Jump to content
Shipfriends

Eco Aqua (IMO 9842774)


Nick the Greek

Recommended Posts

On 11/5/2017 at 12:17 AM, Nick the Greek said:

H Balearia χτίζει και 4 μικρά ταχύπλοα των 28 μέτρων με χωρητικότητα περίπου 350 επιβατών και ταχύτητα στο ναυπηγείο Gondan. Θα δραστηριοποιηθούν στις γραμμές της Balearia στις Βαλεαρίδες, οπότε μάλλον μιλάμε για Ibiza - Formentera.

Πάμε να δούμε το πρώτο εξ' αυτών, με όνομα Eco Aqua. Περίεργο σαν όνομα, δε θυμίζει Balearia οπότε δε θεωρώ απίθανο να αλλάξει. Πρόκειται να παραδοθεί πρίν το τέλος του έτους και να ξεκινήσει δρομολόγια ανάμεσα στην Ibiza και τη Formentera, όπως σωστά υποθέσαμε παραπάνω. Χωρητικότητα 270 επιβατών εντός, και 80 στον εξώστη:D, ταχύτητα υπηρεσιακή 24-25 κόμβους, μέγιστη 27. Νηολόγιο Santa Cruz de Tenerife, κλάση RINA. Μηχανές 2 x Caterpillar, αριθμός γιάρδας(Astilleros Gondan) 474. Καλώς το ασχημόπαπο.

 

Και κάτι που θα μπορούσε να έχει ελληνικό ενδιαφέρον: Με τέσσερα εξ' αυτών να παραδίδόνται μέχρι και το καλοκαίρι του 2018, θεωρώ σχεδόν σίγουρο πως κάποια από τα υπάρχοντα ταχύπλοα της Balearia στη γραμμή, θα βγούν στην αγορά, αν δεν έχουν ήδη βγεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το Eco Aqua έφτασε τη Πέμπτη 21/12/17 στην Denia και αφού έκανε δοκιμαστικό ταξίδι στα δυο λιμάνια του δρομολογίου του (Ibiza-Formentera.) Ξεκίνησε δρομολόγια ανήμερα τα Χριστούγεννα, αντικαθιστώντας το Maverick Dos.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 4 months later...
  • 2 years later...

Και μια άποψη του Eco Aqua επί τω έργω, πρίν 2 χρόνια στην Ibiza. Είναι πραγματικά μικρούλικα ταχυπλοάκια, μου θυμίζει γατάκι σε σουλούπι. Ούτε και η πρυμνιά άποψη είναι όμορφη, είμαι πολύ περίεργος να έβλεπα σε μια κανονική χρονιά αν και τι λεφτά βγάζουν.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...