Jump to content
Shipfriends

Avantis (IMO 7407764)


Recommended Posts

Εδώ και σχεδόν ένα μήνα βρίσκεται στην Σκιάθο το Φ/Γ ΑΒΑΝΤΙΣ. Ήρθε στις 23 Ιουνίου και την επόμενη μέρα ξεφόρτωσε το εμπόρευμά του. Είχε δέσει στη θέση που δένουν τα ΦΛΑΙΝΓΚ ΚΑΤ για καμμια βδομάδα και έκτοτε μετακόμισε στον μικρό ντόκο στο αεροδρόμιο δίπλα από την λίμνη, χωρίς να κινείται τίποτα.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

το πλοιο οσο γνωριζω και οπως γραφει ο express skiathos ειναι παρα πολυ καιρο εκει.. αυτο που εμαθα απο πολυ εγκυρη πηγη ειναι πως η φωτια απο ενα τσιγαρο ''επιασε''..στο πλοιο ..Το πληρωμα ειναι εκει εδω και παρα πολυ καιρο ενω εχει πληρωθει δε φευγει με τιποτα.Πρεπει να ειχε επεμβει και το ΛΣ για να απομακρυνθουν οσο γνωριζω

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

H ανακοινωση του λιμενικου για το συμβαν

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σκιάθου για εκδήλωση πυρκαγιάς στο Φ/Γ «ΑΒΑΝΤΙΣ» Ν.Π. 9843, το οποίο βρισκόταν ακινητοποιημένο, λόγω λήξης της ελευθεροπλοΐας του, στο λιμένα «ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ».

Κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης από περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ένα (01) πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο οποίο τοποθετήθηκε ειδική αντλία εκτόξευσης νερού και το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΤΑ ΛΑΛΑΡΙΑ» Ν.Σ. 25, τα οποία έσπευσαν άμεσα στο σημείο, η φωτιά κατασβέστηκε.

Στο«ΑΒΑΝΤΙΣ» επέβαινε επταμελές πλήρωμα, το οποίο με τη συνδρομή του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και της Π.Υ., εγκατέλειψε το πλοίο ασφαλώς, ενώ από το περιστατικό δεν κινδύνεψαν παραπλέοντα και λοιπά αγκυροβολημένα σκάφη και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Το Φ/Γ πλοίο παραμένει πλαγιοδετημένο στον προβλήτα ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και της Π.Υ.

http://www.hcg.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Τι γίνεται αλήθεια με το εγκατελειμμένο AVANTIS στο οποίο είχε ξεσπάσει φωτιά τον περασμένο Σεπτέμβρη, και είχαμε αναφερθεί στα προηγούμενα ποστ ??? Βρίσκεται ακόμα στη Σκιάθο ή έχει απομακρυνθεί ???

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...
On 19/12/2012 at 8:29 PM, ΣΕΙΡΙΟΣ said:

Τι γίνεται αλήθεια με το εγκατελειμμένο AVANTIS στο οποίο είχε ξεσπάσει φωτιά τον περασμένο Σεπτέμβρη, και είχαμε αναφερθεί στα προηγούμενα ποστ ??? Βρίσκεται ακόμα στη Σκιάθο ή έχει απομακρυνθεί ???

Την Απομάκρυνση Του Πλοίου Avantis αποφάσισε Το ΔΣ Του Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου

Quote

Μέσο της Νομικής οδού από ότι φαίνεται θα γίνει η απομάκρυνση του Φ/Γ πλοίου με το όνομα «Avantis» μετά την απόφαση που πάρθηκε στο τελευταίο Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου στις 27 Ιουλίου 2017.

Το ΑΒΑΝΤΙΣ βρίσκεται στο Λιμένα του Αγίου Γεωργίου πάνω από 5 χρόνια και συγκεκριμένα από τις 23 Ιουλίου 2012 καταλαμβάνοντας μάλιστα και τη μία μοναδική προβλήτα της περιοχής. Εκτός αυτού μεγάλο κίνδυνο δημιουργεί για τη ναυσιπλοΐα αλλά και τη μη ασφαλή προσόρμιση και αγκυροβολία πλοίων ενώ λόγω της παρατεταμένης ακινησίας του και της πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει στις 4 Σεπτεμβρίου του 2012 στους πρωραίους χώρους ενδιαίτησης του πλοίου απειλεί να προσβάλλει το περιβάλλον!!!

Για τους παραπάνω λόγους έχει ήδη εκδοθεί η κατ΄ άρθρο 9 παρ. 7 Ν. 2881/2001 (ΦΕΚ 16 Α) γνωμοδότηση της αρμόδιας Γνωμοδοτικής Επιτροπής (Υ.Α. 2123/36/2001 ΦΕΚ 1438Β/2001), σύμφωνα με την οποία το ως άνω πλοίο σας εντάχθηκε στις διατάξεις του άρθρου 5 του Ν. 2881/2001 (ΦΕΚ 16Α /2001).

Προς άρση των υφισταμένων κινδύνων για το λιμένα Σκιάθου, το Λιμενικό Ταμείο Σκιάθου καλεί πλέον μέσω της δικαστικής οδού να προβούν στην απομάκρυνση εκτός λιμενικής περιοχής λιμένα Σκιάθου του Φ/Γ πλοίου σας ΄΄ΑΒΑΝΤΙΣ΄΄.

Σήμερα το SkiathosLife.gr επικοινώνησε με τον Πληρεξούσιο Δικηγόρο Βόλου κ. Κωνσταντίνο Χρ. Ξυνομπίτη ο οποίος μας ενημέρωσε πως μόλις χθες 9.8.2017 επιδόθηκε η δικαστική έκθεση στους Πλοιοκτήτες αλλά και προς κάθε ενδιαφερόμενους από τον δικαστικό επιμελητή (στους οποίους η πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει οφειλές) για την απομάκρυνση του πλοίου.

Αυτό σημαίνει πως έως τα τέλη Αυγούστου θα πρέπει το φορτηγό πλοίο ΑΒΑΝΤΙΣ να απομακρυνθεί από το Λιμένα του Αγίου Γεωργίου αλλιώς η Διοίκηση του Λ.Τ.Σ θα αναλάβει ,ως νόμιμος φορέας διοίκησης και εκμετάλλευσης του λιμένα Σκιάθου, κατ΄ εφαρμογή των προβλεπομένων στα άρθρα 3 και 5 του Ν. 2881/2001, να προβεί στην απομάκρυνση του πλοίου με ευθύνη και με δαπάνες των πλοιοκτητών, οι οποίες σε περίπτωση μη άμεσης καταβολής , καταλογίζονται σε βάρος τους και εισπράττονται , σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) και του Ν. 2881/2001.

Σε αντίθετη περίπτωση το Λιμενικό Ταμείο Σκιάθου έχει την δικαιοδοσία ότι θα προβεί για λογαριασμό των πλοιοκτητών, στην εκποίηση του επικίνδυνου και επιβλαβούς πλοίου με ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό, για να απομακρυνθεί αυτό από τον πλειοδότη και να εξαλειφθεί κάθε επιβλαβής συνέπεια για το λιμένα της Σκιάθου και το θαλάσσιο περιβάλλον.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

«Φρένο» στη δημοπρασία του «Avantis» έβαλε η πλοιοκτήτρια εταιρεία

Quote

Όλα έδειχναν πως το πλοίο “Avantis” την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου θα απομακρυνόταν από το λιμάνι του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται εδώ και 5 χρόνια από τον Ιούλιο του 2012 μετά τον ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό που ανακοίνωσε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκιάθου.

Δυστυχώς όμως και λίγη ώρα πριν την έναρξη της διαδικασίας η εταιρεία που θεωρείται πως κατέχει μέρος της ιδιοκτησίας του ανέβαλε για 45 ημέρες τον Διαγωνισμό.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρχε έντονη κινητικότητα αλλά και αποφασιστικότητα από την πλευρά του Δημάρχου Σκιάθου και Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου να τελειώνει την υπόθεση “Avantis” με την απομάκρυνσή του αφού η ακινησία του συγκεκριμένου φορτηγού πλοίου φέρνει τεράστια προβλήματα καταλαμβάνοντας την μία μοναδική προβλήτα της περιοχής, δημιουργεί κίνδυνο για τη ναυσιπλοΐα αλλά και τη μη ασφαλή προσόρμιση και αγκυροβολία  αλλά το σημαντικότερο είναι πως προσβάλει το περιβάλλον αφού το μεγαλύτερο κομμάτι του πλοίου είναι πλέον σκουριασμένο.

Με όλα τα παραπάνω να πιέζουν την κατάσταση το Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου αποφασίζει στην συνεδρίαση του στις 27 Ιουλίου 2017 να κινηθεί μέσω της Δικαστικής οδού.

Στις 9 Αυγούστου επιδίδεται η δικαστική έκθεση στους πλοιοκτήτες αλλά και προς κάθε ενδιαφερόμενο από τον δικαστικό επιμελητή (στους οποίους η πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει οφειλές) για την απομάκρυνση του πλοίου που ανέφερε εν μέρει:

“…έως τα τέλη Αυγούστου θα πρέπει το φορτηγό πλοίο ΑΒΑΝΤΙΣ να απομακρυνθεί από το Λιμένα του Αγίου Γεωργίου αλλιώς η Διοίκηση του Λ.Τ.Σ θα αναλάβει , ως νόμιμος φορέας διοίκησης και εκμετάλλευσης του λιμένα Σκιάθου, κατ΄ εφαρμογή των προβλεπομένων στα άρθρα 3 και 5 του Ν. 2881/2001, να προβεί στην απομάκρυνση του πλοίου με ευθύνη και με δαπάνες των πλοιοκτητών, οι οποίες σε περίπτωση μη άμεσης καταβολής, καταλογίζονται σε βάρος τους και εισπράττονται , σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) και του Ν. 2881/2001.”

Στην παραπάνω διαδικασία δεν υπήρχε καμία όχληση προς το νομικό τμήμα του Λιμενικού Ταμείου που ανέλαβε την διεκπεραίωση της υπόθεσης, έτσι το Δ.Σ. αποφασίζει ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό για την απομάκρυνσή του την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στις 10.30 το πρωί με ανάρτηση στη Διαύγεια.

Λίγα λεπτά πριν την έναρξη της διαδικασίας με έγγραφό της η πλοιοκτήτρια εταιρεία «παγώνει» το διαγωνισμό και ζητάει αναβολή για 45 ημέρες, ως δικαιούται.

Όπως όλα πάντως δείχνουν είναι ακόμα μία ενέργεια της εταιρείας για να καθυστερήσει το …τέλος του “Avantis” αφού αν υπήρχε πραγματικό ενδιαφέρον θα είχε πράξει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απομάκρυνσή του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το «Avantis» αφού διασφαλιστεί η μετακίνησή του θα ταξιδέψει σε λιμάνι της Τουρκίας για σκραπ.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ξανά στον πλειστηριασμό το AVANTIS στις 15 Νοεμβρίου

Quote

Μετά την αναστολή του Πλειστηριασμού του AVANTIS την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου με προσωρινή διαταγή της πλοιοκτήτριας εταιρείας «ΑΒΑΝΤΙΣ Ν.Ε» προς το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου για 45 ημέρες για να απομακρύνει το πλοίο από το λιμάνι της Σκιάθου, νέα ημερομηνία αποφασίστηκε από το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου για την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017.

Αναλυτικά σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Λ.Τ. Σκιάθου την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

Λήψη απόφασης για την αναστολή του πλειστηριασμού του πλοίου ΑΒΑΝΤΙΣ, για την επαναπροκήρυξή του την Τετάρτη, 15η Νοεμβρίου 2017, ώρα 12.00 και για την πραγματοποίηση των προβλεπόμενων δημοσιεύσεων.

Το από 11/09/2017 πρακτικό της Επιτροπής Διαγωνισμού απομάκρυνσης του επικίνδυνου και επιβλαβούς πλοίου ΑΒΑΝΤΙΣ ΝΠ 9843 .

Το γεγονός ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου με την από 11/09/2017 προσωρινή διαταγή του χορήγησε στην πλοιοκτήτρια εταιρεία «ΑΒΑΝΤΙΣ Ν.Ε.» προθεσμία 45 ημερών για να το απομακρύνει από το λιμάνι της Σκιάθου Το Δ.Λ.Τ. Σκιάθου πρέπει να πάρει απόφαση για:

Την αναστολή διενέργειας του πλειστηριασμού σύμφωνα με την από 11/09/2017 προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου για χρονικό διάστημα 45 ημερών.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη,15η Νοεμβρίου 2017, ώρα 12.00

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 3 weeks later...

Φαίνεται ότι ολοκληρώθηκε η πώληση του Avantis στο διαγωνισμό στις 15 Ιανουαρίου στην εταιρεία John Psaras S+P Chartering – Πέτρος Ψαρράς Ναυλώσεις και Αγοροπωλησίες Πλοίων με τιμή 20850€+ΦΠΑ και μέσα στο Φεβρουάριο αναμένεται να φύγει για τον Αλιαγα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Όπως θα έχετε καταλάβει απο τον Π100 ..και απο εμένα, είχα να κάνω με την απομάκρυνση του Αβαντίς απο τη Σκιάθο.

Πρώτη φορά στη Σκιάθο που είναι ένα ομορφο νησί, πάνω σε ένα πλοίο που ταλαιπωρήθηκε για πολλούς λόγους που δεν είναι της παρούσης.

Αφου ηρέμησε το Αιγαίο μετά απο 10 μέρες συνεχών ισχυρών ανέμων,η Πέμπτη 29/3 ,αποφασίστηκε να ειναι η μέρα απομάκρυνσης του πλοίου..

Το Αβαντίς ρυμουλκήθηκε απο το Αχιλλέας , το οποίο οδήγησε  και το ομόσταυλο και αδερφο του Φαέθων με διπλή ρυμούλκηση στην Αλιαγά.

4 φωτό απο την απομάκρυνση του πλοίου , και μια απο την Αλιαγά εχθές το μεσημέρι που έφτασε το πλοίο.

Λύσαμε σχοινιά και σύρματα που κρατούσαν το πλοίο,που το κρατούσαν δεμένο εκει 5,5 χρόνια.

large.5ac09177087e9_DSCN9160().jpg.ebd1c1ee0b989e82ab932cc05d891695.jpg

Το πλοίο λίγο πιο ανοιχτά , στη Ράδα  και ανοιχτά της Σκιάθου με τη Ρυμούλκηση να έχει ξεκινήσει.

Εχθές στην Αλιαγά με το Φαέθων δίπλα του.

5ac0949bcbf2b_AVANTIS@ALIAGA.thumb.jpg.a6208a72986e993510781ea0e58bcdfe.jpg

Edited by Petros P
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...