Jump to content
Shipfriends

Finnpartner (IMO 9010163)


Recommended Posts

Το Finnpartner (IMO No: 9010163) ανήκει στην Finnlines και ανήκει στην κλάση Hansa. Το πλοίο είναι κατασκευασμένο το 1995 στο ναυπηγείο Gdansk στη Πολωνία. Το πλοίο έχει μήκος 183 μέτρα, πλάτος 29,90 μέτρα και φοράει 4 κύριες μηχανές Zgoda-Sulzer 8ZAL40S. Το Finnpartner είναι από τη παραμονή των Χριστουγέννων στο Gdansk για εργασίες συντήρησης και δεξαμενισμού.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Δεν ξέρω γιατί έχεις φασωθεί με το συγκεκριμένο Παναγία μου, αλλά αφού σ' αρέσει πάμε να το βλεφαριάσουμε σε άφιξη στο Malmo(με τις γοητευτικές σερβιτόρες:rolleyes:), πρίν από 2 χρόνια. Εγώ προσωπικά όταν πρωτοείδα το συγκεκριμένο design, είπα μέσα μου πως είναι 80s οπωσδήποτε. Κι όμως δεν είναι έτσι, όσο παλιό κι αν δείχνει σαν σχεδίαση, το πλοίο δεν είναι χτισμένο παρά το 1995. Σίγουρα 3 ντέκ με φορτηγά, φαντάζομαι θα έχει και υπόγειο που του δίνουν συνολική χωρητικότητα σε lane matres τον αριθμό 3,050.

 

Mε τα σινιάλα της Finnlines στα φουγάρα του και το εμπορικό όνομα της Nordolink ευκρινώς ζωγραφισμένο στο πλάι του, δεν έχει αλλάξει ποτέ το Finnpartner σαν όνομα. Κι εδώ έρχεται μια περίεργη στροφή της ιστορίας: Είναι το τρίτο πλοίο που παίρνει αυτό το όνομα στην ιστορία της εταιρείας του, μακράν βέβαια πιο άσχημο από τα άλλα δύο. Τα άλλα δύο, δηλαδή αυτά που ξέρουμε εμείς σαν Ιάλυσσος και σαν Φαιστός έχουν περάσει από τα ελληνικά νερά με πολύ μεγάλη επιτυχία. Λέτε να τα φέρει η μοίρα να γίνει το ίδιο και με αυτό? 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 year later...
  • 1 year later...
  • 2 years later...

Μα να, ξεπρόβαλλε, σαν ποδοβολητό Σελήνης. Στο Finnpartner από το Malmo αναφέρομαι, που ξεπρόβαλλε στα φανάρια του Travemunde. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια στη συγκεκριμένη γραμμή, εμείς το βλέπουμε σε μία ακόμη πρωινή του άφιξη σε low tide. Παραθέτω και την πρυμνιά του άποψη ώστε να δεί κανείς ότι υπάρχει μια διαφορά, τα φουγάρα του έχουν διπλασιαστεί σε περίμετρο διότι το πλοίο έχει βάλει scrubber. Σημάδι ότι το αφεντικό το υπολογίζει για πολλά χρόνια ακόμη, είτε στη βόρειο Ευρώπη, είτε στη νότιο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...