Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Το Flying Cat 4 υπέστη μηχανική βλάβη και παραμένει δεμένο στο λιμάνι των Σπετσών.

Το Flying Dolphin 17 πάει στις Σπέτσες να παραλάβει τους επιβάτες του για να κάνει την επιστροφή του δρομολογίου του Flying Cat 4.

 

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω για βλάβη, πρόσκρουση πάντως είχε.

Quote

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σπετσών, για περιστατικό πρόσκρουσης του Ε/Γ - Τ/Χ - ΚΑΤ ''FLYING CAT 4'' Ν.Π. 10659, κατά τον κατάπλου του, στον επιβατικό λιμένα ν. Σπετσών, με αποτέλεσμα την πρόκληση ρωγμής στο πρωραίο αριστερό στεγανό του πλοίου.

Άμεσα στο σημείο μετέβη επιθεωρητής ΤΚΕΠ του οικείου λιμένα, όπου διαπίστωσε την ανωτέρω ζημιά, καθώς και την ύπαρξη ρήγματος διαστάσεων μήκους 1,20μ. και πλάτους 0μ. - 0,20μ, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.

Επί του πλοίου επέβαιναν 79 επιβάτες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στον λιμένα ν. Σπετσών, ενώ το πλοίο επρόκειτο να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο προς λιμένες ν. Ύδρας - ν. Πόρου - Πειραιά, με 57 επιβάτες, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Λιμεναρχείο Σπετσών που διενεργεί την προανάκριση, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''FLYING CAT 4'' και στη συνέχεια επετράπη ένας μεμονωμένος πλους κενό φορτίου και επιβατών για την επισκευαστική βάση Περάματος. Με τον κατάπλου του ανωτέρω πλοίου στο Πέραμα, η οικεία Λιμενική Αρχή, προέβη στην συνέχιση απαγόρευσης απόπλου του, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μηχανική βλάβη στο Ε/Γ-ΚΑΤ/ΡΑΝ Flying Cat 4 στον Πειραιά

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-ΚΑΤ/ΡΑΝ “FLYING CAT 4” Ν.Π. 10659 για βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Πειραιά για Πόρο – Ύδρα – Σπέτσες και ενώ βρισκόταν 2,2 ν.μ. νοτιοδυτικά της εισόδου λιμένα Πειραιά.

Το εν λόγω πλοίο, στο οποίο επέβαιναν 137 επιβάτες και 17 μέλη πληρώματος, επέστρεψε αυτοδύναμα στον λιμένα Πειραιά. Ανωτέρω επιβάτες προωθήθηκαν, με μέριμνα της εταιρείας, στους προορισμούς τους με έτερο πλοίο.

Από το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του “FLYING CAT 4”, ενώ κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του πλοίου.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...