Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Δηλαδή μετά και τις 2 εξελίξεις που έχετε αναφέρει πιο πριν δηλαδή (τις φωτιάς & το σβήσιμο του σινιάλου από τις τσιμινιέρες) βλέπω πολύ πιθανό το πλοίο να φεύγει για άλλες πολιτείες που γλύτωσε πριν 2μισι περίπου χρόνια και να πηγαίνει για scrap με την εταιρία να βάζει στα ταμεία της περίπου 3,8 εκ $.

Άντε να δούμε με αυτά τα χρήματα(μαζί και με άλλα) μπας και πάρει κανένα άλλο πλοίο πιο σύγχρονο για το Ιόνιο.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 497
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Καλά δεν λαμπαδιασε ολοκληρο κιόλας για να το διαγράφουμε. Επίσης γινονται εργασίες στη τσιμινιερα ,έχει σκαλωσιές γύρω της και για αυτο μαλλον σβήστηκε το σινιάλο. Μέχρι σήμερα προχωρούσε το πλοιο ,από δω και πέρα θα δούμε τι θα γίνει 

Link to comment
Share on other sites

Αναμενόμενο. Το πλοίο όσο και να διατυμπανίζουν τις εργασίες που γίνονται δεν θεωρώ ότι προχωράει. Η τσιμινιερα ήταν βαμμένη με το σινιάλο της εταιρίας σχεδόν από την πρώτη μέρα, και πριν από περίπου μια βδομάδα περάστηκε με μίνιο και απλά βάφτηκε μαύρη. Μια πυρκαγιά σε ένα πλοίο χωρίς σινιάλο, άρα οχι αρνητική έκθεση στα media και με την παρούσα κατάσταση…

Link to comment
Share on other sites

Εδώ και 2 ώρες δεν έχω δεί καμία ανακοίνωση για το ατύχημα στα προσκείμενα sites αλλά και στα sites που ασχολούνται με την ακτοπλοΐα.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί, υπήρξε κάποια επίσημη (από την εταιρεία ή αλλού) ανακοίνωση για το περιστατικό? Χωρίς αυτήν τι να γράψει κάποιος, "εθεάθη καπνός"? 

Link to comment
Share on other sites

Όχι, αλλά υπάρχει κάτι από φορέα, πχ Λ.Σ. ή είδηση δημοσιευμένη. Εδώ πλην της ανάρτησης αποσπάσματος video από κάποιον που έχει σχέση με ρυμουλκά σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν υπάρχει οτιδήποτε άλλο. Ούτε καλό, ούτε κακό. 

Link to comment
Share on other sites

Στη πλειοψηφία τους , τα πλοία που έφερναν οι εφοπλιστές για να τα μετασκευάσουν , έφεραν έστω και πρόχειρα το εκάστοτε σινιάλο στις τσιμινιέρες. Το ότι δεν υπάρχει τώρα στο πλοίο δεν σημαίνει τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη φωτιά στο Σμύρνα.

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου για ύπαρη καπνού σε ελλιμενισμένο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με όνομα ''ΣΜΥΡΝΑ'' Ν.Π 12639, στο νέο Μόλο Δραπετσώνας.

Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν ότι ο καπνός εξέρχεται από κλειστό χώρο που βρίσκονταν στην βάση της τσιμινιέρας, ενώ το πλήρωμα επιχειρούσε την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Ταυτόχρονα ενημερώθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε λίγη ώρα αργότερα με ιδία μέσα του πλοίου από τα μέλη του πληρώματος, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων, δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν προέκυψε κίνδυνος για τα παρακείμενα επισκευαζόμενα πλοία.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί προανάκριση, συνελήφθησαν ο Τεχνικός Ασφαλείας του πλοίου και ο Ναύκληρος, ενώ το πλοίο τελεί υπό απαγόρευση απόπλου.

Link to comment
Share on other sites

Η εταιρεία λόγω του ατυχήματος τις προηγούμενες μέρες θέλησε να αναπτερώση το ηθικό της στο Instagram με νέες φωτογραφίες του πλοίου που προχωρούν οι εργασίες.

20210827_225105.jpg

20210827_225045.jpg

Link to comment
Share on other sites

Προχωράει πάντως , από ότι φαίνεται γιατί αφου ξεκίνησαν έστω και από Κουσάντασι οι κρουαζιέρες , θα θέλουν από το χειμώνα και μετά να το ξεκινήσουν 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Απαγόρευση απόπλου πλοίων στο Κερατσίνι στις 14/10/21

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου, ότι το Φ/Γ “BASEL ATHENA” σημαίας Παναμά, κατά τη διαδικασία χειρισμών απόδεσης από την προβλήτα, έμπλεξε την άγκυρα του με αυτή του παρακείμενου ελλιμενισμένου Ε/Γ-Ο/Γ “ ΣΜΥΡΝΑ” Ν.Π. 12639, στη θαλάσσια περιοχή του Νέου Μώλου Δραπετσώνας.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν η πρόκληση υλικών ζημιών στον εργάτη άγκυρας του “ΣΜΥΡΝΑ”, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων ή πρόβλημα στην ευστάθεια και την στεγανότητα των ανωτέρω πλοίων, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, απαγορεύτηκε ο απόπλους αμφότερων των πλοίων, μέχρι την προσκόμιση παρακολουθούν.

 

Link to comment
Share on other sites

Προφανως για πουθενα το συγκεκριμενο ,αλλα θεωρητικα θα μπορουσε να μετακινηθει

Οποτε ισως αυτος να ειναι ο λογος που βλεπουμε συχνα τετοιες ανακοινωσεις

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τουρνέ στη Σμύρνη η Λεβάντε για να προωθήσει τη γραμμή και το πλοίο (και λέει θα βάλει και δεύτερο...).

Πρωτοσέλιδο στη Χουριέτ. Βάι - βάι!

 

https://www.protothema.gr/greece/article/1190661/i-houriet-se-protoselido-tis-epainei-tin-aktoploiki-sundesi-thessalonikis-smurnis/

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το σινιαλο στην τσιμινιερα έχει επανέλθει. 

Χθεσινα instagram στορυ μας δείχνουν την πρόοδο των εργασιών, που όμως δεν μου φαίνεται και πολυ για πρόοδος. 

Οι καμπίνες ηταν στην ίδια κατάσταση και το καλοκαιρι. Δηλαδή δεν φαίνεται πρόοδος, οσο κι αν αυτό θέλουν να περάσουν προς τα έξω. 

 

levante_ferries_2756848931896967004_StorySaver_image.jpg

Link to comment
Share on other sites

Πάντως σήμερα μετά από 11 χρόνια ξανασυνεδριασε η μικτή οικονομική επιτροπή Ελλάδας- Τουρκίας και συζητήθηκε και η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκη- Σμύρνη. Έχω την αίσθηση πως για διάφορους δικούς τους λόγους οι Τούρκοι μάλλον θέλουν πια σοβαρά το άνοιγμα της γραμμής. Και να πω κάπου εδώ ότι η γραμμή Σμύρνη- Μιζρατα που πρόσφατα άνοιξε "σκίζει" κυριολεκτικά. Γενικά φαίνεται πως θέλουν να καταστήσουν τη Σμύρνη κόμβο πολλών μορφών "διεθνικών εμπορικών δραστηριοτήτων"🙄

Edited by pilot
Link to comment
Share on other sites

Για πρωτόκολλο δεν ξέρω, αλλά ειδικά μέχρι τις αρχές Γενάρη από κάποιες πληροφορίες που έχω πήγαινε πολύ καλά! Για διάφορους λόγους 😏

Edited by pilot
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...