Jump to content
Shipfriends

Polonia (IMO 9108350)


Recommended Posts

To όμορφο σκαρί της Unity Line, ναυπηγημένο το 1995 στη Νορβηγία, περνά 5ετές survey στο Szczecin, έχοντας διαπλεύσει την ομώνυμη λίμνη από το Swinoujscie, το οποίο συνδέει με το Ystad της Σουηδίας απέναντι. Παρότι ίδιας ηλικίας με το "δικό" μας Skania, είναι πολυτελέστερο στο accommodation του.

 

Edited by Nick the Greek
subtitle
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Πάμε να δούμε αυτό το Polonia εκ του σύνεγγυς. Η χρονολογία είναι ο Ιούνιος του 2016 και το πλοίο αναχωρεί όπως πάντα από το Swinemunde για το Ystad της Σουηδίας.  Μου φαίνεται βαρετό, αν είναι δόκιμος ο όρος, σαν σκαρί. Βγάζει όμως μια στιβαρότητα και φυσικά έχει πίσω του 26 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας με τα σινιάλα της Unity Line στο φουγάρο του. Χαρακτηριστικό είναι πως απ' όσο μπορώ να δω δεν έχει αλλάξει ποτέ σινιάλα ή χρωματισμό.

 

Για να συμπληρώσω και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, είναι ναυπήγηση του 1995 στο νορβηγικό ναυπηγείο Langsten Slip & Baatbyggeri AS - Tomrefjord(163), που είναι πια κομμάτι της Fincantieri. Φέρει 4 κύριες μηχανές Stork-Wartsila, είναι παγοπόρο κλάσης 1Β, μήκος 170 μέτρα, πλάτος 28 και χωρητικότητα 120 φορτηγά σύν 172 ΙΧ. Από επιβάτες είμαστε στους 900 με 212 καμπίνες και συνολικά 618 κλίνες. Απ' όσο έχω παρακολουθήσει, συνήθως έχει τη μεσημεριανή αναχώρηση από την Πολωνία και τη βραδυνή επιστροφή από τη Σουηδία, με υπηρεσιακή ταχύτητα στους 17 κόμβους. Πρέπει να έχει πάντως 2-3 κόμβους παραπάνω στο τσεπάκι. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...