Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

On 2/11/2011 at 11:44 AM, TankerShip said:

Επειδή ξέρω πως κατά βάθος (πολύ βάθος όμως! :P) σας αρέσουν τα bunkerάκια

Τελικά –πολύ κατά βάθος :P - έχεις δίκιο. Λίγο πολύ όλο και κάποιο bunkerάκι θα μας τραβήξει το μάτι. Όπως το ΜΙΜΗΣ της JET OIL που είχα πετύχει το 1993 στη Χίο, να ξεφορτώνει στους Ναυτώνες, εκεί που είναι σήμερα το Μπούρτζι, όπου συγκεντρώνεται σύσσωμος ο Χιακός λαός για να απολαύσει την νυκτερινή άφιξη του Νήσος Χίος. :)

Έψαξα όλα τα εφοδιαστικά, της Jet Oil και των άλλων εταιρειών, αλλά δεν μπόρεσα να βρω κανένα πλοίο που κάποια έστω στιγμή να είχε αυτό το όνομα. Προφανώς, όλο και κάποιος θα βρεθεί να μας διαφωτίσει.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Ωραία χρόνια τότε. Είχαμε και τα γκαζαδικάκια μας στη μπούκα του λιμανιού, ούτε στο Κοντάρι (ΔΕΗ) χρειάζονταν να τρέχουμε ούτε στα Μεστά.

Επί της ουσίας, για το Μίμη:

IMO 5120233, κατασκευή 1955, Ολλανδία.

Διαδοχικά ονόματα FRANS VAN SEUMEREN , LINDA , PERKA , LAIS , MIMIS και μάλλον ΜΙΜΙ S το τελευταίο όνομα, όταν πήγε για διάλυση στην Τουρκία το 2005.

Μπόλικες φωτό εδώ κι εκεί.

Link to comment
Share on other sites

Ως MIMI S το αναφέρει και το equasis, αλλά μάλλον πρόκειται για λάθος μιας και ταυτόχρονα αναφέρεται ότι είχε αυτό το όνομα από το 1993, χρονιά που σύμφωνα με τα άλλα δύο sites που μας παρέπεμψε ο chiotis είχε μετονομαστεί σε MIMIS.

Στα ίδια sites βλέπουμε, εκτός από την καταπληκτική φωτό από την καθέλκυση του πλοίου, και το ότι ήρθε στην χώρα μας το 1980 με διαδοχικά ονόματα ΠΕΡΚΑ (1980), ΛΑΙΣ (1982) και ΜΙΜΗΣ (1993). Κατά τα άλλα, στο Aliaga οδηγήθηκε τον Αύγουστο του 2004, ενώ παράξενο φαίνεται το ότι από το 1996 και μετά δεν βρίσκουμε καμμία αναφορά ως προς την πλοιοκτησία του ((OWNER UNKNOWN).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...