Jump to content
Shipfriends

Aqua Solution (IMO 6918560)


Recommended Posts

On 3/11/2019 at 2:58 PM, polmyt said:

Οπως ειπε ο @Aqua_blue στην αριστερη μερια του πλοιου εχει γραφτει το νεο του ονομα με μια ομολογουμενως περιεργη γραμματοσειρα.Αντιθετα απο τη δεξια μερια εχει μεινει μονο το SOLUTION

Όπως είναι γραμμένο το πρώτο συνθετικό στο όνομα του Aqua Solution μοιάζει πιο πολύ σαν Agua.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Δεν ξερω αν ειναι μερες ,παντως χθες διεκρινα ανοιχτες τις πορτες τις γεφυρας του πλοιου και μια πορτα που ειναι στο τελευταιο ντεκ πρυμα,

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δεν ξέρω αν έχει προσέξει κανείς ένα μικρό γερανάκι(?) που έχει πρύμα και μέσα στο γκαράζ του το πλοίο, φαίνεται το βέλος του και ο γάντζος που κρέμεται. Υποπτεύομαι πως χρησιμοποιούταν για να μεταφέρονται τροφοεφόδια και βαλίτσες όσο ήταν ξενοδοχείο. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό σε φέρρυ, ενδιαφέρουσα ιδέα.

Link to comment
Share on other sites

Ειλικρινά απορώ ποιά η χρήση του πλοίου αυτού,αφου δε δούλεψε ουτε για τα ενδοκυκλαδικα (θα ήθελε τις αλλαγές μεσα βέβαια...) Να πάει πλωτό hotspot δε το βλέπω πιθανό...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ελαφριά σύγκρουση σκαφών στο Κερατσίνι

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Β' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ότι την 09-11-2019, το πρυμνοδετημένο M/V “AARGAU” σημαίας Ελβετίας, συγκρούστηκε ελαφρά με το επίσης πρυμνοδετημένο Ε/Γ-Ο/Γ “AQUA SOLUTION”, στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας. 

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των δύο (02) σκαφών μέχρι την προσκόμιση των σχετικών μετά από ζημιά πιστοποιητικών από τους παρακολουθούντες τα πλοία νηογνώμονες.

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 months later...

Πλοία που βρίσκονται σε ακινησία προτείνει για τη φιλοξενία μεταναστών το ΕΒΕΠ. 

«Ενδεχομένως, λοιπόν, αυτή η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης που έχει υποβληθεί εδώ και μήνες, θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά και να γίνει αποδεκτή από την Ε.Ε. με τη διάθεση πόρων για μία άμεση λύση στο έντονο πρόβλημα που έχει προκύψει στα νησιά μας, αφού η διαθεσιμότητα των ελληνικών πλοίων είναι δεδομένη και η χρήση τους είναι εφικτή», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΕΒΕΠ.

Edited by proud_ionian
τεχ βοηθεια
Link to comment
Share on other sites

Όπως και να έχει για ένα πλοίο παροπλισμένο το οποίο θα γίνει χώρος φιλοξενίας μεταναστών , θα πρέπει να είναι εφοδιασμένο με τα κατάλληλα πιστοποιητικά.

Εν ολίγοις δεν μπορείς να πάρεις τον Θεόφιλο ή το Aqua solution ή οποιοδήποτε άλλο βαπόρι να το κάνεις την άλλη μέρα πλωτό ξενοδοχείο χωρίς να γίνουν οι κατάλληλες εργασίες και επιθεωρήσεις για να βγουν πιστοποιητικά έστω κι αν αυτό θα είναι non navigational χρήση.

Edited by Annivas
Link to comment
Share on other sites

Η δήλωση του κου Κορκίδη δείχνει εμμέσως τι θέλει να κάνει η κυβέρνηση λίαν συντόμως.Πολλές φορές αυτό που λέει στο πάρα πεντε το ΕΒΕΠ,δηλαδη ενος επιχειρηματικού (οχι ναυτικού ομως ) επιμελητηριου, το κάνει η κυβέρνηση στο ακριβώς,πράγμα πολύ λογικό αφου είναι ,αφου εκανε μεχρι προτινος δηλώσεις και ως προέδρος του ΕΣΕΕ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...
On 4/29/2020 at 2:54 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Ακούγεται ότι το Aqua Solution περνάει επιθεωρήσεις και ανανεώνει πιστοποιητικά. Μάλλον καμιά άκρη για πλωτό Hot spot σε κανένα νησί θα έχει βρει η Sea Jets

Ο καταπέλτης του Aqua Solution ακουμπάει ξανά το ντοκο στο Ν.Μ. Δραπετσώνας και έχει βαφτεί σε μπλε απόχρωση, ενώ στο γκαράζ υπήρχαν σωσίβια και πυροσβεστήρες

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 4 months later...
  • 4 weeks later...

Επακούμβηση του Φ/Γ Norah με τα Ε/Γ- Ο/Γ Aqua Solution στο Κερατσίνι 

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου ότι το Φ/Γ πλοίο «NORAH» σημαίας Marsall Islands που βρισκόταν πρυμνοδετημένο στην επισκευαστική ζώνη του Νέου Μώλου Δραπετσώνας επακούμβησε με την αριστερή μάσκα του, λόγω πλευρικού ανατολικού ανέμου, στο δεξιό φτερό (βαρδιόλα) του Ε/Γ -Ο/Γ «AQUA SOLUTION» Ν.Π. 12684, που βρισκόταν πρυμνοδετημένο αριστερά του ανωτέρω πλοίου, με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρών υλικών ζημιών.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και θαλάσσια ρύπανση, ενώ στην περιοχή έσπευσαν τρία (03) Ρυμουλκά, προκειμένου συνδράμουν ώστε το ανωτέρω Φ/Γ πλοίο να μεθορμίσει σε ασφαλέστερο σημείο του Νέου Μώλου Δραπετσώνας.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικών αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από τους παρακολουθούντες νηογνώμονες, ενώ το «AQUA SOLUTION» βρισκόταν ήδη σε καθεστώς απαγόρευσης απόπλου.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...