Jump to content
Shipfriends

Το πλοίο του 2017


Το πλοίο του 2017  

65 members have voted

  1. 1. Ποιο κατά τη γνώμη σας, είναι το πλοίο του 2017?

    • Αqua Jewel
      0
    • Διονύσιος Σολωμός
    • Ιονίς
    • Fast Ferries Andros
      0
    • Νήσος Σάμος
    • Super Runner
    • Tera Jet
    • Άλλο

This poll is closed to new votes

  • Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 12/31/2017 at 10:01 PM

Recommended Posts

Ψηφοφορια για το πλοιο του 2017.

Οπως συνηθιζουμε τα τελευταια χρονια, μια ψηφοφορια κοινη για ολες της κατηγοριες: Ferries, Cargo RoRo, Ταχυπλοα καθε ειδους, ολα μαζι.

On 18/12/2016 at 6:25 PM, proud_ionian said:

Παιζουν τα new entries καθε ειδους που τραβηξαν την προσοχη μας, σε γραμμες με αφετηρια ελληνικα λιμανια. Εντελως νεες παρουσιες, αναγεννησεις, αλλαγες γραμμων κλπ. 

Μια ψηφος φανερη και η ψηφοφορια τρεχει ως τα μεσανυχτα της 31.12.

Οποιος δεν ξερει δεν ψηφιζει;) Οποιος ψηφιζει αλλο, λεει ποιο ειναι αυτο, για να το μετρησουμε με το χερι.

 

 

Μονο πλοια που ταξιδεψαν. Οσα ηρθαν φετος και ετοιμαζονται, θα μπουν το 2018:)

 

 

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΟΜΟΣ

Υλοποιηση του διαχρονικου αιτήματος για αλλαγη πλωρης και νεα καριερα στο Αιγαιο, σε μια δρομολογηση που εχει φερει αναβαθμιση στις Δυτικες Κυκλαδες

Link to comment
Share on other sites

Νήσος Σάμος γιατί απλά είναι το καλύτερο βαπόρι να διασχίζεις το Αιγαίο με προορισμό Κυκλάδες και αντίστροφα . Πλοίο  που χάριζε απίστευτες στιγμές   στο συγκεκριμένο  δρομολόγιο (Βοήθησαν και τα ωράρια)  και η αίσθηση μοναδική σε κάθε ταξίδι. Ειδικά  όταν ταξίδευες  με 8 μποφόρ. Πολύ πετυχημένη δρομολόγηση  και το 17 ήταν ουσιαστικά  η χρονιά που δούλεψε κανονικά μετά την μετασκευή του και το έμαθε ο κόσμος

Edited by svo
Link to comment
Share on other sites

Παρότι εκτιμώ πολύ το Νήσος Σάμος που κάνει τρίτη καριέρα, έπειτα από Ιαπωνία και Ιόνιο, θα ψηφίσω Tera Jet. Πιστεύω του ανήκει ο τίτλος, γιατί απασχόλησε πολύ σε διάφορα topic, γιατί είναι το επιβλητικότερο ταχύπλοο και κυρίως γιατί έκανε στη Ραφήνα να συμβαίνει αυτό!

Edited by .voyager
Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα πω το αγαπημένο Superfast XII γιατί για ακομα μια (και τελευταια) φορα εκανε την δουλειά του ήρεμα και αθόρυβα τραβοντας τα βλέμματα όσων το συνάντουσαν :D

Edited by Marios Superfast
Link to comment
Share on other sites

Για μένα το ρορό Καπετάν Χρήστος, vintage σκαρί, ωραία χρώματα, συναρπαστικά ταξίδια και δρομολόγια, εμφανίζεται παντού και στις πιο απίθανες ώρες. Εύφημος μνεία στην πλώρη του Σολωμού και στο Νήσος Ρόδος για τα απίστευτα δρομολόγια και δυσκολίες που είχε.

Link to comment
Share on other sites

Νήσος Σάμος και για εμένα. Είναι ότι καλύτερο έχω δει τα τελευταία χρόνια από όλες τις απόψεις (ταξίδεμα, ξενοδοχείο, και ομορφιά). 

Υ.Γ. πλοίο της χρονιάς θα μπορούσε να είναι και η γριά😁 (Superferry II). Κατόρθωσε και εκτόπισε το νέο από τη δημοφιλή πρωινή ζώνη και βέβαια εξακολουθεί να ταξιδεύει αυτό 😉

Link to comment
Share on other sites

ειναι αυτονοητο, πως πλοιο της χρονιας ειναι το κεφαλονια:P

απο εκει και περα, η καρδια μου ειναι με τον σολωμο και το ιονις, πλοιο της χρονιας ομως, μας ευχαριστει δεν μας ευχαριστει,  ηταν το Tera Jet, το οποιο το εμαθε και η κουτση μαρια.

Link to comment
Share on other sites

Είμαι ανάμεσα σε δύο επιλογές για καλύτερο πλοίο του 2017!! Ανάμεσα στο Tera Jet και το Νήσος Σάμος. Παραδοσιακα ψηφίζω συμβατικό πλοίο για καλύτερο πλοίο, οπότε θα διαλέξω το Νήσος Σάμος για τη φετινή χρονιά!!

Το Νήσος Σάμος κέρδισε το στοίχημα της δρομολόγησης της Πάροναξιας, που πολύ έλεγαν ότι δεν μπορεί να δέσει στα λιμάνια της γραμμής και επιπλέον επανέφερε μια νέα ζώνη δρομολογίων στη γραμμή. Οι επιβάτες που ταξίδεψαν είχαν τις καλύτερες εντυπώσεις από τις ανέσεις που προσέφερε το πλοίο για τα δεδομένα της γραμμής!! Και όλο το 2017 είχε συνεχή παρουσία στις γραμμές της HSW, οπότε η αγορά του και η μετασκευή του, άξιζαν σαν επένδυση. 

Το Tera Jet φέτος είχε εντυπωσιακά νούμερα σε κίνηση (αλλά αμφιβάλλω εάν έμεινε τίποτα με τις τιμές που είχε) και προκάλεσε αναστάτωση στα ήρεμα νερά του λιμανιού της Ραφήνας. Επίσης ο πλοίαρχος του μας χάρισε αρκετές συγκινήσεις με μανούβρες ακρίβειες στα λιμάνια του δρομολόγιου του!! 

Link to comment
Share on other sites

Τερα Τζετ απο μενα.

Το πιο πολυσυζητημενο, εντυπωσιακο, εφερε τα πανω κατω εκει που πηγε, εκανε εν μερει ενα ονειρο πραγματικοτητα (ταχυτητα ταχυπλοου με τιμες κατω απο το συμβατικο) ταξιδεψε χωρις προβληματα ολη τη σεζον. 

Link to comment
Share on other sites

Θα βαδίσω στην πεπατημένη:

Δυο οι κύριοι υποψήφιοι, το Νήσος Σάμος και το Tera Jet. To πρώτο γιατί κατάφερε μια ολόκληρη χρονιά να ταξιδεύει χωρίς θέματα, γιατί παραλίγο να αλλάξει τις ισορροπίες στις Κυκλάδες, γιατί φτάσαμε πάλι πρωί στη Σαντορίνη. Το Tera Jet γιατί ξανάβαλε στον χάρτη τα ταχύπλοα, γιατί επέτρεψε σε κόσμο να ταξιδέψει στα νησιά απογειώνοντας την κίνηση της Τήνου.

Καταλήγω στο Tera Jet, γιατί θεωρώ πιο καταλυτική την παρουσία του.

 

Link to comment
Share on other sites

Ιονίς. Ένα ημερόπλοιο που ταξίδευε σε δρομολόγια μιας ώρας μπήκε σε μεγάλη άγονη.Το γεγονός ότι είναι μεγάλης ηλικίας,είναι ελληνικό και ανήκει σε παραδοσιακή εταιρεία και όχι σε μαντρί για μένα το κάνει ξεχωριστό.Ο Σολωμός μπορεί να μετασκευάστηκε αλλά ταλαιπωρεί πολύ κόσμο,το Σάμος απέτυχε και το Τέρα ς απλά μπήκε για σπάσιμο στους άλλους και έκανε ζημιά.

Link to comment
Share on other sites

Όταν φτάνεις 18 χρόνια μετά την παράδοσή σου να προκαλείς χαμό στο κατεστημένο στην Ραφήνα, να μιλάνε για σένα ακόμα και κόσμος που δεν έχει καμία επαφή με πλοία ή με τα νησιά, με μια σεζόν χωρίς κανένα πρόβλημα ή αναποδιά και με καλή (από ότι φαίνεται) κίνηση, ενώ σχεδόν όλα τα αδελφά σου να κοιτάν τα ραδίκια ανάποδα, δικαίως πιστεύω τουλάχιστον για το 2017 το Tera Jet την αξίζει την ψήφο. Τώρα για το μέλλον θα δείξει.

Link to comment
Share on other sites

Terajet κ απο μενα γιατι εγινε το πιο γνωστο πλοιο το καλοκαιρι που μας περασε κ κουβαλησε πολυ κοσμο κ για για ολη την αναμπουμπουλα που δημιουργησε σε ολους τους αλλους αλλα κ για τις που ομορφες πιρουετες του στα νησια απο τον cpt του

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Nikos_Chania said:

40. Βραδυνο Παροναξιας, με το Νησος Σαμος.

Εδώ θα επιστρατεύσω την καθαρή και αγνή καραβολατρική πλευρά :P από το υπέροχο αυτό γεγονότο. Δεν κατάφερα να το ταξιδέψω σε αυτή τη γραμμή, αλλά το ταξίδι αυτό, με το Σάμος νομίζω είναι ότι καλύτερο είδαμε στα new entries του 2017. Πέτυχε και αυτό μετράει.

Για τους ίδιους λόγους. Δεν με συγκινούν τα ταχύπλοα. Ξύλινη κουπαστή και δώσε στο λαό περατζάδες. Όταν τα ταχυπλοα έρχονται και φεύγουν, τα ποστάλια σταθερή αξία.

Link to comment
Share on other sites

Θς ψήφιζα κανένα Flying Dolphin της HSW αλλά -και χωρίς να καταλάβω γιατί-  δεν είναι στη λίστα. 

Ανάμεσα σε Ιονίς που κάνει άλλη μια νέα αρχή και ΤεραΤζετ που πραγματικά εντυπωσιάζει, ψήφισα το δεύτερο τελικά. Βρήκε ρόλο, βοήθησε τα νησιά που πήγαινε (σε πρωτη φάση) και ήταν το διαφορετικό γενικότερα το καλοκαίρι του 2017

Link to comment
Share on other sites

Αν και ήθελα να ψηφίσω "'άλλο" (δηλαδή το μοναδικό σε κατασκευή, service και ταξίδεμα Superfast XII), τελικά επέλεξα "Διονύσιος Σολωμός", επειδή παρά την εξωτερική (πως να το πω κομψότερα) δυσμορφία, η καινούργια πλώρη κάπως το διόρθωσε, το πλοίο βρήκε ρόλο πέραν του Κυλλήνη-Ζάκυνθος-Κυλλήνη, αλλά η γραμμή που ταξιδεύει κέρδισε πολλά και απ΄ ότι φαίνεται και σοβαρότητα.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...