Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Αναστάτωση προκλήθηκε στους 130 επιβάτες του Super Fast Ι, στο οποίο παρουσιάστηκε μηχανική βλάβη και ενώ αυτό ήταν εν πλω προς την Ιταλία και βρισκόταν στο ύψος της Ιθάκης.

Οι επιβάτες ενημερώθηκαν από τα μεγάφωνα του πλοίου πως θα επιστρέψει στο λιμάνι της Πάτρας προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες επισκευές και στη συνέχεια θα αναχωρήσει ή θα επιβιβαστούν σε άλλο πλοίο.

http://patrastimes.gr

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Superfast I χθες στη Πάτρα. 

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάτρας, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ “SUPERFAST I” Ν.Π. 11802, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Πάτρας προς λιμένες Ηγουμενίτσας και Μπάρι Ιταλίας, υπέστη μηχανική βλάβη στη θαλάσσια περιοχή 3 ν.μ. νοτιοανατολικά από άκρο “ΔΟΥΚΑΤΟ”Λευκάδας.  

Το “SUPERFAST I”, το οποίο μετέφερε 76 επιβάτες, 58 Φ/Γ και 08 Ι.Χ.Ε. επέστρεψε στον λιμένα Πάτρας, όπου από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους  με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

  

10 hours ago, Blue Star Delos said:

Γιατί δεν έχει αναχωρήσει από την Πάτρα;

Λόγω βλάβης στον αριστερό καταπέλτη υπήρξε απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Superfast I στην Πάτρα

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάτρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''SUPERFAST I'' N.Π. 11802, ότι πριν τον απόπλου από το λιμένα Πάτρας για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου προς Ηγουμενίτσα – Μπάρι Ιταλίας με είκοσι οκτώ (28) επιβάτες, κατά τη διαδικασία λειτουργικού χειρισμού του αριστερού πρυμναίου καταπέλτη, παρουσιάστηκε δυσλειτουργία αυτού.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Κατόπιν προσκόμισης του ανωτέρω πιστοποιητικού και διενέργειας επιθεώρησης από Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, ήρθη η απαγόρευση απόπλου του πλοίου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Το πλοίο έφυγε κατά τις 23:00 από τη Πάτρα και για να καλύψει κάπως τη καθυστέρηση, πάει αυξημένη ταχύτητα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...