Jump to content
Shipfriends

Βλάβες Άγιος Σπυρίδων


Recommended Posts

Σήμερα, στις 09:15, η Λιμενική Αρχή Θάσου ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ «ΘΑΣΟΣ VI» Ν.Π. 10647, ότι κατά τη διάρκεια χειρισμών απόπλου για Καβάλα με εκατόν δέκα (110) επιβάτες, ο κάβος πρόσδεσης περιελίχτηκε στο σύστημα συγκράτησης του άξονα του πλοίου.

Από τη Λιμενική Αρχή Θάσου, απαγορεύτηκε ο απόπλους, ενώ οι επιβάτες εξυπηρετήθηκαν με το Ε/Γ-Ο/Γ ¨ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ¨ Ν. 11070, το οποίο απέπλευσε στις 10:30.

Με τη συνδρομή επαγγελματία δύτη επετεύχθη η απεμπλοκή του κάβου και επετράπη η συνέχιση των πλόων.

Πηγή ex YEN.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

Απαγόρευση απόπλου λόγω μηχανικής βλάβης του Ε/Γ-Ο/Γ Άγιος Σπυρίδων στην Ηγουμενίτσα

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ- Ο/Γ «ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ» Ν.Π. 10647 το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Κέρκυρα για Ηγουμενίτσα, με εξήντα οκτώ (68) επιβάτες και τριάντα δύο (32) οχήματα, για διαπίστωση μηχανικής βλάβης.

Το Ε/Γ-Ο/Γ κατέπλευσε στο λιμένα Ηγουμενίτσας με μειωμένη ταχύτητα και προσέδεσε με ασφάλεια, αποβιβάζοντας τους επιβάτες του, ενώ κατόπιν επιθεώρησης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων Ηγουμενίτσας διαπιστώθηκε η ανωτέρω βλάβη.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ» μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ το επόμενο δρομολόγιό του για Παξούς παρέμεινε ανεκτέλεστο.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 2 years later...

 Εμπλοκή κάβου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κέρκυρα

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, για περιστατικό εμπλοκής κάβου στη δεξιά προπέλα του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ” Ν.Π. 10647, κατά τη διαδικασία απόπλου από τον οικείο λιμένα για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου προς λιμένα Ηγουμενίτσας, με 25 επιβάτες, 9 Ι.Χ. και 15 Φ/Γ οχήματα. 
Κατόπιν κατάδυσης επαγγελματία δύτη, έγινε απεμπλοκή του κάβου από την προπέλα, ενώ μετά τη διενέργεια επιθεώρησης από Τοπικό Κλιμάκιο Ελέγχου Πλοίων, δεν διαπιστώθηκε έτερη βλάβη και ως εκ τούτου, το εν λόγω πλοίο απέπλευσε για το προγραμματισμένο δρομολόγιό του.

hcg.gr

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...