Jump to content
Shipfriends

Princess Seaways (ΙΜΟ 8502391)


Recommended Posts

On 3/19/2017 at 11:51 PM, Nick the Greek said:

DFDS το ανάγνωσμα, πρόσχωμεν.  

Ijmuiden - Newcastle:

Η Booze Cruise γραμμή της εταιρείας, η γραμμή δηλαδή που σε ημερήσια βάση και σε κάθε κατεύθυνση μεταφέρει -κυρίως- μεθυσμένους Geordies που θέλουν είτε να γίνουν λιώμα on board, είτε λιώμα στο Amsterdam(πρίν ή μετά από την επίσκεψή τους στο διάσημο red light district), ή ακόμα καλύτερα και τα δύο μαζί. Διάρκεια περάσματος οι 15.5 ώρες με απογευματινές αναχωρήσεις και πρωινές αφίξεις στους προορισμούς, μεγιστοποιείται ο χρόνος παραμονής στο bar δηλαδή:D. Στη γραμμή το επιβλητικό King Seaways που αναχωρεί εδώ από το Ijmuiden και κατευθύνεται πρός το σουέλ της Βόρειας Θάλασσας. Μαζί του το επίσης μεγαλόπρεπο Princess Seaways που αφίκνυται στο Ijmuiden και σιγά-σιγά κατευθύνεται πρός τη θέση του.

Το Princess Seaways (ΙΜΟ Νο: 8502391) είναι κατασκευασμένο το 1986 στο ναυπηγείο Schichau Seebeckswerft AG, στο Bremerhaven. Το πλοίο έχει μήκος 161,53 μέτρα, πλάτος 28,20 μέτρα και φοράει 4 κύριες μηχανές MAK 8M552. Το πλοίο είχε κατασκευαστεί με το όνομα Peter Pan για λογαριασμό TT-Line και ταξίδευε στη γραμμή Travemünde - Trelleborg, το 1993 άλλαξε το όνομα του σε Spirit of Tasmania και δούλευε στη γραμμή Devonport - Melbourne. Το 2002 μετονομάστηκε σε Spir για το ταξίδι του προς την Ευρώπη και ξεκίνησε με το όνομα Fjord Norway δρομολόγια στη Βόρεια Ευρώπη. Το 2006 πουλήθηκε στη DFDS και πήρε το όνομα Princess of Norway μέχρι το 2011 πήρε το σημερινό του όνομα.

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 9 months later...
  • 8 months later...

Το Princess Seaways το είχαμε δεί παλιότερα με τα γαλάζια του. Έχει ήδη όμως φορέσει τα dark blue όπως βλέπουμε και εδώ. Έχει καβαντζάρει μεν τα 30 αλλά δείχνει μεγαλόπρεπο όπως και να το κάνει κανείς. Ένας από τους λόγους που η DFDS έκανε πολύ καλή επιλογή με τα Moby Wonder/Moby Aki είναι και το ότι μπορούν να δουλέψουν πλωριό καταπέλτη. Βλέποντας το πως δένει εδώ το Princess Seaways αλλά και τη στενότητα χώρου που υπάρχει τριγύρω, είναι must και ο πλωριός καταπέλτης, και η μεγάλη δυνατότητα σε ελιγμούς.

 

Και φυσικά και εδώ θα μπορούσαμε να έχουμε ένα Moby Princess σαν όνομα Μεσογειακό.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 11 months later...
  • 1 month later...

Ας δούμε ένα βίντεο από την άφιξη του Princess Seaways στο ναυπηγείο της Remontowa στο Gdansk. Μάλλον στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα επιστρέψει στο IJmuiden, για να ξεκινήσει πάλι δρομολόγια προς το Newcastle

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
On 2/7/2024 at 4:23 AM, Diagoras said:

Ολοκλήρωσε τη συντήρησή του στο Gdansk και επιστρέφει Amsterdam. Από 09/02 αναλαμβάνει μόνο του στη γραμμή Ijmuiden-Newcastle, μέρα παρά μέρα, ώστε να δέσει με τη σειρά του το Princess Seaways.

Το οποίο Princess Seaways δεν πήγε σε κάποιο ναυπηγείο, απλά έδεσε στο Amsterdam. Στο σύστημα κρατήσεων φαίνεται να επιστρέφει 07/03.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...