Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Δ/Ρ «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ» στην Κάλυμνο

Η Λιμενική Αρχή Καλύμνου ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ» Ν. Καλύμνου 245, πριν την έναρξη του προγραμματισμένου δρομολόγιου του από το λιμάνι της Καλύμνου στο λιμένα Μαστιχαρίου Κω, για αδυναμία εκκίνησης της αριστερής κύριας μηχανής.

Κατόπιν επιθεώρησής του από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα καθώς και του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης διαπιστώθηκε πρόβλημα στην τροφοδοσία της αριστερής κύριας μηχανής, ενώ οι ογδόντα έξι (86) επιβάτες οι οποίοι είχαν προορισμό τον λιμένα Μαστιχαρίου Κω προωθήθηκαν με μέριμνα της εταιρείας.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ούτε ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος.

http://www.hcg.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Δ/Ρ Καλυμνος Ντολφιν στην Κάλυμνο

 

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ» Ν.Κ. 245, για περιστατικό βλάβης.

Συγκεκριμένα, πριν τον απόπλου του ανωτέρω πλοίου για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από το λιμένα Καλύμνου προς το λιμένα  Μαστιχάρι της Κω, διαπιστώθηκε δυσλειτουργία στο δεξί χειριστήριο.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάστασης  της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ με μέριμνα της εταιρείας οι δεκαεννέα (19) επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Ε/Γ-Δ/Ρ «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ» Ν.Κ. 230.

 

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μηχανική Βλάβη στο Ε/Γ-Τ/Ρ-Δ/Ρ Κάλυμνος Ντολφιν στην Κάλυμνο

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ» Ν.Κ. 245, για περιστατικό βλάβης.

Συγκεκριμένα, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από λιμένα Μαστιχαρίου ν. Κω προς λιμένα Καλύμνου, έξω από το λιμάνι της Καλύμνου διαπιστώθηκε άνοδος θερμοκρασίας της δεξιάς κύριας μηχανής, η οποία προήλθε από θραύση της αντλίας του γλυκού νερού της δεξιάς κύριας μηχανής.

Άμεσα ο πλοίαρχος έσβησε την ανωτέρω μηχανή και το «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ» προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Καλύμνου, αποβιβάζοντας τους 24 επιβάτες του.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάστασης  της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Βλάβη στο Ε/Γ-Δ/Ρ Κάλυμνος Ντόλφιν στην Κω

Ενημερώθηκε, πρωινές του Σαββατου, το Λιμεναρχείο Κω, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ–Δ/Ρ ''ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ'' Ν. ΚΑΛ. 194 ότι κατά τον απόπλου του πλοίου για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από λιμένα Μαστιχαρίου ν. Κω προς λιμένα ν. Καλύμνου, παρουσιάστηκε βλάβη στο πλοίο (εμπλοκή σχοινιών στους ελικοφόρους άξονες του.

Οι δεκαοχτώ (18) επιβάτες με προορισμό το λιμένα Καλύμνου προωθήθηκαν στον προορισμό τους με επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ανωτέρου πλοίου, ενώ στη συνέχεια του επετράπη κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού.

 

 

Πηγή: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Μηχανική Βλάβη στο ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ στην Κάλυμνο στις 02 Ιουλίου 2016

Quote

 

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Ρ-Δ/Ρ «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ» Ν. Καλύμνου 245, ότι κατά τον έλεγχο προ εκκίνησης των κύριων μηχανών για προγραμματισμένο δρομολόγιο προς Μαστιχάρι ν. Κω, διαπιστώθηκε ύπαρξη διαρροής γλυκού νερού στην εξάτμιση της δεξιάς κύριας μηχανής.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός και θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ε/Γ-Τ/Ρ-Δ/Ρ μέχρι αποκατάσταση της βλάβης και προσκομίσεως βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Πηγή: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Απαγόρευση απόπλου του  Ε/Γ-Δ/Ρ Κάλυμνος Ντολφιν στην Καρδάμαινα Κω 

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καρδάμαινας Κω, βραδινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ'' Ν. Καλύμνου 245, για αδυναμία εκκίνησης της δεξιάς κύριας μηχανής, ενώ είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο την 20:00 από λιμένα Μαστιχαρίου Κω για λιμένες Ψερίμου και Καλύμνου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ'' μέχρι διενέργειας έκτακτης επιθεώρησης και αποκατάστασης της βλάβης, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Οι σαράντα οχτώ (48) επιβάτες που επέβαιναν στο πλοίο, προωθήθηκαν στους προορισμούς τους την 21:30 με το Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΗΛΙΑΣ Τ'' Ν. Καλύμνου 240.

 

Link to comment
Share on other sites

Η βλάβη ήταν στη μίζα του Κάλυμνος Ντολφιν και σύμφωνα με το kalymnos-news.gr ήδη συνεργείο προβαίνει στην αντικατάσταση της και λογικά τη Τετάρτη θα ξεκινήσει και πάλι τα δρομολόγια του.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Δ/Ρ Κάλυμνος Ντολφιν στην Καρδάμαινα

Quote

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καρδάμαινας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ'' Ν. Καλύμνου 628, ότι παρουσιάστηκε βλάβη στην αριστερή μίζα της κύριας μηχανής κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου του από το λιμένα Μαστιχαρίου ν. Κω προς το λιμένα ν. Καλύμνου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμενικό Σταθμό Καρδάμαινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, ενώ οι ογδόντα οκτώ (88) επιβάτες του προωθήθηκαν στο προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...