Jump to content
Shipfriends

Η εταιρεία του 2017


Η εταιρία του 2017  

66 members have voted

  1. 1. Ποια είναι κατά την άποψή σας, η ακτοπλοϊκή εταιρία του 2017?

    • Όμιλος Attica
    • Golden Star Ferries
    • Hellenic Seaways
    • Kefalonian Lines
    • Seajets
    • Ventouris Ferries
    • Άλλη

This poll is closed to new votes

  • Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 12/31/2017 at 10:01 PM

Recommended Posts

Ψηφοφορία για την εταιρία της χρονιας και οπως και περσυ, μονο εταιριες με θετικες ειδησεις.

On 18 Δεκεμβρίου 2016 at 8:56 PM, proud_ionian said:

Φετος, για πρωτη φορα μετα απο χρονια, εχουμε αρκετες θετικες ειδησεις, με αντικτυπο στον κλαδο, ας ψηφισουμε μονο με κριτηριο τη θετικη επιδραση.

Μια ψηφος, φανερη, ως την 31/12 το βραδυ. Οποιος ψηφιζει αλλη, λεει ποια θεωρει εταιρεια της χρονιας, για να υπολογισουμε με... χερατο recount.

Εταιριες που δραστηριοποιουνται σε ελληνικα λιμανια παντα ;) 

 

  • Όμιλος Attica (επιτυχημενη χρονια - αξαγορα του βασικοτερου εγχωριου ανταγωνιστη).
  • Golden Star Ferries (η εταιρια μεγαλωνει, παρα τη γκρινια).
  • Hellenic Seaways (επιτυχημενη χρονια - κυκνειο ασμα).
  • Kefalonian Lines (ειδε το φως το αληθινο:D).
  • Seajets (σαρωτικη επεκταση).
  • Ventouris Ferries (επιτυχημενη καλοκαιρινη συνδεση του Ιονιου με την Ιταλια, που θυμιζει τα παλια).
Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Ξεκινάω με αυτές που δεν ψήφισα.

 

Για μένα με την καμία δεν είναι η Άττικα. Λόγω της εξαγοράς, ποιάς εξαγοράς όμως, αυτής που της την έκαναν κατάπωση από την τράπεζα? Ή μήπως λόγω των high profile ατυχημάτων του καλοκαιριού? Εκτός αν είναι λόγω της αντιγραφής των δρομολογίων του κάπτα-Μάκη.

Hellenic Seaways γιατί να είναι, γιατί αναβίωσε μια δική της γραμμή που κακώς ίσως είχε εγκαταλείψει? Ή γιατί τελικά την απορρόφησαν?

Golden Star/Seajets, δεν μπορεί να είναι 2 εταιρείες που έχουν γίνει Κορεάτικη σαπουνόπερα, ασχέτως των επενδύσεών τους.

Kefalonian, ο μόνος λόγος που θέτει υποψηφιότητα, είναι γιατί πραγματοποίησε τη φαντασίωση του Proud :P.

 

Για μένα Ventouris Ferries. Όπως λένε οι φήμες, stellar οικονομικά αποτελέσματα, πρωτιά στις γραμμές της Αλβανίας, έδιωξε το Rhapsody της GNV από εκεί και γενικά έχει ανταπεξέλθει εν μέσω δυσκολιών και έντονου ανταγωνισμού και μετά από κάποια χρόνια σύμπτυξης, φαίνεται πάλι σε αναπτυξιακή τροχιά.

Link to comment
Share on other sites

Ventouris Ferries και από μενα

Περα από αυτά που ειπε ο Nick the Greek σε μενα θυμιζει και κατι από την παλια ακτοπλοϊα που οι περισσοτεροι νοσταλγουμε

Link to comment
Share on other sites

Ventouris Ferries και εγώ με την σειρα μου ! 

Γιατί κανει αυτό που ακριβως πρεπει !

Ομορφα και ωραία + οτι ώθησε GNV kai ADRIA FERRIES  σε μια κοινοπραξία διώχνοντας RHAPSODY για να τους βγουν τα νούμερα ! 

Link to comment
Share on other sites

Zante Ferries ,δλδ "αλλη" λογω ΣΟΛΩΜΟΥ και μονο 

Η Ventouris θα ειναι μια δεύτερη επιλογή αλλα ειναι με πλοία κοντά 40 ετων . Και δεν ειναι καθαρά Ελληνική Ακτοπλοΐα . Αν επαιζε ολο το χρονο μπάλα και σε Ελλάδα θα ηταν ψήφος με χέρια και με πόδια 

Link to comment
Share on other sites

Αν ηταν να ψηφιζουμε, με κριτηριο την Αδριατικη των 80s, θα επρεπε εταιρια της χρονιας να βγαινει η Strintzis Lines και πλοιο της χρονιας το El Greco:P

H καρδια μου, λεει Kefalonian Lines, για την χαρα που μας εδωσε στο τελειωμα του 2017, η λογικη και η πραγματικοτηα ομως, λενε οτι εταιρια της χρονιας ειναι η Attica.

Απορροφα τον μεγαλυτερο εγχωριο ανταγωνιστη, υπογραφει... μεταβατικη ανακωχη με τον ισχυροτερο αντιπαλο στο εξωτερικο και για αλλη μια χρονια, εδειξε ευελιξια στο σχεδιασμο των καλοκαιρινων δρομολογιων και στην καλυψη των απροοπτων. μενει μια πολυ πικρη γευση απο τα ατυχηματα και τη συσκοτιση που ακολουθησε, αλλα θα τα πουμε και στην ανασκοπηση της χρονιας.

Edited by proud_ionian
πικρη οχι μικρη
Link to comment
Share on other sites

Ventouris Ferries χοχοχοχο, τι αλλο :D Πρωτη φορα μπαινει σε ψηφοφορια και θα το αφησω ετσι?

Γιατι ειναι μια εταιρια με συνεχη παρουσια απο τα μεσα του 80 αν θελει να τη δει κανεις καθαρα απο τοτε που περασε στα χερια του υιου. Με τα καλα της και τα κακα της, φετος εφτασε τα 31 συνεχη χρονια παρουσιας στις θαλασσες, με βαπορια μεγαλης ηλικιας πλεον, χαμηλου κοστους, γιατι αυτα ξερει να διαχειριζεται και να τα εχει κερδοφορα στις γραμμες που δραστηριοποιειται και να συντηρειται απο αυτα και οχι απο τραπεζες δανεια εξαγορες κτλ. Οι κινησεις παντα μελετημενες, και πλεον δειχνει οτι μπορει να αλλαξει και νοοτροπια (μετασκευες με διακοσμητες, μοκετες στα πλοια κτλ) κατι που μεχρι τις αρχες του 2000 ηταν αδιανοητο και να προσαρμοζεται σε νεες καταστασεις. Αντε και στο Αιγαιο παλι οταν βρει λιγο χωρο :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Ψήφισα Attica. Αν και για την εξαγορά της hsw θα συμφωνήσω με τον Nick The Greek, εξακολουθεί να είναι η εταιρία με τη μεγαλύτερη συνέπεια και παρουσία... όλον τον χρόνο... Παρά το γεγονός ότι ήταν μια δυσκολή χρονιά με κερασάκι στην τούρτα το ατύχημα του Πάτμος.. 

Edited by Blue Star Delos
Link to comment
Share on other sites

Golden Star Ferries.Οι άνθρωποι επένδυσαν στο τόπο τους πολλά χρήματα.Με συμβατικά στολίδια και με αγορές ταχυπλόων μεγαλώνουν το στόλο τους.Κάνουν λάθη,τους πολεμάνε,αλλά το παλεύουν.

Link to comment
Share on other sites

Ψηφίζω την Golden Star Ferries ως καλύτερη εταιρεία για το 2017, μιας και το 2016 έχασε στο τέλος από μένα τη δική μου ψήφο. Μέσα στο 2017 δρομολόγησε το Superrunner και αγόρασε δυο επιβατηγά ταχύπλοα. Πέρυσι στην επισκευή του Superferry II δαπάνησε αρκετά χρήματα για να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο το πλοίο της. Σαν δεύτερη επιλογή μου είναι η Ventouris Ferries που αναπτύσσετε αργά και σταθερά τα τελευταία χρόνια και πρέπει να έχει σχέση με της νέας γενιάς της οικογένειας του κ. Βεντούρη. Τέλος η Seajets αγοράζει ακατάπαυστα πλοία που βέβαια τα περισσότερα δεν ταξιδεύουν!!!

Link to comment
Share on other sites

  • polmyt changed the title to Η εταιρεία του 2017

Εγώ σαν νέος (18 χρονών) ο οποίος παρακολουθώ τα ακτοπλοικά τεκταινόμενα απο 14 μου χρόνια ψηφίζω την Attica Group , όχι επειδή η blue star με πηγενει στο νησί μου, αλλά ότι είναι μια άρτια οργανωμένη εταιρία , κοιτώντα πάντα το κέρδος της δεν ξεχνάει ότι μεταφέρει επιβάτες και οτι τα πλοία της είναι τα μόνα που έχουν σχέτικο μικρό Μ.Ο. ηλικίας στις Ελληνικές - Ιταλικές θαλάσσιες γραμμές. Θα ήθελα να τονίσω , οτι προσωπικά διαφωνώ κάθετα με την αγορά του πλειοψηφικού πακετού μετοχών της Hellenic Seaways διότι βγαίνει χαμένη (1ον πέρνει πλοία τα οποία είναι παλία με χαμηλές μέγιστες - υπηρησιακές ταχύτητες και (2ον οτι χάνει το Superfast xii, ένα κόσμημα , σχετικά νέο και για συμβατικό αρκετά γρήγορο . Παρόλα αυτά σαν εικόνα φέναιτε οτι είναι η ηγέτιδα δύναμη στο αίγαιο . Όσο για τις εταιρίες Seajets και η Golden star (τις οποίες δεν ψηφίσα )θα φανει πολυ συντομα ποιες απο τις δυο ακολουθει λάθος τακτική (φοβάμαι ότι και η δύο οδεύουν πρός τα βράχια , η πιο γρήγορη που θα ακουμπήσει , θα χάσει)

Link to comment
Share on other sites

On 20/12/2017 at 8:26 AM, gtogias said:

"Άλλη" για εμένα: Dodekanisos Seaways. Αθόρυβη, συνεπής, με μόνο θετικά σχόλια. Υπόδειγμα εταιρείας.

 

Θα συμφωνήσω. Αν και δεν την έχω ταξιδέψει, τα όσα διαβάζω είναι κάλλιστα (για πόσο θα είναι και αληθινα?). Νομίζω λοιπόν πως φέτος το αξίζει. Χρόνια καλά!

Link to comment
Share on other sites

Και από μένα Dodekanisos Seaways. Τόσο για τους λόγους που ανέφεραν οι προλαλίσαντες, όσο και για το γεγονός ότι προσφέρει για κάποια νησιά την μοναδική σύνδεση με το διοικητικό κέντρο (την Ρόδο) όλο τον χρόνο και συχνά καθημερινά, όσο και για το ότι δυσκολεύομαι να βρω κάποια από τις εταιρείες της λίστας που να είχε ξεκάθαρα θετική χρονιά. Και για την Ventouris συμφωνώ με τις τοποθετήσεις περί κυρίως όγκου δρομολογίων εκτός Ελλάδας.

Link to comment
Share on other sites

Μεταξύ Attica και Zante Ferries, σίγουρα η Attica (στο Αιγαίο και ΜΟΝΟ) ανταπεξέρχεται καλύτερα σε ότι προκύψει και η εξυπηρέτηση είναι δεδομένη. Δεν αφήνει ακάλυπτα τα νησιά και είναι ίσως η μόνη που δρομολογεί έξτρα δρομολόγια για κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών.

Όμως και η Zante Ferries, έκανε σημαντικό άνοιγμα, δείχνει να έχει πρόοδο, και ειδικά με το Σολωμός, παίρνει point.

Ψήφο στη Zante.

Link to comment
Share on other sites

Πέρυσι αν θυμάμαι καλά ήμουν ανάμεσα σε Seajets και Golden Star Ferries. Ψήφισα την πρώτη. Φέτος ψηφίζω τη δεύτερη γιατί κάτι μου λέει πως του χρόνου θα ξαναψηφίσω τη SJ.

Link to comment
Share on other sites

Ψηφισα την Hellenic Seaways, με παιδικη ψυχολογια, απλα και ταπεινα γιατι μου αρεσουν τα καραβια της.

Εφερε πισω την ναυαρχιδα της το Νησος Χιος, το Μυκονος οργωνει πετυχημενα ολο το Αιγαιο, πηρε και ανακαινισε το επιβλητικο πολυεργαλειο Σαμος, αναβαθμιζει αληθινα το Ροδος και το Αριαδνη ειναι παντα Η κορυφη..

Link to comment
Share on other sites

εταιρια της χρονιας ο ομιλος attica. ξεχωρισε απο την αρχη. 21/66 ψηφους και ποσοστο 31.82%.

αξιοσημειωτη η σχεδον ισοδυναμη παρουσια, Golden Star Ferries, Ventouris Ferries & Seajets που ακολουθησαν, μακραν του πρωτου, αλλα και οι αρκετοι φιλοι που προτιμησαν αλλο, με σημαντικοτερη επιλογη τη Δωδεκανησος.

Εκτος απο εταιρια της χρονιας εχουμε και ψηφοφορια της χρονιας. Νομιζω οτι ειναι η πρωτη φορα, οσα χρονια κανουμε αυτες τις ψηφοφοριες, που η μεγαλυτερη συμμετοχη ειναι στην ψηφοφορια για την εταιρια. παντοτε οι περισσοτεροι ψηφιζαν για το πλοιο.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...