Jump to content
Shipfriends

Axis (IMO 9041502)


Recommended Posts

Για το  ΧΧΙ που à propos δουλεύει (ή τουλάχιστον δούλευε) με ξένο πληρωμα το ήξερα, αλλά για το ΧΧ δεν ειχα ιδέα. Νόμιζα ότι ειχε πουληθεί ή στην καλύτερη περίπτωση δεθει. Πάντως ακόμα και αν δεν ειχαν αποφασίσει οι ίδιοι να περιορίσουν την εταιρεία τους αυτό μάλλον θα ειχε γινει εκ των πραγμάτων λόγω της κρισης...Βέβαια ήταν μάλλον προφανές ότι και οι ίδιοι δεν χολοσκάγανε για να συνεχίσουν την εταιρεία, αλλιώς θα ειχαν δράσει διαφορετικά.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Να πούμε ότι το VASSILIOS XXI βρίσκεται τον τελευταίο καιρό στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας (σημ: την τελευταία εβδομάδα δεξαμενίζεται στη μικρή πλωτή του Περάματος - είχε δεξαμενιστεί πάλι στα τέλη Ιουλίου).

Link to comment
Share on other sites

Δυο δεξαμενισμούς σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα; κάνει καμιά επισκευή άραγες ;

 

Το μοναχοπαίδι της Βασίλειος πλέον, θα παραμείνει άραγε στην εταιρεία ή θα το στείλουν κι αυτό; Με ξενη σημαία, ξένο πλήρωμα και δραστηριοποίηση στη Μ.θαλασσα πρέπει να φερνει κέρδη στην εταιρεία του αν και δεν ξέρω από απόψεως κανονισμών πως τα πηγαινει...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
  • 3 months later...
On 1/8/2012 at 3:44 PM, TankerShip said:

Eπόμενο αφιέρωμα, αυτή τη φορά για τα πλοία της Vassilios Shipping Co, που μέχρι και πριν από 2-3 χρόνια «γέμιζαν» με την παρουσία τους τόσο το Aιγαίο, όσο και το Iόνιο. πλέον είναι πολύ σπάνιο να πετύχει κανείς κάποιο από αυτά. Nομίζω πως τα περισσότερα από αυτά μετέφεραν/μεταφέρουν βενζίνες, κηροζίνες, ντίζελ κλπ στα λιμάνια όλης σχεδόν της χώρας, νησιωτικά και μη. Eχουμε και λέμε λοιπόν:

VASSILIOS XIII (IMO: 7735381)

Kατασκευάστηκε το 1978 στην Iαπωνία («Kogushi Shipbuilding Okayama»). Eχει μήκος 71 μέτρα, πλάτος 11 μέτρα και βύθισμα 4,5 μέτρα. προηγούμενα ονόματά του τα SANKYO MARU (1978) και ARIMBI (1993-2000). Eχω την εντύπωση πως βρίσκεται (ακόμα) στη ντάνα του Aσπροπύργου, όπου κατά καιρούς έχουν δέσει και άλλα πλοία της εταιρίας.

(φωτο)

 

Από τις αρχές Ιανουαρίου του 2018, το πλοίο παραμένει αγκυροβολημένο στη Μάλτα. Ποιός ξέρει τι παίζεται.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Από τον Οκτώβρη του 2018 το πλοίο ονομάζεται Axis και βγάζει τα πρός το ζείν στην Ghana. Η πλοιοκτησία όμως παραμένει ελληνική μια και ιδιοκτήτρια εταιρεία εμφανίζεται η River Island Maritime c/o Monte Nero Maritime, με την τελευταία να είναι η διαχειρίστρια εταιρεία και να έχει έδρα την οδό Υψηλάντου στο κέντρο του Πειραιά. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...