Jump to content
Shipfriends

Ερατώ (ΙΜΟ 8105088)


Recommended Posts

Νέο πλοίο για τη ΣΕΚΑ το ΕΡΑΤΩ (IMO:8105088). Έχει μήκος 115 μέτρα και πλάτος 16 μέτρα, κατασκευάστηκε το 1981 στη Γερμανία (Lindenau shipyard, Kiel) και προηγούμενα ονόματά του ήταν τα: UNKAS, VINGA MATILDA και EUROPA SUPPLIER I. Αν δουλέψει και εδώ σαν εφοδιαστικό (όπως πριν στο Γιβραλτάρ) θα είναι (αν δεν κάνω λάθος) το μεγαλύτερο πλοίο μεταξύ των εφοδιαστικών, ξεπερνώντας σε διαστάσεις και τονάζ τα ήδη μεγάλα AEGEAN DAISY κ ROSE! Το τελευταίο διάστημα βρισκόταν σε ναυπηγείο στο Πέραμα ενώ σήμερα το πρωί αναχώρησε απ' τον Ασπρόπυργο, για άγνωστο μέχρι στιγμής προορισμό (υποθέτω Καλούς Λιμένες).

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 3 months later...

Ελαφριά σύγκρουση του Δ/Ξ Ερατώ με το Φ/Γ-Εμπορευματοκιβωτίων Erato στο αγκυροβόλιο Πειραιά

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου ότι το Δ/Ξ ''ΕΡΑΤΩ'' Ν.Π. 12238 συγκρούστηκε ελαφριά με το Φ/Γ-Εμπορευματοκιβωτίων “ERATO” σημαίας Λιβερίας, στη θαλάσσια περιοχή του αγκυροβολίου Πειραιά.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν μικρής έκτασης ζημιές στα εν λόγω πλοία, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός και χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

Επί του Δ/Ξ ''ΕΡΑΤΩ'' επέβαιναν δεκαοκτώ (18) ημεδαποί μέλη πληρώματος και επί του Φ/Γ- Εμπορευματοκιβωτίων “ERATO” τριάντα δύο (32) αλλοδαποί μέλη πληρώματος.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των δύο πλοίων μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 3 months later...
  • 1 year later...
  • 3 years later...

Το Ερατώ είναι δεμένο από τις 2 Μαΐου στο Ν.Μ. Δραπετσώνας και όπως βλέπουμε έχει γίνει ένα άνοιγμα στο μηχανοστάσιο του, οπότε θεωρώ ότι έχει γίνει κάποια σοβαρή ζημιά στη μηχανή του πλοίου, για να είναι τόσο καιρό δεμένο.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν έχει σχέση αλλά φαίνεται πως στις 6 Σεπτεμβρίου και ενώ το πλοίο βρισκόταν στο Πέραμα(?), συγκρούσθηκε ή τέλος πάντων ήρθε σε επαφή με το reefer Frio Chikuma. Μήπως και αυτό έχει σχέση? 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Πρόσκρουση του Δ/Ξ Ερατώ στο Πέραμα στις 07/12/23

Quote

Ενημερώθηκε, τις απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Περάματος ότι κατά την διάρκεια μεθόρμισης Δ/Ξ πλοίου με τη χρήση δύο ρυμουλκών και την παρουσία πλοηγού, από τον προβλήτα 1 της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος στο λιμάνι του Κερατσινίου, προσέκρουσε σε πυλώνα υψηλής τάσης ηλεκτρικού ρεύματος.

Από την πρόσκρουση προκλήθηκαν εκδορές και αποχρωματισμοί στην πλώρη του πλοίου και υλικές ζημιές στον πυλώνα.

Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο Μώλο ΔΕΗ Κερατσινίου, ενώ από το Δ' Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Δεξαμενόπλοιου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Όταν ήταν δεμένο στο Πέραμα το Ερατώ ήταν έμπρυμνο γιατί έκαναν εργασίες στο bow thruster

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...