Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Εκτός από τα SOFIA, NEPHELI και IOLI, η Harmonia Shipping Management έχει και τα KATERINA L και CAPTAIN NIKOLAS I, όλα τους ασφαλτάδικα και όλα τους με το ίδιο... σουλούπι, με μικρές μόνο διαφορές στις διαστάσεις, όπως αναφέρεται και πιο πάνω. 

 

 

Το KATERINA L (ΙΜΟ: 9538309) κατασκευάστηκε το 2009 στην Κίνα ("Zhejiang Tianshi Shipbuilding, Wenling") και σε διαστάσεις και χωρητικότητα νομίζω είναι ίδιο με το NEPHELI.

 

gallery_3072_342_187634.jpg

 

 

Το CAPTAIN NIKOLAS I (IMO: 9483774) κατασκευάστηκε επίσης το 2009, στο ίδιο ναυπηγείο με το KATERINA L. Έχει μήκος 112 μέτρα, πλάτος 16 μέτρα και βύθισμα 4,6 μέτρα, επομένως είναι το μεγαλύτερο από τα 5, έχοντας ταυτόχρονα και τη μεγαλύτερη χωρητικότητα. Σύμφωνα με το equasis ανήκει στην "Aeolus S.A" ενώ διαχειρίζεται από την "Newlead Shipping S.A" (από φέτος το Μάιο), δε ξέρω όμως αν αυτές οι εταιρίες έχουν σχέση με την Harmonia Shipping ή το πλοίο έχει πουληθεί. Στη βάση δεδομένων του Shipspotting πάντως αναφέρει ακόμα ως ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρία την Harmonia Shipping Management. Από τα 5, είναι το μόνο που φέρει σημαία Μάλτας, ενώ τα υπόλοιπα 4 έχουν υψωμένη τη σημαία του Παναμά.

 

 

Τα πλοία της εταιρίας, σύμφωνα και με το AIS, κάνουν διάφορα δρομολόγια σε γειτονικές χώρες, όπως στην Ιταλία, στην Κύπρο και στην Τουρκία. Νομίζω πως φεύγουν από εδώ (τη Motor Oil συγκεκριμένα) άδεια και φέρνουν άσφαλτο από τις χώρες αυτές. Δεν γνωρίζω αν γίνεται και το αντίθετο, δηλαδή αν τα διυλιστήρια μας παράγουν άσφαλτο και την εξάγουν στο εξωτερικό.

 

Σύμφωνα με ένα παλιό δελτίο του ΟΛΠ, ίσως η εταιρία διαχειριζόταν και το FLEGRA (IMO: 8607634), πρώην ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ και νυν SEA PRINCESS. Το συγκεκριμένο κατασκευάστηκε το 1993 στη Ρουμανία, είναι επίσης ασφαλτάδικο, έχει μήκος 101 μέτρα, πλάτος 16 μέτρα και βύθισμα 6,8 μέτρα.

 

 

ΥΓ 1: Έχω την εντύπωση πως η εταιρία είχε επίσημο website, το οποίο πλέον δεν μπορώ να βρω.

 

ΥΓ 2: Νομίζω θα ήταν καλύτερα να μετονομαστεί το θέμα σε "Δεξαμενόπλοια της Harmonia Shippping Management"! 

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Να πούμε πως το πλοίο έχει πια μετονομαστεί σε MGI One με σημαία Λιβερίας και φέρεται να το διαχειρίζεται εμπορικά η εταιρεία MGI Shipping & Trading Corp της Κύπρου. Η μονοβάπορη ονομάζεται Experienced Services Inc.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...