Jump to content
Shipfriends

Πρωτοπόρος XIV (IMO 9848974)


Recommended Posts

Άλλο ένα αμφίπλωρο χτίζεται στο ναυπηγείο του Ατσαλάκη. Πρόκειται για το Πρωτοπόρος XIV της Tsokos Lines (αυτή τη περίοδο κατασκευάζει 3 αμφίπλωρα). Μπορούμε να δούμε μια φωτογραφία στις 10 Οκτωβρίου του Πρωτοπόρος XIV, που ήταν στο στάδιο του κλεισίματος του υπόγειου γκαράζ. Στις 4 Νοεμβρίου, το Πρωτοπόρος XIV είχε αρχίσει να δείχνει το μπόι του και σήμερα το Πρωτοπόρος XIV κοντεύει να τελειώσει το κατάστρωμα του σαλονιού.

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ας δούμε τη πρόοδο στη κατασκευή του Πρωτοπόρος ΧΙV στο ναυπηγείο του Ατσαλάκη στις 16/12/17, όπως βλέπουμε κοντεύει να ολοκληρωθεί το κατάστρωμα του χώρου του πληρώματος. Να αναφέρουμε ότι το Πρωτοπόρος ΧΙV αναμένεται έχει μήκος 100 μέτρα, οπότε θα ταιριάζει στις διαστάσεις με τα Πρωτοπόρος VI/VII/VIII/IX

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ας δούμε τη πρόοδο στη κατασκευή του Πρωτοπόρος ΧΙV στο ναυπηγείο του Ατσαλάκη στις 06/02/18, όπως βλέπουμε έχει ολοκληρωθεί το κατάστρωμα της γέφυρας και έχουν βαφτεί εξωτερικά όλες οι υπερκατασκευές.

Link to comment
Share on other sites

  • proud_ionian changed the title to Πρωτοπόρος XIV (IMO 9848974)
  • 2 weeks later...

Αρκετές φωτογραφίες από τη κατασκευή και τοποθέτηση του τμήματος που συμπεριλάμβανει τον βολβο του Πρωτοπορος XIV έχουν ανέβει στη σελίδα του ναυπηγείου Ατσαλακη στο Facebook. 

FB_IMG_1519117155726.jpgFB_IMG_1519117161552.jpgFB_IMG_1519117164652.jpgFB_IMG_1519117167998.jpg

FB_IMG_1519117177613.jpgFB_IMG_1519117183486.jpgFB_IMG_1519117186508.jpg

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ας δούμε τη πρόοδο στη κατασκευή του Πρωτοπόρος XIV στο ναυπηγείο του Ατσαλάκη στις 17/03/18. Όπως βλέπουμε έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η σιδεροκατασκευή του πλοίου (έχουν μείνει οι δυο καταπέλτες).

Link to comment
Share on other sites

Οι διαστάσεις του Πρωτοπόρος XIV θα είναι μήκος 100,18 μέτρα και πλάτος 18,00 μέτρα, με μέγιστο βύθισμα 2,85 μέτρα. Το πλοίο θα έχει πρωτόκολλο επιβατών 1500 άτομα και χωρητικότητα στο γκαράζ 200 ΙΧ. Η πρόωση θα γίνεται με 4 κύριες μηχανές Caterpillar (1000 hp) με Veth ελικοπηδάλια, που θα του δίνουν μια υπηρεσιακή ταχύτητα 15 κόμβων. Η φωτογραφία από το σχέδιο του πλοίου είναι από σελίδα brokers.

ships_gutapyruzyjynazytedagajyvazemuruvaq_220.jpg

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Το Σάββατο 05/05/18 στις 10:30 ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει η τελετή καθέλκυσης του Πρωτοπόρος XIV της οικογένειας Τσώκου στο ναυπηγείο του Ατσαλάκη στο Πέραμα. Οι τεχνικοί του ναυπηγείο ξεκίνησαν από τις 10:10 και αφαιρούσαν τακαρίες κάτω από το σκάφος, έτσι ώστε να μην καθυστερήσει η καθέλκυση μετά τον αγιασμό.

Η τελετή αγιασμού ξεκίνησε γύρω στις 10:45 στο χώρο του ναυπηγείου με τη παρουσία σύσσωμης της οικογένειας Τσώκου, φίλων, συνεργατών, της ναυπηγού κας. Ευτυχίας Πετυχάκη και του Shipfriends.gr, του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιου Πιτσιόρλα, του Δημάρχου Περάματος κ. Ιωάννη Λαγουδάκη, του Αντιπροέδρου του ΒΕΠ κ. Γιώργου Παπαμανωλη-Ντόζα και του πληρώματος. Ο ιερέας με τη συνοδεία του πλοιοκτήτη άγιασε τα ύφαλα και τα ελικοπηδάλια του σκάφους. Αφού τελείωσε ο αγιασμός, έφτασε η ώρα για τη σαμπάνια που έσπασε στα ύφαλα του πλοίου από τον κ. Ευάγγελο Τσώκο. Μετά τη τελετή αγιασμού βγήκαν οι καθιερωμένες φωτογραφίες με την οικογένεια Τσώκου και τους επισήμους προσκεκλημένους της.

Μετά τους τελευταίους ελέγχους των υπεύθυνων του ναυπηγείου, το Πρωτοπόρος XIV ήταν έτοιμο για να ξεκινήσει η διαδικασία της καθέλκυσης του γύρω στις 11:15. Περίπου δεκαπέντε λεπτά χρειάστηκαν για να φύγουν οι τελευταίες τακαρίες που συγκρατούσαν το Πρωτοπόρος XIV και με τη βοήθεια του ρυμουλκού Καραπιπέρης 15, το Πρωτοπόρος XIV ξεκίνησε να γλιστράει για να συναντήσει για πρώτη φορά το υγρό στοιχείο, μέσα από συνεχή σφυρίγματα, βεγγαλικά και φωτοβολίδες.

Με τη βοήθεια του Christos V και του Καραπιπέρης 15, το Πρωτοπόρος XIV απομακρύνθηκε από το ναυπηγείο έτσι ώστε να πάει ανοικτά από το ναυπηγείο έτσι να κάνει στροφή για να επιστρέψει με την άλλη πλώρη μετά από σχεδόν μια ώρα, όπου έδεσε στη μικρή προβλήτα του ναυπηγείου για την αποπεράτωση των εργασιών του.

Η οικογένεια Τσώκου δεν είχε μόνο τη χαρά για τη καθέλκυση του Πρωτοπόρος XIV, μιας και η καθέλκυση συνέπεσε με τα γενέθλια του κ. Ευάγγελου Τσώκου. Έτσι πριν τον αγιασμό υπήρξε μια τούρτα για τα γενέθλια του, με τη ναυαρχίδα της Tsokos Lines, δηλαδή το Πρωτοπόρος Χ να στολίζει τη τούρτα.

Να ευχηθούμε να είναι καλορίζικο και καλοτάξιδο το Πρωτοπόρος XIV!!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...