Jump to content
Shipfriends

Boi Branco (IMO 7527306)


Recommended Posts

  • 1 year later...

Στη προβλήτα 2 του Περάματος είναι δεμένο το πρώην Ro-Ro Carrier και νυν πλοίο μεταφοράς ζωών Boi Branco (ΙΜΟ Νο: 7527306). Προηγούμενα του ονόματα του είναι Wild Rose και Liban Car.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εκδήλωση πυρκαγιάς στο Boi Branco στο Πέραμα στις 29/11/17

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Περάματος, για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς μικρής έκτασης, στον προβλήτα ΙΙ της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος, σε μονωτικά υλικά με έκλυση μεγάλης ποσότητας καπνού στο Φ/Γ πλοίο «ΒΟΙ BRANCO» σημαίας Τόγκο.

Στο ανωτέρω πλοίο εκτελούνταν θερμές ελασματουργικές εργασίες επισκευής στο χώρο φόρτωσης από ιδιωτικό συνεργείο.

Στο σημείο μετέβησαν, προς παροχή βοήθειας, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ η φωτιά κατασβέστηκε άμεσα από το πλήρωμα του πλοίου.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του  «ΒΟΙ BRANCO» μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα .

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 year later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την εκδήλωση πυρκαγιάς στο Μ/V Boi Branco στο Κερατσίνι

Quote

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, πρωινές ώρες σήμερα, στο M/V “BOI BRANCO” σημαίας Τόγκο, το οποίο ελλιμενιζόταν, κενό φορτίου, στο νέο μόλο Δραπετσώνας του λιμένα Κερατσινίου.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. έντεκα (11) ρυμουλκά-ναυαγοσωστικά ιδιωτικών εταιρειών και ένα (01) πλοιάριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ από ξηράς οκτώ (08) πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία προέβησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Επί του πλοίου επέβαιναν 41 αλλοδαποί, μέλη πληρώματος του “BOI BRANCO”, οι οποίοι αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “BOI BRANCO”, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης-αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ πέριξ του πλοίου, τοποθετήθηκε προληπτικά πλωτό αντιρρυπαντικό φράγμα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...