Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Νέο όνομα για το εφοδιαστικό ALIOS POSEIDON το ELIN POSEIDON.

Στην χρονοναύλωση ενός υπερσύγχρονου πλοίου προχώρησε η ΕΛΙΝΟΙΛ το οποίο θα χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία με καύσιμα των εγκαταστάσεων που διατηρεί η εταιρία στο Πόρτο Λάγος και τον Βόλο. Το νέο πλοίο με την ονομασία Ποσειδών ενισχύει σημαντικά τις δυνατότητες ανεφοδιασμού και δημιουργεί οικονομίες κλίμακας που επιτρέπουν στην ΕΛΙΝΟΙΛ να αξιοποιήσει ακόμη περισσότερο τις στρατηγικής σημασίας εγκαταστάσεις υγρών καυσίμων στην Θράκη και στην Θεσσαλία.

Το Ποσειδών κατασκευάστηκε το 2005 και έχει μεταφορική ικανότητα 4.000 κυβικών και επιχειρησιακή ταχύτητα 13 κόμβων. Σημαντικό χαρακτηριστικό του πλοίου είναι τα διπλά τοιχώματα και ο διπλός πυθμένας ενώ διαθέτει όλες τις τεχνικές προδιαγραφές για ασφαλή και περιβαλλοντικά φιλική λειτουργία. Με την κίνηση αυτή η ΕΛΙΝΟΙΛ, εκτός από τα επιχειρησιακά πλεονεκτήματα που αποκτάει, αποδεικνύει έμπρακτα και τη δέσμευση της για συνεχή βελτίωση των υποδομών και μέσων που χρησιμοποιεί, με έμφαση στην ασφάλεια και το σεβασμό στο περιβάλλον.

Aπό το δελτίο τύπου της ΕΛΙΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

Το Ελιν Ποσειδών στα τέλη Σεπτεμβρίου ήταν δεμένο στο Ν.Μ. Δραπετσώνας για εργασίες συντήρησης και πλέον έχει επιστρέψει στα ταξίδια του στο Αιγαίο.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

On 5/10/2011 at 10:11 PM, TankerShip said:

ELIN POSEIDON (IMO:9301677)

Έχει μήκος 91,7 μέτρα και πλάτος 15,8 μέτρα. Κατασκευάστηκε το 2005 στην Ιαπωνία ("Miura, Saiki"). Μέχρι και το 2009 ονομαζόταν "Alios Poseidon". Προφανώς ανήκε στην ίδια εταιρία που είχε όλα τα "Alios" (Poseidon, Apollo, Ira, Ermis, Artemis, Athina, Triton).

gallery_3072_22_240210.jpg

Τα 2 τελευταία είναι "απλά" δεξαμενόπλοια, δηλαδή δεν διαθέτουν καταπέλτη και γκαράζ. Δεν είμαι σίγουρος βέβαια για το είδος του φορτίου που μεταφέρουν.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 4 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...