Jump to content
Shipfriends

O πιο ανεπαρκής Υπουργός Ναυτιλίας από το 1974


Ο πιο ανεπαρκής (ή όποιο άλλο σχετικό επίθετο σας αρέσει) Υπουργός Ναυτιλίας  

33 members have voted

  1. 1. Ποιος κατά τη γνώμη σας, είναι ο πιο ανεπαρκής Υπουργός Ναυτιλίας, από το 1974 ως σήμερα;

    • Χρήστος Παπουτσής
    • Σταύρος Σουμάκης
    • Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
    • Μανώλης Κεφαλογιάννης
    • Παναγιώτης Κουρουμπλής

This poll is closed to new votes

  • Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 12/31/2017 at 10:01 PM

Recommended Posts

Οι γιορτες εφτασαν και μαζι τους οι καθιερωμενες δημοσκοπησεις:P. (παλι ρε proud? λυπησου μας:rolleyes:).

Το 2016, βγαλαμε τον πιο αδυναμο κρικο στα πλοια

Φετος, ειπαμε να βγαλουμε τον πιο ανεπαρκη υπουργο, απο το 1974 ως σημερα. Για την ακριβεια ο @Nick the Greek ειπε και ο Ηλιας Νικολακοπουλος^_^ των shipfriends, ανελαβε το στησιμο.

Σκοπος μας δεν ειναι βεβαια, να ανοιξει μια κλωτσοπατιναδα για τα τρεχοντα πολιτικα. Γνωριζοντας οτι στο Υπουργειο Ναυτιλιας (οποια μορφη και αν ειχε κατα καιρους), οι εκαστοτε Πρωθυπουργοι "παρκαρουν" συνηθως, ειτε "παγκιτες", ειτε "αναγκαστικες" υπουργοποιησεις, ειπαμε να γινει μια αναδρομη σε ολη τη μεταπολιτευση.

Διαγωνιζομενοι ειναι ολοι οι διατελεσαντες υπουργοι, αναπληρωτες υπουργοι και υφυπουργοι ναυτιλιας, απο το 1974. Για τις περιοδους που το ΥΕΝ υπαγονταν σε αλλο υπουργειο, ο αντιστοιχος αναπληρωτης υπουργος ή υφυπουργος που ειχε το χαρτοφυλακιο.

Η διαδικασια γνωστη και απο αλλες περιπτωσεις. Μεχρι τις 26.12 προτεινετε, οσοι θελετε, ελευθερα και αυθορμητα, μεχρι πεντε ονοματα. οποιος προτεινει πανω απο πεντε, δεν λαμβανεται υπ'οψιν η προταση του. Στις 26.12 οι πεντε πρωτοι σε... επαινους, θα μπουν σε ψηφοφορια ως τις 31.12 το βραδυ, για να βγει ο... καλύτερος.

Αν σας διευκολυνει στην επιλογη σας, αντικαταστησετε τη λεξη επαρκεια, με την ικανοτητα ή την χρησιμοτητα.B)

Μη βιαστειτε και μη σταθειτε μονο στους υπουργους του Τσιπρα και του Σαμαρα. εχει και αλλα διαμαντια.

Edited by proud_ionian
poll
Link to comment
Share on other sites

Αν και ήμουν πολύ μικρός ακόμα τότε για να καταλαβαίνω από πολιτική, γεγονότα όπως ένα ναυάγιο με 81+1 νεκρούς και κυρίως οι αιτίες που έφεραν σε αυτό δεν είναι αρκετά να βάλουν σε αυτό το Hall of Fame τον Χρήστο Παπουτσή;

Link to comment
Share on other sites

Είναι πολύ μεγάλο το θέμα, και υπάρχει εύρος πιθανών απαντήσεων. Το παράθυρο 1974 μέχρι σήμερα είναι τεράστιο, και σχετικό, μιας και οι περισσότεροι εδώ μέσα ήμασταν αγέννητοι το 1974, συνεπώς δεν είναι δυνατό να κρίνουμε ένα υπουργό του τότε. Πολλά μπορεί να έχουμε ακούσει πχ για τον Κατσιφάρα ή το Γιαννόπουλο, αλλά δεν τα έχουμε ζήσει. Οπότε αναγκαστικά (οι δικές μου ψήφοι τουλάχιστον) πάμε για πιο πρόσφατα, πχ 90's +. Επιπλέον, το θέμα ανεπάρκειας είναι κι αυτό σχετικό. Μπορεί καποιος υπουργός να μην έκανε τίποτα, αλλά να του κύλησε η θητεία χαλαρά, και σε άλλον να έκατσε ένα ναυάγιο που στιγμάτισε ό,τι θετικό είχε κάνει. Επιπλέον υπήρξαν άλλοι υπουργοί που ήταν εντελώς άχρωμοι και άοσμοι σε σχέση με τη ναυτιλία και την ακτοπλοΐα.  Για να μην πλατειάζω, οι υποψηφιότητες από εμένα, με τυχαία σειρά.

1. Πάνος Καμμένος. Μόνο και μόνο για τις δηλώσεις του για την αναγκαιότητα λιμεναρχείου στα Γιάννενα και την πρόληψη γυναικολόγου στο λιμενικό.

2. Αριστοτέλης Παυλίδης. Έχοντας διατελέσει υπουργός ναυτιλίας στα 90's, πήγε να εφαρμόσει το ίδιο μοντέλο διοίκησης και στο υπουργείο Αιγαίου, με έναν επαρχιώτη πλοιοκτήτη να προσπαθεί να τον πετάξει από το τρένο. Στη συνέχεια προσπάθησε και η παράταξη του να τον πετάξει σαν ένα σακκί στη θάλασσα, αλλά η απάντηση έμεινε ιστορική.

3. Σταύρος Σουμάκης. Εκσυγχρόνισε την ακτοπλοΐα ως εκεί που δεν έπαιρνε.:D

4. Αλλά η πατάτα έσκασε στον επόμενο, Χρήστο Παπουτσή. Εξπρές Σαμίνα, eurobulker x, etc

5.  Πασχαλίδης, εντελώς αλεξίπτωτο.

Btw, αν περάσει κανείς από το υπουργείο, ας μας βγάλει φωτό την πλάκα με τους διατελέσαντες υπουργούς, θα μας βοηθήσει στην ψηφοφορία.

Link to comment
Share on other sites

Καμμενος. Βαρβιτσιωτης. Απο το top five δεν πρεπει να λειπει και ο Αναστάσιος Παπαληγουρας(οι δεξιες επιλογες ειναι τυχαιες).

Edited by Nomadas
Link to comment
Share on other sites

Είχα την έμπνευση για αυτή την ψηφοφορία πρίν 12 μήνες, κι ακόμα προσπαθώ να αποφασίσω:D, είναι τέτοιος ο ανταγωνισμός που με αφήνει άφωνο. Μερικά σχόλια για τους επικρατέστερους κατά τη γνώμη μου:

 

Σουμάκης. Και μόνο το ότι φτιάχτηκε γι αυτόν το σύνθημα "Σουμάκη, μαμή, στο σπίτι σου γραμμή"(σημείωση για νεότερους, ήταν κατ' επάγγελμα γυναικολόγος), τα λέει όλα. Δε θυμάμαι σύνθημα κομμένο και ραμμένο για άλλον ΥΕΝ.

 

Ο φίλος μου ο Γιώργος ο Κατσιφάρας, που τον φάγαν οι γκόμενες. Το βαθύ ΠΑΣΟΚ στη ναυτιλία επί εποχή αδειών σκοπιμότητας, τα υπόλοιπα τα αφήνω στην πιο νοσηρή σας φαντασία.

 

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Μόνο.

 

Γιώργος Ανωμερίτης. Ο άνθρωπος με την τραγιάσκα, που είχε σκάφος και συνεπώς είχε και ιδέα από θάλασσα και ναυτιλία.

 

Βασίλης Σαραντίτης, ο άνθρωπος που έδωσε τις πρώτες άδειες σκοπιμότητας στον κάπτα-Μάκη. Εκτός συναγωνισμού αυτός, τον αναφέρω σαν εύφημο μνεία. Αυτός τουλάχιστον, κάτι έκανε.

 

Η κορυφή όμως κατά πάσα πιθανότητα, ήταν για μένα ο Μανόλο Κεφαλογιάννης. Και το λέω γιατί ήταν πρόσφατος, νέος σε ηλικία, περίμενες κάτι διαφορετικό, είχες μια κρυφή ελπίδα πως μπορεί να δείξει κάτι άλλο. Κι όμως ήταν πιο παλαιοκομματικός απ' τον Παυλίδη και τον Κατσιφάρα. Έταξε μέχρι και λιμάνι στο Τυμπάκι, ευτυχώς δεν είχε το θράσος να το θεμελιώσει κιόλας. Και το χειρότερο απ' όλα ήταν η λογική του Λουδοβίκου του 14ου, L' Etat C' Est Moi(= το Κράτος είμαι εγώ). Όταν μετακόμισε στο καινούριο ΥΕΝ, διέταξε τον ΟΛΠ να μεθορμίσει πλοίο που είχε δέσει δίπλα στο ΥΕΝ, γιατί του έκρυβε τη θέα απ' το παράθυρο!! Για μένα η πλήρης απογοήτευση. 

 

 

EDIT

Κουρουμπλή δε βάζω γιατί δεν έχει τελειώσει το έργο του. Έχει τόσα πολλά να δώσει ακόμα :D

 

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • Σταυρος Σουμακης. Η καταστροφικοτερη θητεια, τα απονερα της οποιας μας αγγιζουν και σημερα. Απο την ακτοπλοϊα του προστατευτισμου και των μικρων εταιριων πηγαμε στο αλλο ακρο. Κανονας ηταν οι κυβερνητικες μεθοδευσεις και τα κολλητηλικια με εφοπλιστες και μεγαλοστελεχη εταιριων, οπως αλλωστε σε καθε υπουργειο και κλαδο της οικονομιας εκεινη την περιοδο, με φοντο τη φουσκα του χρηματιστηριου και τη διαμορφωση εθνικων (και κυβερνητικων παραλληλα) πρωταθλητων, σε καθε κλαδο της οικονομιας.
  • Μανωλης Κεφαλογιαννης. Τα περισσοτερα, τα ειπε ο Nick. Εκανε και αυτος τα παιχνιδια του, διελυσε οτι ειχε απομεινει στο μηχανισμο του ΥΕΝ και κατηργησε και το οριο ηλικιας
  • Μιλτος Βαρβιτσιωτης. Κοσμικη Ζωη και θεληματα.
  • Τελης Παυλιδης. Θρασυς, χωρις ντροπες και αναστολες 
  • Παναγιωτης Κουρουμπλης. Αρκει το οτι εστελνε τον κοσμο να κολυμπησει στο σαρωνικο, την ωρα που το υπουργεια υγειας εβγαζε απαγορευτικο σε ολες σχεδον τις ακτες, απο το περαμα ως τη σαρωνιδα. Τα υπολοιπα τα ζουμε.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Εκτος πενταδας, μια αναφορα στον Ανωμεριτη, που οπου και αν περασε, απο την Αγροτικη, ως τον ΟΛΠ, πουλαγε την περσονα του ναυτικου με την τραγιασκα. Ιδιαιτερη αναφορα, στη διετια του Γιωργη Παπανδρεου (2009 - 2011), με τις συνεχεις αλλαγες, συγχωνευσεις και αναδιοργανωσεις και τους διαφορους τυχαρπαστους που περασαν

Link to comment
Share on other sites

Νο1. Σταύρος η μαμη. Αν και ενεργουσε κατοπιν εντολων....Νο2 Παπουτσής. Συνδυασμός φαιδρότητας και ασχετοσύνης. Νο3 Κατσιφαρος ,ο θυρωρός. Γιατί πιο πολύ πρόσεχε τη Μιμη παρα την Ακτοπλοια. Νο.4 Τζωνης Κεφαλοτζωνης. Για όσα είπε και ο προλαλησας proud ..Για το τελος ,ο ακλονητος για ευνόητους λογους που πηγαζουν απο το βαθυ Πασοκ Κουρουμπλης,επειδή κάθε μέρα το επιβεβαιώνει...                                           Υ.Γ Αν υπήρχε και κατηγορία καλύτερου,Στάθης Γιωτας (από τους λίγους αξιοπρεπείς του Κινήματος και οχι μαριονέτα) και Ευαγγελος Γιαννόπουλος (και μην το γελάτε....)

Edited by valencay
Link to comment
Share on other sites

συμφωνω και για τους δυο τελευταιους. ο γιωτας ηταν κυριος και εφυγε πολυ νωρις απο το κινημα. ο γιαννοπουλος μπορει να ειχε αρκετα στραβα, αλλα δεν ηταν τενεκες ή αχρηστος.

ΥΓ2: ο κατσιφαρας μπορει να ηταν φιλιππινεζα (και fund raiser) του ανδρεα και των εκαστοτε γυναικων του, αλλα μπροστα σε αυτα που ειδαμε απο αλλους, μοιαζει με προσκοπος.

 

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Δυσκολεύομαι να καταλήξω.

Όπως αντιλαμβάνομαι τον τίτλο, δεν θα θεωρούσα "ανεπαρκή" τον Σουμάκη. Ανέλαβε μια δουλειά και την έφερε σε πέρας, έστω με καταστροφικά αποτελέσματα.

Ως ανεπαρκείς χαρακτηρίζω τους ανθρώπους που πέρασαν από το υπουργείο και δεν ακούμπησαν. Που ούτε ο θυρωρός τους δεν τους θυμάται. Ή που η παρουσία τους ήταν για κλάματα. Θα προσπεράσω του ΥΕΝ προ χρυσής περιόδου ΠΑΣΟΚ, δεν τους θυμάμαι κιόλας, και θα μείνω στα πιο πρόσφατα "αστέρια".

Χωρίς σειρά:

Κώστας Μουσουρούλης: επιστήμων, τεχνοκράτης, άγευστος, άχρωμος, άοσμος

Αναστάσιος Παπαληγούρας: μόνο οι διορισμένοι από αυτόν ίσως θυμούνται την παρουσία του στο υπουργείο

Χρήστος Παπουτσής: ηγετική μορφή, παντού άφησε έργο, πλέον προσφέρει τις τεχνοκρατικού επιπέδου υπηρεσίες του στην Παγκόσμια Τράπεζα

Μανώλης Κεφαλογιάννης: Ελέω Θεού πολιτικός ανήρ.

Μιλιτάδης Βαρβιτσιώτης: Γιος του μπαμπά του.

Θα μπορούσα να προσθέσω και πλείστους άλλους, πχ, Βασίλη Σαραντίτη, Κοσμά Σφυρίου, κ. ά., πολλά ταλέντα, η θέση αυτή πάντα μάζευε την αφρόκρεμα των κομματικών στελεχών, δείγμα του πόσο σοβαρή και νευραλγική θεωρεί την θέση ο πολιτικός μας κόσμος.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Κουρουμπλής και ξερό ψωμί. Πασόκος που μετακόμισε στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας άνθρωπος που αμφιβάλλω αν γνωρίζει τα στοιχειώδη για τη ναυτιλία.Η αντιμετώπιση του Αγία Ζώνη 2 νομίζω τα λέει όλα.

Link to comment
Share on other sites

On 17/12/2017 at 1:22 PM, proud_ionian said:

Αν σας διευκολυνει στην επιλογη σας, αντικαταστησετε τη λεξη επαρκεια, με την ικανοτητα ή την χρησιμοτητα.B)

 

On 17/12/2017 at 2:44 PM, enas chiotis said:

Επιπλέον, το θέμα ανεπάρκειας είναι κι αυτό σχετικό.

 

9 hours ago, gtogias said:

Όπως αντιλαμβάνομαι τον τίτλο, δεν θα θεωρούσα "ανεπαρκή"[...] 

Ως ανεπαρκείς χαρακτηρίζω...

επειδη η επαρκεια ειναι σχετικη, αφησαμε εξ αρχης ανοιχτο παραθυρο:)

Link to comment
Share on other sites

Αnd the winner is Παπουτσης..ο υπουργος που καταφερε να γινει υποχειριο  του εφοπλιστων κ των συμφεροντων τους περισσοτερο απο καθε αλλο υπουργο!

Edited by margaritis24
Link to comment
Share on other sites

3 επιλογές, εξαιρετικές, υπό την ίδια σκέπη, με την ίδια θεσμική ανικανότητα. (διότι πολιτική ικανότητα έχουν, το αποδεικνύουν με τις υπογραφές τους)

Άδωνις Γεωργιάδης. Το παιδί λάστιχο. Ένας άνθρωπος που ανέβηκε γρήγορα χωρίς να ξέρει. Τίποτα. Χαμένος σε άλλον πλανήτη.

Μιλτιάδης Βαρβιτσιωτης. Ο Μπάρμπι μας. Ξανθιές γραμματείς να έχουμε κι ας καίγεται ο κόσμος. Τι θα δείχνουμε στο κολωνάκι βρε.

Αριστοτέλης Παυλίδης. Ντροπή για εμάς. Το μεγαλύτερο κενό στο υπουργείο.

Link to comment
Share on other sites

Ετοιμη η πενταδα των... ηρωων:P

Χρηστος Παπουτσης 7 βατομουρα^_^

Σταυρος Σουμακης 7

Μιλτιαδης Βαρβιτσιωτης 6

Μανωλης Κεφαλογιαννης 6

Παναγιωτης Κουρουμπλης 5

 

Μεχρι τα μεσανυχτα της Κυριακης, ψηφιζουμε, με συνεση και ωριμοτητα, ψυχραιμια και νηφαλιοτητα^_^, που θα ελεγε και το ινδαλμα μου, Φωτης Κουβελης:D

 

Link to comment
Share on other sites

Επειδη μιλαμε για τον πιο ανεπαρκη, δηλαδη αυτον που απλα δεν εκανε, και οχι αυτον που δεν εκανε κατι, ψηφος στον Μπαρμπι της καρδιας μας, με τον οποιο ετυχε κιολας να τρωμε στο ιδιο εστιατοριο το βραδυ που γιορταζε για την υπουργοποιηση του. Μετα απο τετοιο περιστατικο δε μπορω να μην τον τιμησω.

Οι Σουμακης-Παπουτσης, ειναι αγαπημενοι υπουργοι, αλλα οχι ανεπαρκεις. Εκαναν και μαλιστα πολλα.... κακα...

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...