Jump to content
Shipfriends

Τίγρης (Ν. Πειραιώς 3711)


Recommended Posts

Ακυβερνησία του Ρ/Κ Τίγρης στην Αμοργό

Quote

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για περιστατικό ακυβερνησίας στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Αμοργού του Ρ/Κ “ΤΙΓΡΗΣ” Ν.Π. 3711, το οποίο με τέσσερα (04) άτομα πλήρωμα, ρυμουλκεί τον πλωτό γερανό “ΠΟΣΕΔΩΝ 2” Ν.Ρ. 09 από Πέραμα για ν. Ρόδο και αιτεί συνδρομή ρυμούλκησης. 
Πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή κατέπλευσε το Ρ/Κ “ΠΟΘΗΤΟΣ” Ν.Π. 11615 και ξεκίνησε την ρυμούλκηση του “ΤΙΓΡΗΣ” μετά του Π/Γ “ΠΟΣΕΔΩΝ 2”  προς τη ν. Κάλυμνο. Σύμφωνα με δήλωση του Κυβερνήτη του Ρ/Κ “ΠΟΘΗΤΟΣ” απογευματινές ώρες σήμερα, εξατίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή ν. Αστυπάλαιας τα ανωτέρω πλοία θα παραμείνουν σε ασφαλες αγκυροβόλιο της νήσου μέχρι την βελτίωση των καιρικών συνθηκών.
Η οικεία Λιμενική Αρχή βρίσκεται σε ετοιμότητα ενώ εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.

 

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Συνέχεια ενημέρωσης για ακυβερνησία Ρ/Κ σκάφους στην Αμοργό την 20/01/2016

Quote

Κατέπλευσε απογευματινές ώρες σήμερα στο λιμένα Καλύμνου, το Ρ/Κ «ΠΟΘΗΤΟΣ» Ν.Π. 11615 , ρυμουλκώντας το Ρ/Κ “ΤΙΓΡΗΣ” Ν.Π. 3711 και τον Π/Γ “ΠΟΣΕΔΩΝ 2” Ν.Ρ. 09, τα οποία και πρόσδεσαν με ασφάλεια στο λιμάνι με τη συνδρομή του Ρ/Κ «ΑΝΤΩΝΙΟΣ» Ν.Π. 3711.

Το Ρ/Κ “ΤΙΓΡΗΣ” είχε μείνει ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Αμοργού βραδινές ώρες της 20/01/2016 ρυμουλκώντας τον ανωτέρω πλωτό γερανό. 

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ρ/Κ “ΤΙΓΡΗΣ”  μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

Tο Τίγρης (Νηολόγιο Πειραιά 3711) είναι κατασκευασμένο το 1958 στο ναυπηγείο R. Van den Beldt στο Oude Wetering της Ολλανδίας (Yard no 7) με το όνομα Drecht. Δούλεψε στην αρχή μέχρι το 1983 για λογαριασμό της Rederij Phs. Van Ommeren και το 1983 πουλήθηκε στην Smit Internationale. Το 1984 αγοράστηκε από την Erteka Construction Co και πήρε το όνομα Τίγρης. Το Τίγρης έχει μήκος 24,80 μέτρα και πλάτος 6,65 μέτρα, φοράει δυο κύριες μηχανές 2 Bolnes (500 BHP που δίνουν τη κίνηση σε μια προπέλα.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • 3 years later...

Εκδήλωση πυρκαγιάς στο Ρ/Κ Τίγρης στην Κυπαρισσία στις 16/02/24

Quote

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κυπαρισσίας, για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς σε ρυμουλκό πλοίο, το οποίο ελλιμενίζεται στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, κατά τη διάρκεια θερμών εργασιών συντήρησης μικρής κλίμακας στο πρυμναίο τμήμα του.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε πλήρως, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός ατόμων ή θαλάσσια ρύπανση.

Από το Ά Λιμενικό Τμήμα Κυπαρισσίας του Λιμεναρχείου Πύλου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ρ/Κ μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί. Παράλληλα συνελήφθησαν δύο (02) ημεδαποί και ένας (01) αλλοδαπός κατά παράβαση των άρθρων 28 “Αμέλεια” και 266 “Εμπρησμός από αμέλεια” του Π.Κ. καθώς και του άρθρου 13 “΄Εκδοση πιστοποιητικών” του Π.Δ. 70/90.

Κάποιες φωτογραφίες από τη σελίδα Ελευθερία Online και Γαργαλιανοι Online

1-6.jpg427667295_1422565171692858_3039569606745002675_n.jpg

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...