειναι.Ο δευτερος ειναι για να μην υπαρχει μεγαλη καθυστερηση στα λιμανια και χανεται το πλεονεκτημα της ταχυτητας.

Με το πλοιο δεν εχω ταξιδεψει αλλα εχω ακουσει απο φιλη που ταξιδεψε οτι ειναι πραγματι τρομερα γρηγοροι στα λιμανια.Γινονται ανακοινωσεις ωστε να κατεβει ο κοσμος στο γκαραζ απο νωρις οποτε ο περισσοτερος κοσμος μαζευται και βγαινει γρηγορα,ενω το ιδιο γρηγορη ειναι και η επιβιβαση.Σε αυτο το θεμα το πληρωμα του πλοιου δουλευει ρολόι

Link to comment
Share on other sites

Στα ενδιάμεσα λιμάνια οι ανακοινώσεις γίνονται αρκετά πριν την άφιξη στα λιμάνια. Η αποβίβαση των επιβατών γίνεται  από τις εξόδους στο πλώριο σαλόνι(έχει αντίστοιχες σκάλες με του Highspeed4) και μέσω του γκαράζ οδηγείτε ο κόσμος προς την έξοδο. Το γκαράζ όντως δε πωλείται όλο. Λίγο η ταχύτητα?(Σε όλα τα Austal όταν είναι με γεμάτο γκαράζ, η ταχύτητα πέφτει κατακόρυφα)Λίγο οι αποσκευές? Λίγο η φορτοεκφόρτωση? Κάτι απ'όλα. Γενικά η seajets σε όλα της τα ταχύπλοα έχει αυτή τη τακτική. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που τα γεμίζουν μέχρι τον καταπέλτη.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά ο καπετάνιος σε συνέντευξη ( φιλοξενείται στον Εφοπλιστη τεύχος Ιουνίου )του κατα την παραλαβή του που έκαναν δρομολόγια με Φούλ φορτωμένο επιβάτες και γκαράζ ανέφερε οτι το πλοίο έμφορτο ταξίδευε σχεδόν με 45 κομβους ! Δε θεωρώ οτι ένα πλοίο με πάνω απο 48 κομβους μέγιστη δεν μπορεί να πάει φορτωμένο με 40-41 .. οτι σίγουρα επηρεάζει την ταχύτητα του σύμφωνω αλλα εδω το χαισπιντ 5 πήγαινε με Φούλ φορτίο 38-39 , το Jet που εχει περισσότερο δρόμο μπορεί με

μεγαλυτερη άνεση ! Εγω που το εχω χρησιμοποιήσει 2 φορές ( αν και λάτρης του Highspeed 4), μπορώ να πω οτι το Jet ειναι το κάτι άλλο !

Edited by HIGHSPEED 6
Link to comment
Share on other sites

Είναι πολλά πράγματα που παίζουν ρόλο.Ενα από αυτά είναι η φόρτωση,άλλο ο καιρός,άλλο τα ρεύματα κλπ...Προχθές με το γεμάτο 8αρι(9αρι) είχαμε κόψει στους 30 31 κόμβους όπως έβλεπα από το myshiptracking για να μην ταλαιπωρηθουν οι επιβάτες και το πλοίο γιατι είχε μεγάλο ύψος κύματος.Μπορω να πω,αν τα μέτρησα σωστά,ότι το πλοίο είχε γύρω στα 100 ΙΧ μεσα και πρωτόκολλο σε επιβατες...

Edited by Champion Jet_2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Έχουν περαστεί δρομολόγια μέχρι τέλη Οκτώβρη από Πειραιά για Μύκονο και Σαντορίνη χωρίς Σύρο και Νάξο δηλαδή.Αλλά αν όντως δέσει στις 30 που λες θα μπορούσε να αντικατασταθεί είτε από το Paros Jet είτε από το Νaxos Jet που σταματάνε από Ραφήνα 30 Σεπτέμβρη,είτε από το Champion Jet 1 αν γυρίσει από το εξωτερικό!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Tomorrow is scheduled strike from mariners union, so in order to catch her scheduled itineraries, she is transferring to the first island of her route to continue from there her tomorrow sailing. As you realise, the strike is affecting the main ports, as Piraeus, Rafina and Lavrion. From the islands the vessels are sailing normally.

Link to comment
Share on other sites

Ας δούμε μια μανούβρα του cpt Κώστα Καταγά με το Worldchampion Jet στη Σύρο. Το Worldchampion Jet πέρασε τα φανάρια της μπούκας του λιμανιού της Σύρου γύρω στις 15:19 και ξεκίνησε τη πολύ γρήγορη αριστερόστροφη μανούβρα του και μας έδειξε τη πρύμη του. Με το γύρισμα, ο καταπέλτης του Worldchampion Jet ήταν σχεδόν πάνω από τη προβλήτα. Συνολική διάρκεια μανούβρας γύρω στα 3 λεπτά!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...