Jump to content
Shipfriends

Perla I (IMO 8223050)


Recommended Posts

  • 1 year later...

Νομίζω ότι θα πρέπει πλέον να συμπεριλάβουμε στον στόλο της ΕΤΕΚΑ και το ΠΑΡΑΣΧΟΣ Χ (1983, ΙΜΟ 8223050). Προηγούμενα ονόματα : AMALIE (2008), MAGN (1996), HORNISSE (1983). Έχει κατασκευαστεί στην Γερμανία (Sieghold Werft Bremerhaven) και φέρει το σημερινό του όνομα όπως και Ελληνική σημαία από τον Ιανουάριο του 2009. Ανήκει στην εταιρεία CHRISONAFS MARITIME.

Το πλοίο αυτές τις ημέρες βρίσκεται δεμένο μπροστά από τις εγκαταστάσεις της ΕΤΕΚΑ στο Πέραμα και έχει βαφτεί στα χρώματα που έχουν και τα άλλα πλοία της εταιρείας.

gallery_2102_22_422941.jpg

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 weeks later...

Nα το δούμε λοιπόν το PERLA με το καινούργιο του όνομα, σε χθεσινή (03/01) φωτο στη Pάδα του περάματος, περιμένοντας το πλοίο που θα ανεφοδίαζε λίγο αργότερα (κάποιο container αν θυμάμαι καλά). Eχω την εντύπωση πως δεν πρέπει να δένει εκεί που δένουν και τα υπόλοιπα πλοία της εταιρίας (είναι και μπόλικα!), αλλά στο Kερατσίνι.

Eπίσης, στην παρακάτω φωτο που επισυνάπτω, φαίνεται κάποιο πλοιάριο δίπλα στο MEROULA. Eίναι το πλοιάριο στο οποίο είχε αναφερθεί ο enas chiotis? πιο πολύ πάντως μου μοιάζει για μπάριζα, πιθανώς για τον ανεφοδιασμό των πλοίων της εταιρίας...

post-3072-0-03001900-1325700258_thumb.jp

Yπάρχει περίπτωση να γνωρίζουμε και το όνομα του ποντονιού (πρωην πλοίου) που υπάρχει στις εγκαταστάσεις της ETEKA και δένουν δίπλα του όλα τα πλοία του στόλου;

Edited by TankerShip
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Έτσι για την ιστορία, το πλοίο όντως έφυγε από την Ελλάδα και έκτοτε βγάζει το ψωμί του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που ο μπακλαβάς είναι σιροπιαστός :D.

Επίσης μια διευκρίνηση, ότι το πλοίο ασχέτως αν έκανε δουλειά με την ΕΤΕΚΑ, δεν άνηκε στην εταιρεία. Τελικός πλοιοκτήτης ήταν ένας γνωστός στον Πειραιά bunker trader που έκανε παιχνίδι με την ΕΤΕΚΑ και πούλησε το πλοίο όταν έσκασε η ιστορία με το Σπανό.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...