Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Να αναφέρουμε ότι οι διαστάσεις του Αλκυών είναι μήκος 50,73 μέτρα, πλάτος 13,20 μέτρα, και βύθισμα 1,65 μέτρα, θα φοράει 2 κύριες μηχανές Caterpillar (450 BHP), που θα του δώσουν μια ταχύτητα 11 κόμβων. Η χωρητικότητα στο γκαράζ του θα είναι 53 ΙΧ (ή 12 ΦΓ των 9 μέτρων) και η χωρητικότητα σε επιβάτες 300 άτομα. Το πλοίο υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμο μέχρι το καλοκαίρι του 2018.

Alkyon.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Ας δούμε τη πρόοδο των εργασιών του Αλκυών στο ναυπηγείο του Φραντζή στις 27/03/18, όπου βλέπουμε να έχουν τοποθετηθεί τα παραπετά στη πλώρη και έχει τελειώσει η κατασκευή της πρύμης

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • polmyt changed the title to Αλκυών ΙΙ (N. Πειραιά 12521)
  • 3 weeks later...

Το Αλκυών ΙΙ το Σάββατο ήταν σημαιοστολισμένο οπότε πρέπει να καθελκύστηκε εκείνη την ημέρα, μιας και σήμερα το είδα στο υγρό στοιχείο μπροστά από το ναυπηγείο Φραντζή. Ο χρωματισμός του μοιάζει πολύ με το Ωριων ΙΙΙ.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Δεν θυμάμαι να είχε κάνει κάποιο δοκιμαστικό πριν πάει στη Φανερωμενη, οπότε το είδαμε να πιάνει μέχρι 12.5 κόμβους στη διαδρομή προς τη Φανερωμενη. Σήμερα το Αλκυων ΙΙ πραγματοποιησε άλλο ένα δοκιμαστικό μέχρι τη Νέα Πέραμο. 

Link to comment
Share on other sites

γέφυραΤο Αλκυών ΙΙ είναι μια σχετικά μικρή παντόφλα που ταιριάζει για τις απαιτήσεις της γραμμής Φανερωμένη Πάχη Μεγάρων. Το γκαράζ του πλοίου έχει δυο γραμμές φόρτωσης για φορτηγά και δυο γραμμές φόρτωση για ΙΧ. Η επιβίβαση γίνεται από τους δυο διαδρόμους επιβίβασης και με τις σκάλες που είναι πλώρα ανεβαίνουμε στο κατάστρωμα της γέφυρας. Συναντάμε το διάδρομο που μας οδηγεί στο μοναδικό σαλόνι του πλοίου, στο χώρο του πληρώματος και στη γέφυραΤο σαλόνι έχει αντικριστά καναπέδες σε καφέ απόχρωση στη μέση και παράλληλα των μπουλμεδων έχει πεντάδες από καθίσματα αεροπορικού τύπου. Πρύμα από το σαλόνι είναι το ένα μικρό ανοικτό κατάστρωμα με λίγα άσπρα καθίσματα και οι τουαλέτες στις μπάντες. Ανεβαίνοντας από τις σκάλες πρύμα δεξιά φτάνουμε στο ανοικτό κατάστρωμα που έχει πέντε σειρές από δεκάδες από αντικριστά άσπρα καθίσματα στο κέντρο και στις μπάντες από τετράδες από άσπρα καθίσματα.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ όμορφη παντοφλίτσα. 

On 4/30/2018 at 11:12 AM, Panagia Ekatontapiliani said:

και προορίζεται για τις γραμμές Φανερωμένη Μέγαρα και Πούντα- Ελαφόνησο.

Θα μείνει Πάχη ή παίζει να πάει και κάτω;

Link to comment
Share on other sites

Η παντοφλιτσα είναι πραγματι πανεμορφη εξωτερικα αλλα και το μικρο σαλονακι της είναι πολύ συμπαθητικο και σιγουρα υπεραρκετο όχι μονο για τα 5 λεπτα της διαδρομης αλλα ακομα και αν παει σε άλλες γραμμες.

Αυτό που μου εκανε εντυπωση και προσωπικα δεν θυμαμαι να το εχω ξαναδει σε παντοφλα ,είναι ότι για πας στα ανοιχτα καταστρωματα ειτε πρυμα,ειτε στο πανω, πρεπει να περασεις υποχρεωτικα μεσα από το σαλονι. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...

Λίγο περισσότερο από την όμορφη παντόφλα, εδώ στο μέσον του στενού τσή Φανερωμένης. Αναρωτιέμαι αν και πως βγαίνουν αυτά τα δύο πλοία σε μια γραμμή με άλλα 4. Πάντως ωραίος χρωματισμός

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Το Αλκυων ΙΙ την άλλη εβδομάδα αναμένεται να σταματήσει τα δρομολόγια στη γραμμή Φανερωμένη Πάχη Μεγάρων, έτσι ώστε να πάει στη γραμμή Πούντα Ελαφόνησο από τη Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...